HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Alkonyat - Az utolsó kritika

2012.11.18.

Game over man. Game over.

Címkék: twilight warm bodies

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr644912910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocokman 2012.11.18. 14:58:26

A rajongók amúgy mindig azzal jönnek az ilyen kritikák után, hogy "jó jó, de ha olvastad volna a könyvet, akkor értenéd a hátterét, meg hogy mi miért van", fúú de tudnak ezzel irritálni. Nem olvastam a könyvet, szóval lehet, hogy tényleg ezerszer jobb a könyv, erről nem tudok nyilatkozni. De ha egy film csak akkor teljes értékű, ha el is kell olvasni hozzá egy könyvet, attól az a film még egy rakás szutyok (sőt, akkor lesz igazán szar), ezt nem bírják sokan felfogni. Ez kb olyan, hogy a pincér odaszarik a tányérodra, felháborodsz, de a pincér azzal védekezik, hogy jó jó, de az a kaja amit megemésztett és a végtermékét a tányérra helyezte, az valami mennyei volt :)

Ragnois 2012.11.18. 16:34:37

Nagyon jó lett a vidi!

Twilight-ról meg annyit, hogy....
Aki elvakult Alkonyat-fan annak úgyis tök mindegy hogy rosszak e a filmek, meg hogy a könyv jobb-e vagy sem, nem lesz érdekes. Meg fogják nézni mert Alkonyat és kész.
Ja és ma Alkonyat a TV-ben :D

Ragnois 2012.11.18. 16:36:00

U.i.:

Nem tudom hogy jók e vagy sem amint pótolom őket mondok véleményt :D

Atkakukac1989 2012.11.18. 17:14:01

Annyira jól összerakott videó ismét, hogy le a kalappal ismét. Kristent meg Salma Hayekkel összehasonlítani hiba. De attól még nekem tetszik mindkettő. Ahogy mondtad, teljesen szubjektív dolog. :D

A kritika vége pedig, ne játssz az ember idegeivel. Neked innen kell nyugdíjba menni.

pocokman 2012.11.18. 18:00:23

@Atkakukac1989: Ezt az "abbahagyom a sorozatot" mondatot Gergő nem bírta póker arcal belemondani a kamerába, én valahogy egy pillanatig se gondoltam, hogy komolyan mondja :) Már csak azért se, mert Michael Bay még mindig él, szóval eztán se lesz gond az egyensúllyal :)

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2012.11.18. 19:19:46

Nem szándékoztam végignézni ezt a hosszú kritikát, de magával ragadott :DDD

Ragnois 2012.11.18. 19:51:22

@Zaretz:

Igen, ha úgy nézzük elfelejtette.
Megfilmesíthetnék pl. a Bree tanner rövid második életé-t.
Amúgy a Twilight 6 az elvileg az egy története Edvárd szemszögéből!!

Mocsár 2012.11.19. 08:14:07

Megunhatatlanok ezek a kritika-videók. :)

Én egyébként elkezdtem olvasni a könyveket (angolul, mert magyarul feldolgozhatatlanul pocsék), és rettentő vontatott, nagyon kevés olyan momentum van, ami némi jóindulattal viccesnek vagy jól eltaláltnak tűnik benne. A filmek igazán nagy pozitívuma (a sok negatív mellett, amire Gergő már kitért :), hogy szerintem rendkívül hűen tükrözi, amit a történetből, a könyves sallang elhagyásával ki lehetett hozni. Szóval ha a filmek ilyen szarok, képzeljétek el, milyenek a könyvek. :S

qwertzu 2012.11.19. 10:45:34

@pocokman: A könyv olvashatatlan szar.

pocokman 2012.11.19. 10:48:32

@qwertzu: Sejtettem, de nem akartam ezt így belevonni az okfejtésembe, nehogy azzal támadjon egy rajongó, hogy höhöhöööö el se olvastam mit pofázok :)

TxB 2012.11.19. 14:22:57

A könyvet olvastam és bizonyos részeket még élveztem is. Jó volt, hogy a betokosodott vámpírságot valahogy kicsit megreformálta.
Ettől függetlenül a filmek valóban CSAPNIVALÓAN SZAROK!!!

Btw. A Warm Bodies filmmel lehet kicsit korán ítélezel. Meglepődnél, hogy hány embernek tetszett a trailere.
Fontos különbség a kettő között, hogy ez utóbbi nem veszi magát komolyan ellentétben az Alkonyattal.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.11.19. 18:07:47

Kétségem sincs afelől, hogy a film egy nagy halom ...
Viszont nem értem, hogy miért kellett megnézned? És ha már megnézted miért készítettél róla kritikát? Az előző filmeket sem kedvelted, így totál nem volt értelme annak, hogy belefeccölj annyi időt és energiát, hogy elkészítsd ezt a videót, ami ugyan vicces, de abszolút nem hat meg, hogy szenvedtél a film alatt. Oké, egy filmbuzi megnéz mindent, amit csak meg tud, de egy kritikus ne beszéljen vagy írjon olyasmiről, amit már eleve utált.

pocokman 2012.11.19. 19:04:01

@koimbra: Nem nem nem. Egy filmkritikus tudtommal nem attól filmkritikus, hogy csak azt nézi meg, amit szeret, azok mi vagyunk, a nem film kritikusok :) A filmkritikusnak ez a munkája, ahogy a játék újságíróknak meg az a munkájuk, hogy a legrissebb játékokat teszteljék, ha tetszik nekik, ha nem.
De amúgy is, már csak a fairség miatt is illett megnéznie, az előzőeket lehúzta, úgy korrekt, ha megnézi az utolsót is, mert hátha az megmenti a sorozat becsületét. Na meg szerintem elég sokan vártuk is, hogy elkészüljön ez a videó :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.11.19. 19:26:12

@pocokman: Egy kritikusnak talán, olyannak, aki fizetést kap érte. De aki gyakorlatilag hobbi szinten végzi a dolgát annak miért kell? Mert muszáj? Nem, nem. Pl. Uwe Boll-t is ezerszer sárba tiporták és felesleges újabb lehúzást írni egy újabb filmjéről, ha az eddigieket is utáltuk. Ha valaki nem szereti az Alieneket és mégis megnézi pl. a harmadik részt annak a kritikája sem ér semmit.
Tehát én csak azt mondom, hogy felesleges időhúzás valakinek lehúzni egy olyan filmet, amelynek előzményeit egyébként is utálta. Sokkal inkább megérte volna egy olyan videókritikát csinálnia egy másik filmről. Nem hiszem, hogy Gergő időmilliomos lenne, mindenképpen érdemesebb lett volna egy másik produkcióról megemlékeznie. Én általában kedvelem videóit, de ezt nem, előző két Alkonyatos videójában már elmondta, hogy mennyire szar ez a franchise és most megint.

pocokman 2012.11.19. 19:45:19

@koimbra: Lehet, hogy nem időmilliomos, de ahogy elnézem Gergőnek nem a hajó modellezés, a festegetés vagy az operába járás a hobbija, hanem ez, szerintem ha nem élvezné, nem csinálná. Nekem nem azért tetszett ez a videó, mert elmondta hogy ez a film is szar lett, hanem AHOGYAN elmondta, hogy szar lett, például a végén a rakátés-tapsolós befejezés. Meg ahogy elnézem, Gergő következetes, eddig bármilyen sorozatba belekezdett, azt rendesen végigcsinálta (Transformers, Star Wars, meg ez is, na jó sötét lovag trilógiának csak a vége volt meg, de csak mert a többinél még nem vlogolt), továbbra is tartom, hogy úgy korrekt, ha egy sorozat egyik részét se hagyja ki, már ha most jönnek ki. Sőt, én őszintén bevallom, hogy el tudtam képzelni, hogy bejön Gergő és azt mondja: "hát srácok, az a helyzet, hogy ez a film megmentette az előző részeket, ez most fasza lett, de tényleg, fátylat a múltra", de hát sajnos nem. Én kíváncsi néző pedig kíváncsi voltam arra, hogy az utolsó rész megmenti-e a szériát, vagy nem, ezért én örülök neki, hogy Gergő megcsinálta a videót, persze tudom, vagytok páran akiknek ez nem jött be, elfogadom.
Amúgy meg ne Gergőt bántsuk már hogy csinált egy videót erről a részről, a főbb kérdés az, hogy a készítők mi a fenének csinálták meg a befejező részt? :D

Csillti 2012.11.19. 22:06:24

Ez volt az összes videó közül a legjobb (az összest végignéztem) . Én a végén feláltam és taosolta a tömeggel ,de majd a szívroham kerülgetett amikor azt mondtad befejezted. De a vége kárpótolt ez nagyon ötős volt. Köszönöm.

a17pf 2012.11.20. 07:47:28

@koimbra: látom nem vagy túl lelkes HH néző... egyik korábbi videójában elmondta, hogy a trailer tetszett neki! Volt rá esély, hogy a film jó lesz, vagy legalábbis jobb. Az, hogy ilyen szutyok lett, hát aki látja amit néz, annak fáj, aki meg odavan érte, annak meg úgyis tetszik. És komolyan, ki hitte el, hogy befejezi?! Végefőcímet nem néztek? "Jövő hétre jobban leszek"

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.11.20. 10:12:26

@a17pf: Nem kételkedtem benne egy percig sem, hogy Gergő visszatér:) És gyakorlatilag azóta követem az oldalt, mióta Szirmai Úr megkért, hogy tegyem ki egyik videóját és meg is tettem.
A többit meg már fentebb elmondtam:)

Csillti 2012.11.20. 17:17:55

Szerény vélemény ,de szerintem az utolsó zárómondat nyugodtan lehetne egy pólófelirat is. Ó igen vevő lennék rá .

Marcellarc 2012.11.20. 21:54:28

Elég másnaposnak nézel ki... egy ilyen film után nehéz is nem-inni.

A könyvbe egyszer beleolvastam, és nem jelölném irodalmi Nobel-díjra. Egy tömény Edward-fétis az egész; arról szól, hogy az írónő milyennek álmodja meg a tökéletes pasit. Szerintem maszturbálás helyett írta - mert azt ugye nem lehet a mormonoknak, de vámpírfetisizáló könyveket írni - azt igen! Éljen a szellemi önkielégítés!

Napfényre ragyogó vámpírok... értitek! ők fénylények!

Marcellarc 2012.11.20. 23:40:55

Az a legjobb az egész tanmesében, hogy demonstrálja a kislányoknak milyennek is KELL lennie A pasinak; tehát legyen: - unatkozó gazdag, - örökifjú, - luxusautós, - jellegtelen, - a nászútra fenntartva legyen minimum egy saját, családi szigete

Amúgy ebben a famíliában SOSEM örül senki, SEMMINEK, persze is része az imidzsnek - a sosem elég jó semmi hangulat, mint egy szappanoperában.

Na jó, ráhagyom

2012.11.21. 00:57:17

Sosem szoktam kommentelni, gondoltam most kivételt teszek.
Most néztem meg a záró(?) részt, és nekem tetszett. Ez is, és az egész Alkonyat sorozat. Csak a filmek, a könyveket nem olvastam, és nem is szándékozom. Pedig majd 26 éves vagyok, és érdeklődésre egyáltalán nem lányos lány (műszaki cikkek, számítástechnika, autók, okostelefonok). Igazából tudom, hogy az összes rész valójában rossz, de mégis szeretem őket. Tényleg olyasmi ez, mint a női pornó. Kicsit el tudok szakadni a valóságtól, kikapcsolni, egy olyan álom párkapcsolatba beleélni magam, ami szerintem nem létezhetne, ilyen erős érzelmi szálakkal. Tündérmese nagyoknak. Ennyi.
Azért nekem is voltak zavaró részek benne, például nagyon gyorsan átsiklottak fontosabb történéseken (Bella újszülöttsége), az érdekes, mégis elhanyagolt mellékszereplők, a baba pedig... hát bizony nem sikerült elfogadhatóra animálni, amit nem is értek miért.

Hoofbite 2012.11.21. 01:17:33

Sose gondoltam volna, hogy hozzáfogok itt bármihez is szólni, mert a véleményem, hogy az internet erre is való, amit a szerkesztő csinál, vagyis a maga szórakoztatására csinál egy blogot, ahol dühönghet, illetve dicsérhet...

Nem akarok megbántani senkit, különösen Szirmai Gergely-t nem, ha elolvassa, de ezt szeretném leírni, mert úgy érzem a szerkesztő úr indentitás zavarokkal küzd. Ja és lehet tévedek, mert nem ismerem, de a videóiból ez jön le.

Mielőtt még itt nekem ugaranának hogy buzi Twilight fan, MEGJEGYZEM ÉN SE SZERETEM A TWILIGHT-ot.

A problémám, csak az, hogy amennyire kedveltem az elején Gergőt(még ha nem is értettem vele egyet általában és kicsit zavart a stílusa, jól adta a dolgot és érdekes volt megnézni azokat a filmeket, amiket kritizált) annyira nem kedvelem most és ez ezzel a videóval teljesedett ki...

A youtubon szoktam nézni a videóit és ezt is ott láttam... Az ottani alpári, bunkó pocskondiázó kommenteket rossz volt nézni... és ezek tökéletesen tükrözik, amit te művelsz! Elárulnád nekem, hogy miért kell folyamatosan kiabálni, vagyis üvölteni, káromkodni és az asztalt csapkodni??? Nem csak itt, a videók zömében ezt műveled...
Ez a "kritikád" olyan szinten lenéző, nagyképű és fennhéjázó, hogy szinte az az érzésem, hogy azokat akarod bántani, akiknek tetszik ez a film. Jössz itt azzal, hogy ez a film rossz példát mutat, nos láthatod, a youtubon, hogy a "kritikád" mit váltott ki, sok hülye gyerek egymással veszekszik. Ha ennyire érzékenyen érint a jó példa mutatása, akkor te is mutass jó példát, mert hiteltelen leszel... Vagy ez arra volt jó, hogy ebbe is beleköss ami ezt a filmet illeti?? És ez a bajom az elemezgetéseiddel... Teljesen ellent mondasz sokszor magadnak. Nincs elved... Teljesen szubjektívek a véleményeid.(pedig ha már diplomás filmkritikus, vagy film esztéta vagy lehetnél felkészültebb, szakmaibb és sokkal sokkal objektívebb) Én úgy veszem észre van pár rendező, színész, sztori amit szeretsz és azok lehetnek bármilyenek neked tetszeni fog, ilyen a laikus, mint én, de szerintem egy kritikus nem ilyen... Amit egy szempontból az egyik filmnél dicsérsz azt a másiknál ugyanabból a szempontból lehúzod. Nem értem számodra milyen egy jó film... Vagy neked egyáltalán mi a fontos egy filmnél?? Komolytalan az egész, bohóckodás...

Egy szubjektív vélemény a végére!!Scarlett Johansson egy szikrát nem jobb nő, mint Kristen Stewart, mert ezen is imádtál lovagolni... Ami egy film szempontjából lényegtelen

Hoofbite 2012.11.21. 02:12:58

@EgyLány'87: Igen és ez a lényeg!! Van akinek tetszik, van akinek nem. De akinek nem tetszik, miért kell a földbe döngölni ráadásul ilyen tenyérbe mászó stílussal, hogy a többi utálkozó visítva röhöghessen rajta, vagy ezzel is többen tudjanak a blogról? Megértem, azokat a rajongókat, akik ez után a video után azt mondják, hogy ez a gyerek egy seggfej. Mindenkinek rosszul esik, ha a szíve csücskét valami nagyokos lefikázza, csak azért mert neki nem tetszik. Tény, hogy nem jó film, de az alap sztorija jó, és igenis szól valamiről. Megértem a sikerét, egyszer azért meglehet nézni. De még ha ostorozza is valaki ezt a filmet, azt lehet diszkréten, viccesen, hogy még egy rajongó is megmosolyogja,de ez, hogy mindenáron kössünk bele abba is amibe nem kéne, ezt nem értem miért jó…

EgyLány'87 (törölt) 2012.11.21. 02:26:41

@Hoofbite: Én nem olyan régóta követem a blogot, a legtöbb videót visszamenőleg meg is néztem. Nekem is feltűnt, hogy mostanában kicsit túl van játszva a kritika (asztal csapkodás, kirohanások). Persze egy darabig ezek szórakoztatóak, de bizonyos mennyiség után (és talán életkor fölött), már nem az...

sien 2012.11.21. 23:56:05

@Hoofbite: jól mintázzátok a rajongók táborát :)

sien 2012.11.21. 23:58:26

@EgyLány'87: jólvan, dedósozz le mindenkit lány 87 ből, aki nem szercsizi veletek a twilcsit :) egyértelmű hogy nem nektek szól a vlog. no mi lehet a megoldás?

EgyLány'87 (törölt) 2012.11.22. 00:04:05

@sien: Kedves Troll!

Ezt a stílust tartogasd másnak. Úgy látom te is azok közé az emberek közé tartozol, akik képtelenek elfogadni, hogy mások másképp gondolkoznak és más esetleg a véleményük, ami így van jól. Ez a te szegénységi bizonyítványod.
Azt pedig végképp nem te fogod megmondani, hogy mi szól nekem, vagy bárkinek.

slindagor 2012.11.22. 22:08:41

Egy kritikával nem kell egyetérteni, a lényeg, h elgondolkoztasson, s persze az sem árt ha szórakoztat. Szirmai ezt remekül csinálja(csinálta?). Én sem értettem egyet néhány kritikájával, de a twilight széria esetében sajnos a legtöbb megállapítása igaz. Akár abbahagyja akár folytatja, videói sokáig szórakoztatni fogják a netes nagyközönséget. Hozzá hasonlóan vicces és színvonalas videókritikusok azért nem sokat találtok magyar oldalról, ha jól belegondoltok (s itt természetesen nem feledkeztem el a klasszikussá váló alakokról a vlog szférában, mint FreddyD, Sorter és BlackSheep).
Reméljük még néhányszor elgondolkodtatsz és megnevettetsz minket ;)

Marcellarc 2012.11.22. 23:52:20

@Hoofbite:
Azért csak elárultad, hogy bírod ezt Sagát... és ha valakinek ez szíve csücske, az gondolkozzon el az életén!
ui: amúgy nem Gergő exfelesége vagy?

Hell yeah! Abba ne hagyd!

Ronin1337 2012.11.23. 01:35:44

@EgyLány'87: Kétségtelen, hogy ez a fajta "dühöngő" kritika, ami Szirami főszerkesztő úr Twilight és pár egyéb (rossz)film kritikáját jellemzi, nem fojtatható a végtelenségig, és ha rosszul csinálják akkor végeredmény erőteljes arcakaparásra ingerelheti a kedves nézőt. Szerencsére a kritikák java része nem ebbe a típusba tartozik, így szerintem kevéssé valószínű, hogy egyhamar ellaposodna a Hollywood Hírügynökség.
(Egyébként kizárólag "dühöngő" kritikákkal is lehet évekig húzni egy bemutató sorozatot, elég csak Doug Walker[Nostalgia Critic] és James Rolfe [Angry Videogame Nerd] páratlan sikerére gondolni).

Matsuda Takato 2012.11.23. 06:05:41

Na akkor nézzük csak Gergő, először is, szerintem az egész Twilight sorozat nagyon rossz, a filmek meg aztán pláne, így nem is annyira a kritika lényegéhez szeretnék hozzászólni, mint inkább ahhoz, amiben szinte soha nem értek egyet Veled - a politikai kérdésekhez. Talán nem annyira fontosak, de számomra ezek a leg-érdekesebbek. Egészen pontosan arra gondolok, amikor kiemeled: "tele van vitatható üzenetekkel, mint pl a szüzesség érték, a házasság előtti szex bűn, a homoszexualitás választás kérdése - és ezekkel fiatal tinilányokat akar befolyásolni a történet tudat alatt".

Nos, tényleg ellentmondasz saját magadnak, figyelembe véve, hogy egyrészt pl Te is vitatható üzeneteket viszel át nagyon sok esetben (és kik is nézik a sorozatodat? főleg tinik meg huszonévesek, gondolom), lásd pl a fű-legalizálás dolgot, még akkor is, hogyha nagyon helyesen elkerülöd az aktuál-politikát - de hát szinte minden üzenet vitatható, és Stephanie Meyernek éppen annyi joga van a saját morális értékeit belecsöpögtetni az írásaiba, mint Hunter S. Thompsonnak, akihez pedig állításod szerint "gyermeki rajongással viszonyulsz", holott az ő üzenetei aztán sokkal vitathatóbbak, figyelembe véve hogy ő legalizálná a kemény drogokat is, ha jól tudom, illetve tegye fel a kezét, akinek a Félelem és Reszketésből nem az maradt meg, hogy az abban bemutatott egész életmód mennyire cool, éljen az ellenkultúra (ami azért "ellen", mert csak tiltakozni tud, de sok konstruktív elem nincs benne, nézd mi lett a hippikkel, haha)... ehhez képest pl az, hogy "a szüzesség érték", tényleg annyira rossz? Éppenséggel szerintem a szüzesség önmagában még nem feltétlen érték, de az már igen, hogy az ember lánya nem fekszik össze mindenkivel, aki szembe jön; illetve Te is tudod, hogy a homoszexualitás nem mindig úgy működik, hogy valaki 100% hetero vagy 100% homo, hanem arányok vannak, pl van aki 50%-ban saját neméhez és 50%-ben a másik nemhez vonzódik - úgyhogy egyes esetekben TÉNYLEG választás lehet, de ha ez egyáltalán tényleg benne van az Alkonyatban a farkasok kapcsán, az egész annyira áttételes, hogy senkinek sem esik le szvsz, csak azokban, akinek mindennapi kenyere a Kulturkampf. :P

Tudom, az az ellenérv, hogy "dehát a célközönség a tinilányok" - nos, nem csak a tinilányok, hanem szinte minden nő, akiben van még bizonyos tulajdonságok, melyek eltüntetésének érdekében a szexuális forradalom mindent megtett az elmúlt évtizedekben, másrészt pedig, ugyan nem végeztem reprezentatív felmérést, de egyetlen tinilányt sem ismertem, akit ezek az "üzenetek" bármiben befolyásoltak volna. Inkább arról lehet szó, hogy Meyer öntudatlanul vitte bele a sztoriba azokat az értékeket, amikben hisz, és lehet vitatkozni azon, hogy ezek az értékek helyesek-e vagy sem, de az gondolom világos, hogy neki is éppen annyi joga van hirdetni őket, mint bárki másnak a saját, különböző értékeit. Mondom mindezeket úgy, hogy a Twilight szerintem nagyon-nagyon rossz regény, a filmek csapnivalóak, a videoblogodat pedig nagyon szeretem, mert mindig ebből tájékozódok a legújabb filmekről, amelyekről magamtól valószínűleg még csak nem is hallanék :)

PS Ha valaki mormon vallású írót akar olvasni, akinek az értékei is átjönnek az írásain ÉS még jól is ír, vegye elő Orson Scott Card-ot, akinek a Végjáték című regényéből éppenséggel film is készülget, kb jövő ilyenkorra számíthatunk rá.

EgyLány'87 (törölt) 2012.11.23. 12:05:28

@Marcellarc: "...és ha valakinek ez szíve csücske, az gondolkozzon el az életén!" <Miért kell ilyet írni, más esetleges rajongását leszólni, és ráerőltetni a te gondolkodásmódod. Attól még, mert valaki odavan ezért a szériáért, még lehet jó ember, normális értékrenddel. Nem ez az egy tényező határozza meg az egész lényét. Ezért ítélkezni valaki felett... Nagyon nem szeretem. Az ilyen hozzászólások miatt nem szoktam kommentelni, mert itt bárki-bármit mondhat, arc nélkül, sértegethet nyugodtan, nekem ez meg nem hiányzik.

@Ronin1337: Semmi bajom Gergővel, a blogjával. Nem véletlenül követem figyelemmel. Azért éreztem úgy, hogy kivételesen hozzászólok az egész Twilight-dologhoz, mert nekem tetszik, itt vagyok ellenpéldának. :-) De ettől még nem vagyok elvakult fan, a hibáit én is észreveszem (ahogy azt fentebb is írtam már). Azt pedig csupán megjegyeztem, hogy kicsit túl soknak kezdem érezni ezt a dühöngő stílust mostanában, jobban kedvelem az elemző megközelítésű kritikákat. Mellesleg nem is én hoztam fel ezt az észrevételt először, hanem csak részben igazat adtam az előttem szólónak.

@Matsuda Takato: Teljes mértékben egyetértek azokkal, amiket írtál!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.23. 17:03:04

nem világos, ha valamit nem szeretsz minek nézed?!

Én se szeretem nem is nézem. Ennyi.

Hoofbite 2012.11.23. 21:23:21

Az ellenem szóló két egyén ékes bizonyítéka annak, hogy igenis rosszul esik az embernek, ha valaki/valami olyat szól le, akit/amit szeret. Hirtelen felindulásból talán tényleg kissé nyers voltam, csak véleményem szerint, senki ne támadjon senkit rossz példamutatással, ha ő maga csapkod és kiabál. Ennyi. Valóban nem kell egyet érteni egy kritikával és valóban az a jó, ha egy negatív kritika még egy rajongót is elgondolkoztat, csakhogy ez a kritika, annak ellenére, hogy NEM SZERETEM a Twilight-ot, egyetértés helyett, inkább a védelmére késztetett.
Nem is tudom talán azt, hogy nem szeretem az alkonyat filmeket jobban is kiemelhettem volna(pedig megpróbáltam), mert pár embörkének nem volt elég feltűnő és egyértelmű, vagy csak összezavarodtak azon, hogy azt írtam, hogy megértem azokat, akik szeretik. Lehet engem nehéz követni, szóval ugorjunk neki még egyszer.
Az, hogy megértek valakit azért, mert szeret valamit, még nem jelenti azt, hogy én is szeretem. Mondok egy másik példát: Én egy rossz filmnek tartom a Bosszúállókat (és nem is értettem egyet Gergővel az ezzel kapcsolatos videójával, de nem tartottam olyan fontosnak, így nem szóltam hozzá, ne menjünk bele miért tartom rossznak, akit érdekel kifejtem), de a vizuális effektek nagyon jók, a színészek is, ezért azok akik szeretik, megértem őket.
Valaki itt jött valami ilyennel, hogy aki szereti az alkonyatot az gondolkozzon el az életén… Ennek szeretném mondani, hogy ön meg gondolkozzon el azon, hogy nem csak azaz opció a helyes, amit ön helyesnek gondol. Azért ilyen szép ez a világ, mert sok opció van, sok ellentétet élünk meg. Az ellentétekből tudjunk, hogy mi a jó nekünk, mert ha nem tudjuk mi az amit nem szeretünk azt sem tudnák, hogy mit szeretünk, ezért kell megadni a tiszteletet mindenkinek. Kritizálni lehet viccesen úgy is, hogy nem bántunk meg másokat.

Ronin1337 2012.11.24. 00:37:43

@Hoofbite: Nos, azzal nem feltétlenül értek egyet, hogy Szirmai úr eléggé szélsőséges kirohanásai rossz példának számítanak, de azt mindenképpen el kell ismernünk, hogy őszinte. Ez pedig olyasmi amiből manapság távolról sincs elég. Én szerintem, ha tényleg ilyen mértékű ellenszenvet vált ki valakiből a film akkor ne bújjon az objektivitás semmitmondó álarca mögé, hanem igenis mondja ki amit gondol.
Ami meg az ízlés dolgát illeti, arról már a Rómaiak is megmondták, hogy nem vita dolga.

Kormoran 2012.11.24. 19:44:35

Hát nekem meg bejönnek ezek a "kirohanások", mégpedig azért mert pont olyan mértékűek, amennyire Gergő aktuálisan éppen ki van akadva valamin.

Jimi Hendrix az egyik kedvencem, de az ő gitárzúzásai sokkal vitathatóbbak, és kevésbé őszinték, az biztos.

Ami nem tetszett a HH-ban, az az volt, hogy elszaporodtak benne a benfentes poénok, amik miatt már nem tudtam ajánlani másoknak a blogot. Örömmel látom azonban, hogy ez ügyben visszaálltunk a pont megfelelő szintre.

Frunkp 2012.11.27. 13:23:39

Utáltam a szériát. Amikor akkori barátnőm akaratom ellenére elrángatott az első részre, arra gondoltam, jó, próbáljunk pozitívan hozzáállni, lássuk mit hoznak ki belőle. Aztán a főhófehérke diszkógömböt játszott a napsütésben... Erre azt mondtam, NANEEEE EGY RENDES VÁMPÍR TUDJA A DOLGÁT, ÉS HA NINCS RAJTA 3000FAKTOR NAPVÉDŐKRÉM, AKKOR ÉGJEN EL A NAPSÜTÉSBEN!!! De komolyan. muszáj volt így is vámpírnak nevezni ezeket?!?? Az eredeti vámpírtörténeteknek az a lényege, hogy vannak ezek a hatalmas lények, akik szinte mindenben az ember felett állnak, de 2 óriási gyengeségük van: nem bírják a napot, és embervér(!) kell nekik, mert különben meghalnak, vagy minimum erejüket vesztik (lásd interjú a vámpírral), ÉS emiatt működött!! Mert ha van egy nagy hatalmas faj, akik mindenben az emberek fölött állnak, és semmi nem árt nekik, akkor honnan is lenne a moralitásuk? Miért is akarnának beilleszkedni? Hiszen nem lehet őket legyőzni! (Komolyan, ki akart beilleszkedni a bogarak közé?). A vámpírtörténetek lényege pont az, hogy köztünk vannak ezek a hatalmas, irreálisan esztétikus emberszerű lények, akik hol "jó", hol "ferde" moralitással megverve próbálnak életben maradni, néha terjeszkedni, de az embereknek van esélyük ellenük!! Sosem eldöntött egy jó vámpíros történetben ki fog nyerni a végén, és ez adta a feszültséget. Ebben az alkonyat franchise-ban a vámpír, meg vérfarkas szál annyit adott a történethez, mint amikor a Rómeo, és Júlia feldolgozás Los Angeles-be egy másik korba helyezte a történetet. SEMMIT! Nincs sok ilyen lapos sztori... Ha a kéziratban kicserélnénk a vámpírt Montague-ra, a vérfarkast Capulet-re, és kihagynánk az így változik át, úgy csillan a foga részeket, majd az egész izomkodást kardpárbajra cserélnénk, és visszadobnánk Shakespeare után 100 évvel, akkor a közönség annyit mondana, hogy tisztességes iparosmunkával megírt, de semmi egyedi, vagy kimagasló.

cheriecomanche 2012.12.06. 13:28:11

Sok szó esett a mormon dologról, és nekem úgy tűnik a párválasztásnál is ezt használja. Dzsékob és baba például egy tökéletes megrendezett házasság. Megszületik a gyerek, és "összekötődik" a család egy barátjával. Vigyáz a gyerekre a barátja a tanítója, és szépen kivárja, hogy termékeny legyen. Mire ez bekövetkezik az idősebb férfi már megteremti a megfelelő anyagi hátteret, és még javában benne van a nemzőképes korban. Az anya tiltakozik azért öt percig, de utána beletörődik az apa meg aki baszik a gyerekre amúgy is megnyugszik, a lányt eladták, nem lesz gond vele, a kiválasztott férj már gyerekkorától átveszi az apa szerepét. A gyerek félig vámpír csak, szóval szerintem tud majd szülni, húszas éveiben áll meg a fejlődésben vagyis onthatja az utódokat élete végéig. Ez a puritán házasítás jellemzi a többi kapcsolatot is. Bella és Edward szerelme értelmetlen és üres, ahogy szó is volt róla, mégis együtt KELL lenniük. A 16? éves Bella csöndes, esetlen, párjával szemben szófogadó és alárendelt, függ tőle, és már termékeny, de érintetlen. Megismeri Edwardot, a gazdag, jóképű de idősebb, tapasztaltabb, ügyes, biztonságot adó férfit. Egymás mellé ültetik őket, és ettől egymásba szeretnek( összeházasítanak két embert és előbb utóbb megszeretik egymást ) a férfi megad mindent anyagilag a nő meg ott van és kussol. Mikor a srác elhagyja hogy megvédje a csaj picsog és vár és nem ér semmit( ez lehet ez is, hogy elment a férj háborúzni az asszony a tetőn várja, mer micsinálna gyerek nincs? ), a nélküled semmi vagyok gondolat romantikus, de itt inkább azt jelenti hogy aki pártában marad az haljon meg vagy váljon ketyós élőhullává aki egész nap bámulja a falat. Akkor itt hogy legyen azért vámpír dolog, nem lesz vámpír addig amíg teherbe nem esik, mert utód kell. Szóval a csaj egy nyomorék de elveszi egy gazdag faszi felcsinálja és utána "vámpírrá" teszi amitől erős és ügyes lesz és szép. A vámpírfater levadász magának egy feleséget, az nem tud neki gyereket adni de nincs gond levadász neki hármat PERSZE VÉLETLENÜL. Azok is találnak számukra megfelelő társat, Edward és Bella között ott van a kussolás meg a kukkolás meg az értelmetlen szem meresztgetés, EzoTV jósnő vámpír és az egészen érdekes szereplő között ott van hogy jópofák? vagy mi meg rövid a hajuk, jósnővámpír nem gyerekkel hanem jóslatokkal segít a családnak, ő a javasasszony szerep, rozália szép és a csávója is szép. Micsoda mély kötődések. Ja a muter fater páros meg van és mosolyog, az apa gyógyít és okos az anya csinál szendvicset az udvaron gengelő tinivérfarkasoknak. Egyedül Rozália nem ad gyereket vagy jóslatot, és ez a tragédiája meg úgy írták meg, hogy őt utálni kell mert köcsögösködik a bellával. Az egész puritán elveken alapuló frigyekről szól legalábbis ez a magva, erre ráhintették álcának a vérfarkas vámpír cuccot és mazsolázgattak az egyház ellenségei között, ahogy az a videóban elhangzott. Bazd meg Stephanie. Lehet ez már nagyon összeesküvés elmélet, de nekem ez jött át, lehet már írta más ha igen akkor bocsánat nem olvastam a kommenteket.

Anna! 2012.12.06. 16:10:38

weheartit.com/entry/45378479/via/MyDrugLovato# Kristen-hez is eljutott a kritikád :D és úgy tűnik egyetért veled.

Annsia 2012.12.13. 15:53:36

jééézus ereje.. ezek nagyon érdekes kommentek voltak, élmény volt elolvasni őket..

politikai, vallási nézetekkel nem kell egyet érteni, nem kell szeretni sem a twilight-ot sem Gergőt.
Egy kritikus több szempontból elemez, de ugyanakkor beleszövi a saját véleményét is. Ez alap emberi tulajdonság, ezért mennek a filmekre kritikusok tucatjai, mert mindenki választ magának egy kritikust, akinek általában egyet ért a nézeteivel és amikor valamiről informálódni akar, akkor annak a konnkrét kritkikusnak ( aliiterál muhahah) a véleményére keres rá valamelyik médiumban. Én például pont ezért adok nagyon sokat Gergő véleményére, mert nekünk egyezik a világnézetünk is.
Természetesen, aki szereti ezt a sorozatot, annak igenis fáj, ha lehordják, de ugyanakkor büszkén kell viselnie, hogy igenis, ő akkor is szereti, akárki akármit mond. Persze sok az ostoba tini, de a legtöbb tévé által manipulálható kis szerencsétlen mindig épp az aktuális nyomiságban lesz szerelmes. Ez a világ rendje.
Nekem vannak ismerőseim, akik pl szeretik ezt a filmet, na meg persze van némi agykapacitásuk is,elismerték annak hibáit és igazán jót nevettek a kritikán. Én is imádom a Harry Pottert, Gyűrűk urát star wars-t, csupa olyan fandom, amelyek már kb Mordor tüzébe vetnék Gergőt, én mégis úgy vagyok vele, hogy vannak nyilvánvaló hibák, aztán van ami neki tetszik, van ami nekem. Ennyi
süti beállítások módosítása