HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Szemfényvesztők | TorrenTéka

2013.09.18.

Címkék: szemfényvesztők

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr85522504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2013.09.18. 19:04:37

Nekem ez az év egyik kellemes meglepetése volt, nulla elvárással ültem be a moziba, semmit nem tudtam róla. Jó, a vége kissé megbicsaklott, de annyira szórakoztató volt addig az egész, hogy ez megbocsátható. Sajnos kevés manapság a jó kis heist-film, meg kell becsülni mindet.

Atkakukac1989 2013.09.18. 19:48:20

Teljesen jó ez a hétközi filmajánló. Rövid, velős, nagyon ötletes. Jövőhétre lehetne valami komolyabb film, ha most volt egy blockbuster.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.19. 08:16:31

@Atkakukac1989: biztos, hogy ez a szemfényvesztők blockbuster?!

whattafaka 2013.09.19. 18:05:10

Mi az a szám, ami a végén szól? Mármint a címe, mert az előadót felismertem.

Atkakukac1989 2013.09.21. 13:25:13

@doggfather: A 100 millió bevételt elérő filmeket, már illik így nevezni. (Azt hiszem ez a bevételi határ, ami a megkülönböztetést vonja maga után.) Mivel otthon 117-et hozott, meg még 203-at mindenkitől, így szerintem ez a megnevezés már jár neki.

Darth Zed 2013.09.21. 16:00:34

Ez a film 2013 legeslegrosszabbja. En olyan ideges meg nem voltam filmtol mint amilyen ezutan voltam. A vegkifejletet konkretan tatott szajjal neztem es azt mondogattam magaban, hogy ILYEN NINCS B*ZMEG (legvegig bizva valami fordulatban ami ezt az egeszet megmagyarazza, hihetove varazsolja, hiaba).

Ez a "film" egy ocsmany, hatasvadasz giccsparade, gyakrolatilag az elejetol a vegeig telis-tele olyan szintu logikatlansagokkal, hogy barmikor lehetne fantasy-nak becezni. Tenyleg naphosszat tudnam sorolni azokat a totalisan kivitelezhetetlen dolgokat amik a jozan esznek, fizikanak, logikanak mondanak teljesen ellent, es nem kimondottan csak a trukkokre gondolok. Egy Zse akciofilm siman bacsinak szolithatja barmikor, akkora ertelmezhetetlen ostobasagokkal van tele.

Nagyon okos, ultra stilusos es nagyon "atb*szos" film akar lenni, de atlag intelligenciaval atlehet latni a muanyag pozorkodesen es kivitelezhetetlen cselekmenyen, mig vegul csak egy ertelme semmi giccsparadet kapunk, olyan geil vegkifejlettel, amilyenrol a legtobb Disney film csak kejesen almodozhat (Tenyleg ennyire boldogok vagytok, amiert a vegen korozott bunozokent egy lyukas garassal a zsebetekben felszallhattatok egy k*rva korhintara a ligetben?????? Ez a jutalom???? Pfffff).

Kikerem magamnak, hogy egy film ennyire papucsallatkanak mereszeljen nezni engem "szorakoztatas" cimszo alatt. Fujj fujj fujj az egesz. Csak remelem, hogy nem lesz belole frencsajz.

Nyílméregbéka 2013.09.22. 07:55:10

@Darth Zed: Ne spilázd túl, mert még szívrohamot kapsz itt nekem!

Andrev 2013.09.22. 13:51:53

A konfliktus túlságosan pörög; a szereplőkről nem tudunk meg semmit; nincs karakterfejlődés; a szerelmi szál minden volt csak megható nem; és legnagyobb kriplije a filmnek, hogy nincs protogonista a történetben. A főhős egyik legfontosabb ismérve, hogy együtt lehet izgulni vele a storyt. Itt a főszerepet is a trükkök játszották.
A bűvészeink sosem hibáznak, minden a terv szerint sikerül nekik, tévedhetetlenek, mint a Mindenható, és váratlan kihívás se éri őket. Életcéljuk, hogy találkozzanak a „szemmel”, de nem derül ki, hogy milyen motivációjuk van mögötte, és egyáltalán mi az a „szem”, miért fontos nekik, miért mennek bele egy vadidegen projektjébe, akit még csak egyszer sem láttak, és semmit se tudnak róla.
Érzelmek nélkül a történet olyan, mint a döglött kacsa.
A „Tökéletes trükk” még mindig viszi a fáklyát.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.09.23. 11:17:26

@Darth Zed: Nem nézed meg a második részt, ugye? Akkor miért baj, hogy lesz folytatás?:) Vagy azt is muszáj megnézni?

Darth Zed 2013.09.23. 12:37:34

koimbra: Perszehogy nem nezem meg :) Azert baj, mert folytat egy tendenciat ami mar-mar siralmas mereteket kezd olteni Hollywoodban.

szemétpasi 2013.09.23. 20:07:16

Szerintem meg pont ettől volt jó a film. Nekem nagyon tetszett, rendkívül szórakoztató, látványos, pörgős. A befejezés kicsit olyan, mintha épp kezdett volna belelendülni az író, de szóltak neki hogy. "Béla most szólt a főnök, hogy itt a vége". Remélem lesz második rész és egy kicsit kiteljesedik a történet.

nabu 2013.09.24. 00:48:03

Iszonyat rossz film, minden szinten elbukik. Nincsenek karakterek, ha meg igen, idegesítőek, a sztori logikátlan, a csavarok kiszámíthatók. Gagyi, hatásvadász hülyeség az egész. Év egy legrosszabb filmje, szerintem.

Nyílméregbéka 2013.09.24. 02:42:15

@nabu: Ha ez az év legrosszabb filmje szerinted, akkor vagy ez egyetlen film amit láttál, vagy egy szatyorban élted végig ezt az évet. Lehet nem szeretni ezt a filmet, mindenkinek szíve joga, meg ízlések és pofonos stb... de a legnagyobb rosszindulattal is felső középmezőny filmje idén a Szemfényvesztők. Azért pl. Föld után, The Host, Die Hard5, RIPD, G.I. Joe2, Hansel & Gretel... csak ennyi blockbusternek szánt film idén ami messze rosszabb volt a Now You See Me-nél, miden emberi mércével mérve.

nabu 2013.09.24. 15:14:05

@Nyílméregbéka: Elírtam, az év egyik legrosszabb filmje. Az általad felsorolt filmek valóban borzasztóak, de szerintem ez se jobb. Kezdjük azzal, hogy a CGI használata egy művészekről szóló filmben iszonyú gáz, jellemfejlődés nincs, és a főszereplők baromi ellenszenvesek. Az nem trükk, hogy valaki kiteleportál egy cellából aztán nem magyarázzák meg, hogyan és ilyenekből áll az egész. A Tökéletes trükk például megmutatta szerintem hogyan lehet a becsapni a nézőket anélkül, hogy közben csalnál, mert 3dsmaxban lemodellezni dolgokat aztán magyarázat nélkül hagyni ezt a filmben, csalás. Számomra azért az egyik legrosszabb film mert ostobának tekinti a nézőit es ettől olyan antipatikus lesz az egész. Egyébként a csavartól a végén még kifejezetten gyomorforgató is lesz az egész történet, ha morálisan nézzük.

Nyílméregbéka 2013.09.24. 18:10:35

@nabu: Ha félretesszük mindkettőnk egyéni ízlését és nézzük a nagy számokat a filmes portálokon pontozó százereket, akkor is látszik, hogy nem egy ligában játszanak az általam felsorolt idei rossz filmek (4,9-5,6 rating IMDb) és a Now You See Me (7,3 rate IMDb).
Miért kéne megmagyarázni a trükköket? Ezt nem is értem miért kéne? Pont annyit árul el ami a történet követéséhez szükséges (párizsi bank kirablása pl.)
A filmben nem szerepelt egy olyan trükk sem, amit nem láthattunk egy Copperfield vagy Penn & Teller showban, vagy akár manapság divatos utcai bűvészektől Dynamotól és David Blaintől. Nézzél meg pár videót tőlük a YouTube-on, sokkal meredekebb dolgokat láthatsz amint a filmben. Ők sem magyarázzák el utána, hogyan működik a trükk, ez az illúzió lényege, hogy tudjuk, hogy trükk, de nem jövünk rá hogyan csinálta.
CGI használata csak akkor lenne gáz (vagy akkor sem), ha bűvészek játszottak volna, de ez egy film könyörgöm, színészek játszanak benne bűvészeket!
A Tökéletes trükkben mennyire hihetőbb, hogy Tesla gépével klónozza magát a bűvész? Az neked magyarázat?
Amúgy meg az egész ott sántít, hogy ez nem egy "bűvész film", ez egy "heist-film", amiben történetesen bűvészek a karakterek és a bűvészetet használják. Nem a Tökéletes trükkel kell összehasonlítani (ami szerintem nem egy nagy film amúgy), hanem az Oceans' Elvennel, Olasz melóval, Szajréval...
süti beállítások módosítása