HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Szerkesztőségi interjú

2012.05.10.

 

Rég beszéltünk. Ti hogy vagytok?

Címkék: interjú

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr504500905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.10. 20:45:56

Igazitsd meg a fogsorod, és mond ki százszor: KRITIKA :D

(egyébként grat a bloghoz, rendszeres kukkolód vagyok)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.11. 09:19:43

számítógépes játékok, mint művészet??
Sőt rögtön művészetin ág?!?!

Heloise.Villette 2012.05.11. 11:36:56

Kedves Gergő, grat a videókhoz meg mindenhez! Már több mint fél éve rendszeresen követem a vlogodat (a titkos magánhadsereged egyik titkos tagja vagyok :-)). Nagyon jól összehozod az elméletet a filmkritikákkal (a popkultúra egyébként is a szívem csücske, és nagyon élvezem ezeket az elméleti megközelítéseket). És hát lényeg a lényeg: le a kalappal előtted! Csak így tovább :-)

Ha majd egyszer valamikor összejön ez a más-vloggerekkel-közös-video dolog, Dancsó Péterrel a Videómánia vloggerével (ő a másik kedvencem) szerintem nagyon jó rögtönzött párost alkotnátok :-) Igaz, ő elsősorban a magyar filmförmedvényeket veszi górcső alá, tehát kicsit más vonalon mozog, mindenesetre szakmailag szerintem ő is nagyon ott van. (meg humor terén is :-) )

CsakNorrisz 2012.05.11. 15:30:32

@Heloise.Villette: Hehe, én is Dancsóval akartam előhozakodni. Ez ő nyugodt hangvételével és Gergő pörgős beszédével fantasztikus párost alkotnának

(Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy az utóbbi hónapban mennyire felkapott lett a Hollywood Hírügynökség? Itt az egyetemen mindenkitől ezt hallom vissza...)

KeatsNobu 2012.05.12. 03:50:12

@doggfather: a Catherine elég művészi és nem csak a Studio 4 Celsius miatt...de akkor mit is takar a művészi kifejezés? :)

KeatsNobu 2012.05.12. 03:55:19

Gergő csináld, élvezd :)...ha kevésbé leszel zavarban, megszűnik az orrvakarás is, de igazából ettől még hitelesebb az egész interjú...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.12. 14:22:34

@KeatsNobu: ha valami művészi az még nem művészet.

Van egy fénykép, ami filmes hatású, attól még fénykép marad nem lesz film.

Van egy maszk ami "élő", attól még maszk marad.

KeatsNobu 2012.05.12. 19:23:14

Ha van valami amit az alkotó a saját szemével akar láttatni az már szerintem művészi, mert hordoz magában valami egyedi tartalmat, amit akár mindenki másképp is értelmezhet, és az által lesz művészet, hogy megpróbáljuk belepasszírozni valami féle kategóriába.
filmes hatású kép pedig több művészeti forma keveréke...de ez is csak kb olyan szőrszálhasogatás pl. hogy mitől lesz valami szép...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.12. 21:32:10

hát a számítógépes játékra akkor se tudok művészetként tekinteni.

Atkakukac1989 2012.05.13. 10:39:19

Remek lett ez a videó! Végig olyan érzésem volt, hogy mintha csak nekem beszéltél volna. Annyira személyes hatása volt, ami berántotta az embert. Én élveztem. Szar lesz a nyár, videók nélkül. De megérdemled a pihenést. :D

Problem02 2012.05.25. 19:44:42

Szépek a mentos csomagolások a háttérben ;)

James86 2012.08.20. 23:53:04

@doggfather: Kapásból példaként most a Deus Ex harmadik része jut eszembe.
A történet megkomponálása, a benne létező szereplők jelleme, a látványvilága és általános hangulata alapvetően filmszerű élményt tud adni. Egy eléggé interaktív filmet, ahol a ritmust te választod meg, illetve a végkifejlet a te kezdeben van.

www.youtube.com/watch?v=bhqYBKZRg5I&hd=1

Persze ezen kívül még feldobható lenne a Dead Space, ami hasonlóan jól operál a háttérsztorival és a folyó cselkménnyel, olyannyira, hogy a játék részei elé/közé sikerült komplett filmeket is betenni, magyarázandó az eddigieket. Egy film, egy játék, egy film, egy játék. A történet részesévé tud tenni.
Vagy ott a Tomb Raider, ami ugye játékként indult, aztán film lett belőle... még sorolható lenne a megfilmesített játékok és a megjátékosított filmek sora.
(Állítólag a Force Unleashed a Star Wars filmek közvetlen folytatása, illetve ha annak vesszük anno a Jedi Academy is hasonló babérokra tört, hogy az azóta kijött Knight of the Old Republic-okról ne is említsek egy szót se.)

A XXI. század innovációja médiatörténetileg leginkább az, hogy megpróbálják az elmesélendő történetet interaktívvá tenni, és egyelőre a játékok adják ennek a fő tartópillérét.

Catherine Gorzo 2013.04.01. 18:42:39

Nagyon érdekesek a kritikáid és remek társadalom politikai leirással rendelkeznek, Egyébként legalábbis véleményem szerint ne csak az új filmekről készíts kritikát hanem a régi klasszikusokról is mint pl:Elfújta a szél(elvégre a 10 oscart nem tv-és szavazással nyerte), Római vakáció(oké bevallom nekem nem volt a legnagyobb kedvencem de régi és általánosan megítélve jó filmnek lehet minősiteni, az alkonyatnál mindenesetre jobb)A makrancos hölgy ( Elisabeth Taylor,pasikkal szembeni erőszakoskodás...wáoo kell ennél több???), Van aki forrón szereti (Marilyn Monroe és Tony Curtis főszereplésével aki mellesleg magyar(nemzetiségünek is mondható, a békesség kedvéért))
Remélem megfontolod az "ötletkéimet" (oké ez eléggé müp***ásan hangzott...) és készítesz egy kritikát a régi filmekről. :)
süti beállítások módosítása