HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Csatlakozz a haditengerészethez! Az alienek már várnak rád!

2012.04.21.

Gondok támadtak otthon? Nem tudod mit kezdj a jövőddel? Csatlakozz a haditengerészethez! Itt a Csatahajón tárt karokkal és popénekesnőkkel várunk, hogy együtt, kacagva induljunk a kolonizáló űrlények elleni meglepően biztonságos küzdelembe. Aláfestő rockzene garantált!

Ha még így sem lenne eleged a rosszarcú idegenekből, ugorj be a Prometheus-hoz, és ismerd meg Davidet, az aranyszívű androidot. Ez a antropomorf gyilkológép a legkorszerűbb tömeggyilkos pillantással van felszerelve, a felhőtlen szórakozás érdekében. Az "értelmetlenül síró" opciót most ajándékba adjuk!

Ha értelmet is próbálunk keresni a könnyfacsarásnak, most megtalálhatjuk a megfelelő melankóliát a Mocsokváros utcáin. Figyelem! A helyiek egy misztikus titkot őriznek. Úgy tartják, a környéken ólálkodik az igen ritka és veszélyeztetett "Jólszinészkedő RobertDeNiro". Óvatosan közeledjünk, ha találkozunk vele. Könnyen megijed és eltűnik egy újabb évtizedre. 

 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr694465567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.22. 15:48:44

Propagandafilm pl Top Gun, Act of Valor.

Szerintem egy efféle filmnél nem lehet számonkérni azt, hogy nagy ágyúkat sütögetnek emberek füle mellett, ez kb olyan, mintha abba kötnénk bele, hogy az űrben hallatszanak a hangok.

A film egyébként nem jó. Ezek az alienek teljesen hülyék voltak. A másik meg, hogy egy körökre osztott stratégia játék ugrott be róla:) A Torpedó játék megidézése pozitívum, illetve a hajóval való befarolás is olyan, hogy egyszerűen nem lehet rámondani, hogy nevetséges:)
És ide inkább Bay kellett volna, mert Berg próbálja utánozni, csak nem sikerül neki.

PaperDramaQueen · http://reisuto.tumblr.com 2012.04.22. 17:09:33

Van, akinek NEM tűnt fel a wall-E propagandája? D: Szerintem nagyon látványos, és ezért nem érzem úgy, hogy valamit nagyon le akarnak nyomni a tokromon. Disney-t én csak tűzzel-vassal-fakarikával, de ezen a mesén nagyon sírtam és rettenetesen tetszik az anti-utópiája és a látványvilága és úgy egyben az egész.

A Prometheus pont nem érdekelt idáig, de az a <i>tekintet...</i> a francba Fassyval, már megint meggyőzött.

Nagyon tetszett a videó, a leírásod pedig különösen jól sikerült :D

Sajnos a Heti Kérdésre azt tudom csak mondani, hogy nekem az a rész a kedvencem mindig, amikor azt mondod hogy "értékeljünk!" Én meg a magyarbuziságom teljes meggyőződéssel valljuk, hogy eme egyetlen mondattöredékecske tökéletesen kifejezi a Szerkesztőség lényegét: ne csak nézzük a filmeket, hanem értékeljük is, gondoljuk át, ítéljük meg. Persze ez szlogennek elég minimalista. Irrisho pólójavaslata a Youtube-on viszont nagyon tetszett: "Hollywood Hírügynökség. Mi önelemző neurózisba kergetjük a közönséget!"

bucbuc 2012.04.22. 17:47:51

@koimbra: Nemtom, egy ilyen után már elvesztem az érdeklődésemet, mert ha ez ilyen szinten infantilis, akkor szar az egész.
Ha meg nem indfantilis, akkor ezek után bármi megtörténhet (meg is történik, az egésznek semmi értelme azon kívül, hogy milyen látványos).

Malák 2012.04.22. 18:36:34

a vége nagyon jó lett!

ZsKA26 2012.04.22. 23:27:42

Most volt szerencsém a csatahajóhoz.Én azt hittem hogy Bay-film ...Számítottam a szokásosra és próbáltam kikapcsolni az agyam de nem bírom.A tengernyi lyukból csak az aprókat említetted...És a
az ezeregy ellentmondás nem volna elég,lenne egy alapvető kérdésem is.Mi volt az az egész antennás hülyeség amit az alienek megpróbáltak?Na mindegy...
A Prometheushoz nekem már a TED-beszéd meghozta a kedvem (gondolom láttad) szerintem rohadt ütős lesz...

Egyébként csak én igazságérzetem lázadozik a 6.5ös értékelés ellen amit a Csatahajó az IMDBn kapott?Mármint szerintem ez meszze alulmúlta a Transformers szériát...

Yogi 2012.04.23. 10:54:22

@ZsKA26: E.T. haza telefonál. Egyébiránt ha realisztikusabb filmet akarsz, nézd meg a német rendezésű Sztálingrádot, Das Boot-ot, vagy az orosz rendezésű 9. szakaszt. A csatahajó, hozza a hollywood-i és amerikai mézes-mázos jeleneteket, de amikor én leültem megnézni többre nem is vágytam. Az ilyen filmekben számon kérni mi a realisztikus?? pl.: höhö, nincsenek is alakváltó robotok, vagy mutáns emberek!! Hahó, ez csak egy film, vagy Ti is olyanok vagytok, hogy kerestétek Caprio, vagy Bambi sírját?? :)

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.04.23. 11:00:08

Ööö. Igazából nem annyira érdekelt ennek a mondanivalója, mert borzalmasan egyszerűnek tartom, de olyan Hét mesterlövészésen jónak tartom ezt a videót.

Nagyon jól kivitelezett, szép munka, jó volt nézni.

Néha picit visszább lehetne fogni az affektálást, mert picit puzsérrobis lesz miatta, de amúgy ötös.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2012.04.23. 16:36:18

Arany Kecskés póló mindenképp legyen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.25. 08:51:47

megnéztem a filmet, és jajdenem kellett volna.

ElleProcter 2012.04.25. 16:16:40

Még egy film Hannibal Lecter pillantásával???? Fogadjunk, hogy a Prométeusz is horror kategóriában fog megjelenni...Esküszöm, hogy a bárányok hallgatnak alatt végig Lecter meggyőző és rémisztő pillantása volt az igazán ijesztő az egészben. Na jó meg amikor Jodie Foster kereste a sorozatgyilkost a sötétben.
Lehet, h csak én vagyok ennyire alul informálva, de mikor jelent meg a Csatahajó? Mert néhány elszórt plakáton kívül semmit nem láttam azzal a filmmel kapcsolatban. Nem kapott nagy reflektorfényt az biztos... Bár a beszámolód alapján nem is csodálom. Amúgy csak egy kérdés: ha ennyire szar a film, akkor hogy lehet, hogy a rendezője még nem ment tönkre? Tudom, h vannak akik minden háborús filmet meg tudnak nézni, de azért ott is van különbség jó és rossz között.

ZsKA26 2012.04.27. 20:36:36

@Yogi:
Összekevered a realizmust a logikával.Egy film felőlem játszódhat akármilyen univerzumban,nem az a bajom hogy "alienek márpedig nincsenek"...De az alkotók által elképzelt világon belül legyen értelme,azon belül legyen logikus.A Transformersbe is voltak magyarázatok (bár ott is rezgett a léc)de ez egyszerűen idegesítő volt.

AbsolutDaav 2012.05.23. 21:46:04

Érdekes lenne végignézni egy tényleg jó propaganda filmet, ami egy "rossz" ideológiát akar megtámogatni, de pl. se a nácik, se a komcsik sem tudtak semmi figyelemre méltót összehozni ha jól tudom, bár mondjuk ezek már elég régen voltak ahhoz, hogy az én generációm számára is fogyaszthatók legyenek...
---

Hiller Józsué 2012.05.24. 00:31:53

Jó kritikus vagy de van egy hibád, ezt már rég figyelem: ELFOGULTSÁG

- Mindig a republikánusok kerülnek elő a negatív amerikai politika ábrázolásakor. (Bush, Romney)
Ez elfogultság, elég csak arra gondolnod, hogy a Bush által megkezdett háborút hivatali ideje alatt kihúzta Obama és Guantanamot se záratta be. Nem érdekelte, hogy nem talált senki tömegpusztító fegyvereket és jelenleg is szétvereti azokat a tüntetőket, akik mindkét politikai oldal befektetőit támadják.
- A tengerészetről se neked, se nekem nincs hiteles képem. Mind ezen a "idealista katonaságra ráugrottam, azt megszívtam és roncsként hazaértem" Oliver Stone-i felfogásban nevelkedtünk és talán van is benne igazság, de megint egyoldalú. Ez többnyire a demokraták propagandája és itt te sem jeleníted meg a másik felet, gondolkodási szinten, vagyis propaganda.
Az egy becsületbeli ügyben pont erről volt szó és hidd el, ha kitörne egy világháború akkor nagyon örülnél neki, hogy megvédenek ezek a bepalizott tengerészek az életük kockáztatásával és letennél róla, hogy giccses ideák tiszta kezű harcosaként olyanokért aggódj, akiket nem is ismersz, elvéve tőlük a szabad választás lehetőségét. Ezért ha liberális vagy és megengeded a nőnek az abortuszt, akkor engedd meg a világra jött magzatnak, hogy úgy dögöljön meg ahogy akar, még akkor is ha az éppen a kritikusok és az oszágban lakó többi ember védelmezése közben történik.
- Azt hiszed az ázsiaiak megtudnak bárkit is különböztetni Európában? Erre még az amerikaiak se képesek. Megint egyoldalú, kissé liberális "alázom a fehéreket" mert ők meg "alázzák a mindenkimást" mentalitás.
- Az egy dolog, hogy neked mit jelent a tengerészet és mit jelent egy olyan kultúrának, melynél ez nem csak távoli történelmi emlék, ezért nem neked magyarázzák mi a tengerészet, hanem elsősorban az amerikaiaknak.
- Végezetül pedig azzal, hogy megérted Hitlert, nácivá válsz? Sokan ezért nyavalyogtak a Bukásnál is. Az igazi kritikus képes felülemelkedni a hallgatóság elvárásain és az azáltal megengedett kinyilatkoztatási lehetőségein. Így akkor nyilatkozol helyesen, ha Hitlert és az egész II. világháborút pártatlan, sine ira et studio szemlélettel,reális kontextusba helyezed, mert addig marad a dedó:
Ő a rossz, mi a jók. Donald kacsa népe olyan jó volt, hogy szemrebbenés nélkül kiirtottak többszázezer civilt Drezdától Hirosimáig.
Velük miért könnyebb azonosulni? Vagy bárkivel?

Mandarin94 2013.05.13. 23:18:38

Propaganda az össssszes Disney amiben hercegnő van. Bár a Hercegnő és a békában már kicsit talpraesettebb a női főszereplő, de az Aranyhajban már megint meg KELL, menteni a csajt. Hurrá.
Egy Disney mesét mondjatok, ahol van hercegnő és nem kell megmenteni(Mulan kivétel az egyedülálló a műfajban).
süti beállítások módosítása