HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Alíz első útja csodaországba - 1903

2010.02.28.

Most hogy a Burton féle "Johnny Depp Csodaországban" premierjéhez érkeztünk, egy igazi filmtörténeti csemegével kedveskedek a rajongóknak. Ez itt az első ismert filmadaptációja Aliz kalandjainak. A Burton filmről írt cikkemben azért neveztem az 1915-ös filmet elsőnek, mert ennek a filmnek elvben el volt veszve az összes használható álapotban maradt kópiája. A Britt Nemzeti filmarchívum viszont sikeresen helyreállított az eredeti 13 perces alkotásból 9 percet, és boldogan felpakolta youtube-ra. Igazi belevaló némafilm, korához képest meglepően elaborált speciális effektusokkal. Jó szórakozást hozzá.

(Ez az egyetlen olyan általam látott film, melyben a Cheshire macska TÉNYLEG egy macska. Kifejezetten vicces jelenet, amikor megjelenik, mert a szegény pára csak morcosan bambul a kamerába, mindenfajta színészi teljesítményt és testmozgást mellőzve.)

Címkék: retró alice in wonderland alíz csodaországban

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr731797338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadnagy Anna 2010.03.05. 20:34:51

Le vagyok dobbenve. Olyan szinten montírozzák egymásra a felületeket, hogy az Avatar is elbújhat mellette. Lásd amikor Alice összemegy-visszanő az elején meg a macska a bokorban... Lehet arrogáns XXI. századi vagyok és eddig lenéztem a századforduló technikáját?

Dosi 2011.12.01. 21:34:45

Ezen én is meglepődtem, hogy ezt a technikát milyen jól alkalmazzák. Én Tim Burtont kifejezetten szeretem, de az Alíz csodaországban nagyon nem jött át. Ha akarsz még látni hasonlót, vagy érdekeset, akkor ajánlom az Utazás a holdba című némafilmet.

Lilliana 2012.04.13. 23:05:09

Johnny Depp Csodaországban? :D Heh... Nem nagyon szereted D mestert... Mondjuk én egyike vagyok azoknak a nőknek, akik visító fangörcsben törnek ki, majd nyáladzva fetrengenek a padlón azt hörögve, hogy "JOHNNY DEEEEPP!" ha meglátják valamiben fél percre DE!!! nem azért, mert helyes. :)

jane00 2012.05.01. 23:12:57

sajnos kissé betegesen rajongók csodaországért, de főleg chesire-ért.
jhonny deppet alapból, hogyismondjamgyermetegfüleknekvalóan, oda vagyok.
meg timért.
és a feleségéért.
the golden trio.
anyway, szerintem az egész alaptörténet csodálatos. felvet rengetek kérdést amit vagy megválaszól vagy nem (személy szerint én ezt nem is tartom problémának)
szóval tim már megint alkotott, akárcsak a kiscsipetcsapat többi tagja.
süti beállítások módosítása