HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Kázmér és Huba találkozása Istennel

2012.12.22.

Címkék: fluor pi élete burt wonderstone pain and gain

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr84977823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cucuminator 2012.12.22. 19:46:50

Amerikai Pite, Machete(?), Ace Ventura

Yordon 2012.12.22. 20:12:43

Jay és Néma Bob visszavág, Ernest suliba megy, Mama és Papa megmentik a világot, Dilivízió, Bill és Ted oltári kalandja, Bill és Ted haláli túrája, Katicák, avagy hajrá csajok. Sztem még akad egy pár, hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Cucuminator 2012.12.22. 22:10:48

Kalandférgek, Trópusi vihar és Másnaposok is még.

@Yordon: Én a Jay és Néma Bob filmeket nem ide sorolnám. (Ne kérdezd miért. :D )

Atkakukac1989 2012.12.22. 22:28:48

Én és én meg az Irén!

Gergő, egyébként remélem lesz 2012-es év végi összesítő videód, mint tavaly. Mert az nagyon pöpec lenne!

TeddyRebel 2012.12.23. 11:45:19

Az Autin powers filmek nálam ilyenek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.23. 13:20:59

gondolkozni kellene, hogy melyik olyan film.

PaperDramaQueen · http://reisuto.tumblr.com 2012.12.23. 16:30:51

Szerettem az indokolatlan mellékszereplést :D Azt hiszem, anyát még azért elküldeném a Pi-re, neki bejön ez a Coelho-féle pózerbölcselkedés [én már az előzetesben le akartam ütni matuzsálem!Pi-t a folyamatos és kétségbeejtően szájabrágós narrálásért]

A bűnös élvezet nekem a Bridget Jones. Ami amúgy egy teljesen vállalható film... csal talán nem abban az évi háromszori mennyiségben, ahogy én nézem.
És szerintem én vagyok az egyetlen ember, aki nem csak, hogy megnézte a Fright Nightot moziban, premieren, de utána még otthon is végignézte kétszer és tetszett neki, és elkezdett a fejében összehasonlító elemzést írni Fright Night-Disturbia-Hátsó ablak vonalon, amíg rá nem jött hogy ezt talán nem kéne.

obscuriloquium 2012.12.23. 21:10:52

Hmm, akkor az Odüsszeiának azt a részét is marhaságnak minősíted, amikor Odüsszeusz kimászik a tengerből, jól megijeszti Nauszikaát a torzonborz külsejével, de szerencsére sikerül a phaiák királylányt megnyugtatnia, és kap egy finom fürdőt? :-)
Gondolj bele, az óceán víz ugyan, de kegyetlenül sós víz, kiszárítja, marja a bőrt, kiül az emberre a só, stb. Vagy ha nem is ugrik a vízbe, akkor meg főhet a saját levében az Indiai-óceán napja alatt. Tengerjáró nép voltak a görögök, tudták, miről van szó.

Lord Joe 2012.12.23. 23:40:14

Ilyen vallási kérdésekről szóló film, ami szerintem jó, az a Bakancslista (Morgan Freeman, Jack Nicholson), amiben végig a két álláspont beszél egymással és győzködi egymást, majd a film végén megtörténik az állásfoglalás is, és szerintem az egész a helyén van (még a narráció is).

Szívemnek kedves bugyuta film pedig az Űrgolyhók. Azt nagyon-nagyon szeretem.

igor934 2012.12.25. 16:43:13

nem az a gond hogy fernek hanem az hogy film vagy sorozat keszitojer nem hisznek istenben akor film vagy kesztoje nem hisz istenben akor elkezdi sok hamis es keves elver tamadni a egyházt es hivoket hujének álitja be mint perdaul a doktor house family guy ha meg a film keszitője hívő ugyanezt csinálja, csak forditva

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.01.03. 13:10:04

Vallási témájú filmben szerintem a Dogma az a film, ami elég könnyeden de mégis elgondolkodtatóan áll hozzá a kereszténységhez. De a Brian élete is felfogható egyfajta valláskritikának.

A bugyuta humorú filmek, amik mégis jók:
- Rendőrakadémia 1-4
- Zolbieland
- Csupasz pisztoly
- Üvegtigris (bár az egy kicsit más kategória)

DavidGumby 2013.01.10. 00:23:15

Piár!
Csak a Pi kritikád miatt ragadtam így jókora késéssel (mert most láttam a filmet) billentyűzetet, hogy alig bírtam elengedni. Általában (csak általában) egyetértek azzal, amit mondasz, de a Pi kritikádban akkora űr tátong, hogy felvetődik a kérdés: ennyire mellénéztem ezt a filmet, vagy csak neked jött le belőle egészen más, mint nekem.
A lényeget nem mondtad el: a megrendítő az, hogy a film végén elhangzó emberes történet lehet a valódi. Ez a japánoknak előadott mese átrendezi az egész filmet. Méghozzá utólag, amikor már vesszük fel a kabátot a moziteremben. A tigris, zebra, hiéna(?), orángután pedig az önvédelem a valósággal szemben. Egy ép elmével valószínűleg feldolgozhatatlan (emberi) történetből lett egy állati (állati! érted!), és így sokkal elviselhetőbb élmény. Átalakulnak a küzdő felek is. Az életösztön vs. emberség és embertársak tisztelete, az állatias élni akarás vs. emberi mivolt (mint főnév, huh!) és tartás voltak az eredeti küzdők a csónakban. Ebből lett egy szerencsétlen srác vs. a természet erői és önmaga elleni, sokkal elviselhetőbb és feldolgozhatóbb élmény. Ezzel már egy ép elme is azonosulhat. Ha pedig a tigris ő maga, akkor önmagát húzza vissza a csónakba - képletesen is, mert felül a kék azúr (kék). Film közben a kihúzás tényleg baromság és kicsit kizökkent, de utólag jogos volt, a srácnak jár a pont.
Vagy ilyesmi...
Abban viszont egyetértek, hogy vallásról, hitről nem ad újat. És abban is, hogy gyönyörű film.

Üdv, és nyomjad!
DG

mrgeez 2013.02.10. 11:57:34

@DavidGumby: Teljesen egyetértek, azzal a különbséggel, hogy az én értelmezésem szerint a főszereplő szintén 'nem létezik', de nem önmaga (mint ahogy én is gondoltam először), hanem (egy) Isten. Ajánlom megnézni a filmet ilyen értelmezésben. A 'mentőöv dobás' így kicsit más értelmezést nyerhet.

Amúgy énis imádom a HH-t, de a vizes megjegyzést sem értem, mert 1 - nem tudna máshogy inni belőle - nem érne el a vízig, 2 - a sós víz dehidrálja az embert, és a bőrön is kellemetlen érzés ha megszárad 3 - jóideig eszméletlen volt és éppen előtte evett - biztos, hogy vágyik az édesvízre/felfrissülésre. De szerintem te is tapasztaltad ezek valamelyikét már tengerparton nyaralva...

A szigetnek egyébként lehet egy értelmezése a halál - nézzétek meg a sziget alakját, amikor éjjel mutatják - ahonnan végül visszatérnek.

Gábor Jakus 2013.03.15. 19:51:42

Szerintem a sziget a választás lehetősége.Vagy együtt él ott a rosszal(nappal jó,de éjjel nem annyira),és elöbb utobb belehal(fog),vagy továbbmegy.Választott továbbment és elengedte a benne lévő rosszat.
süti beállítások módosítása