HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



A szezon LEGROSSZABB filmje!

2014.02.01.

Címkék: jancsó herkules

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr895793332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2014.02.01. 20:29:41

Egy kérdésem lenne: Esélyes volt rá a film, még látatlanban is, hogy közepesnél ne legyen jobb... akkor miért nem a másik eheti premiert választottad a Mr. Banks megmentését?

Arra is lehetett volna egy tök jó kis tematikát felépíteni. Nem mintha ezzel gond lenne, de csak érdekel a dolog.

Cucuminator 2014.02.01. 21:25:34

@Atkakukac1989: Szerintem a nép kiéhezett egy jó fikázásra, Gergő csak kielégíti ezt az igényt.

A film meg amúgy sem érdekelt, talán majd a Rock-osat bepróbálom.

Atkakukac1989 2014.02.01. 23:37:12

@Cucuminator: Azt én is megnézem, már csak amiatt is, ha már itt készült a legnagyobb része. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.02. 15:38:56

@Atkakukac1989: meg Rock is jó általában.

tarantino az elmúlt 20 évben kábé tucatnyi filmet jelentett be, és aztán ugyanennyit skippelt is. Most ennek a listája nőtt eggyel, és?!

Takeshi Kovacs 2014.02.04. 08:10:17

Amikor az van, hogy az internetelőfizetés lejártával (nem, nem jár le automatikusan megújítják) az ember veszi a fáradtságot, bemegy, és beújít még egy évre, és az pontosan annyiba kerül havonta mintha nem csinálna semmit, viszont kap egy olyan bazi nagy 3D LED tv-t amin szebb a 3d, és kevésbé fárasztja a szemet mint az IMAX 3d passzív karcos szemcsije, élesebb a kép, meg lehet állítani, ki lehet menni pisilni akkor erősen elgondolkodik, hogy mi a fenének menjen egyáltalán moziba? Még az IMAX/3d ugye felmutatott egy olyan élményt amiért azt gondoltuk hogy megéri. De most itt ez a TV, és egyszerűen nem éri meg.

De még nem is ez a legnagyobb baj, mert moziba menni egy program, a filmekre jó minőségben fél évet kell várni mire kijön blue ray-ben (tehát fél nap múlva torrenten) hanem az, hogy a magyar mozikban igénytelen ótvar filmeket vetítenek!
Hogy számos olyan film van, ami egyszerűen be sem jön! Várok rá egy évet és nem, nem vetítik. Meg kell várni amíg kijön HD rippben, azt valaki önszorgalomból lefordítja, letöltöm és megnézem (még csak a boltban sem vehetem meg magyar felirattal!).

Na itt kezdődik a nagy baj. Jó példa erre a Premium Rush - amit nagyon vártunk, vágtáztunk volna be a legócskább moziba is, csak hogy megnézhessük. Ehelyett semmi. Nem baj, vártunk fél évet, kijött a HD rip, lelkes fordítók csaptak mellé feliratot, és mi néztük imádtunk, megint megnéztük, és még mindig jó.- sőt, a hasonló témájú régebbi filmet, - a quicksilvert is megnéztem, és még az is felötlött bennem hogy "újravágjam", zenét alá, és olyan 2013-nak megfelelő ingerküszöbre mashupoljam :)

Japán, ázsiai filmek? Nem is hallunk róla, pedig zseniális színészek, zseniális játékai (save the green planet).

Ehelyett mi van a mozikban? Adam Sandler igénytelen ripacskodása az állandóan 13 éves, és azon belül is különösen infantilis karaktert gyömöszöl minden filmjébe. Meg Seth Rogen this is the end? - egy film amit a saját szórakoztatásukra csináltak belterjes poénokkal a legnagyobb ripacsok?

Az új pókember első részét nem is említem, arról már kitomboltam magam korábban. Persze baromi jó látni a rég megkedvelt képregényhősök filmadoptációit, de valahogy ezek kezdenek erősen tartalmatlanok és erőltetettek lenni.

Pedig komoly téma lenne, bestseller könyvek adottak. Takeshi Kovacs trillógia jöhet! (tervbe van véve, de félek hogy elrontják mint a Wanted-et - ami már képregényként is színészekre és sztárokra lett faragva, akik végül nem szerepeltek, és a történetből is blődlit csináltak).

Vagy Transmetropilitan! Eleve Johnny Deppre rajzolt szerep, kicsit ugyan elsőre Hunter S. Thompont gondolhatnánk, de nem, a karakter erősen eltér, és rendkívül kényes szociális, politikai, vallási témákat feszeget, továbbá elgondolkodtat hogy mi is embernek lenni stb. - igazán megérett a filmre. Ráadásul mindezt egy zseniálisan eltalált, kidolgozott cyberpunk világban teszi.

Záborszky Gábor 2014.02.10. 23:18:28

Tyűű végre! Teljesen oda vagyok meg vissza. :)
Ez volt a legviccesebb videód az utóbbi időben (szerény véleményem szerint) és emellett mind a bevezető téma: letöltés kontra moziba járás és a befejeznél a megemlékezéses rész is tetszett :)
Ezek a mozik! Én is szeretek moziba járni és mennék is többet, de nem ilyen árakon. Szóval szelektálni kell nagyon mit néz meg az ember :( Hejj a régi szép időkben (10 éve pl) mikor még majdnem feleennyibe fájtak a jegyárak :) A rezsicsökkentés is népszerű azt a -20%-ot igazán a jegyárakra is bevezethetnék :D
süti beállítások módosítása