HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Walter Mitty Vs Szirmai Gergő | TorrenTéka

2014.01.08.

Címkék: walter mitty

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr845747296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.01.08. 17:41:07

Épp tegnap írtam róla :) Én is hasonló dolgokat fejtegettem az "üzenetével" kapcsolatban.

UnA 2014.01.09. 15:49:54

Ez teljesen felesleges őrjöngés volt, mert:
1. a marketing nem a film része, hanem a stúdió / forgalmazó hülyesége.
2. a gördeszka a nép nagy részének gördeszka, még akkor is, ha egyes típusoknak van egyedi elnevezése. Megértem, hogy az ilyesmi mindig fáj a szakmabelieknek, de egy klasszikus példa szerint a villanykörte sem létezik. Vagy mégis... de akkor minek ezen dühöngeni?
3. a film üzenetet sikerült dekódolnod, akkor miért zavar az, hogy Walter Mitty ezt az utazáson keresztül élte meg? Sőt, az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége a nappaliban nem képes az önmegvalósításra, igenis kell neki egy erőteljesebb impulzus, ami kilöki őket a tespedtségből.

Béke veled.

Nyílméregbéka 2014.01.09. 22:52:13

A filmben elhangzik, hogy az egy longboard.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.11. 11:50:14

komolyan a gördeszka fáj, de a Rozsomákért még sose kiabáltál?!

vagy képregényszereplők tucatjainak névgyalázásakor?!

Alapból nem volt világos mi ez a nagy hype e film körül, hiszen egy ben stiller filmről van szó, nigga please, azért kezeljük már helyén a dolgokat.

notbuddhistprslave 2014.01.11. 15:00:33

Kedves Gergő, őszintén becsülöm azt a fajta önmegvalósítást, ami ezen a blogon keresztül nyilvánul meg. azt hiszem, ez útmutató lehet sok mindenki számára.
Mindazonáltal, nem gondolom, hogy akár 10000 film megnézése feltétlenül predesztinálná az embert a 10001-ik dekódolására, megértésére (és nincs is ezzel SEMMI baj). Például olvastam olyat, hogy valaki szerint az Űrodüsszeia 2001 unalmas űrutazás valami megőrült robottal, aki kinyír mindenkit. Megint mások úgy gondolják, hogy a film ősi alkimista szimbólumrendszert használva mutatja meg az emberiség jövőbeni felemelkedését - ehhez persze ismerni kell a szimbólum- kulcsokat. A Gyűrűk Urának ugyanígy létezik komoly jungiánus elemzése , részletekben néha egy-egy egyszerűbb verziója akár a neten is elérhető, ajánlom minden érdeklődő figyelmébe. Szal, Ben Stillernek, akit eddig kb semmire nem tartottam, most úgy tűnik, -szerintem - sikerült valami egészen grandiózusat alkotnia. Javaslom, ha valaki, bárki felülemelkedik a belemagyarázás prekoncepcióján, megvizsgálni a sztorit, először talán a fő- és mellékszereplők szempontjából. Kit testesíthet meg pl a rejtélyes, addig senki által soha nem látott Sean, a fotós (aki, a világ körül folyamatosan máshol és máshol bukkan fel, tehát "omniprezens"), jeleken keresztül üzen, mindent tud a főszereplőről, akivel aztán éppen a világ tetején, a Himalája -amúgy, szent - csúcsain találkozik..? A fotós, aki a fények és árnyékok nagy szakértője..? Aki a Life magazin utolsó off-line kiadásában ( innen talán a Life, azaz az Élet megváltozik..?) utolsó képével a háttérben dolgozó szürke kisembert a Life (még egyszer: az Élet) címlapjára juttatja...Nem megyek bele a részletekbe, de egy nap talán megértitek (ne tartsatok okoskodónak, vagy elitistának, vagy ahogy gondoljátok), hogy miért az Álom ás a Valóság váltakozásáról szól ez a film. Hogy miért az Élet-nél dolgozik Mitty. Hogy mit jelképezhet az ajándékba kapott rendkívül fontos negatív, ami végig a szereplőnél volt, de nem tudott róla. Nem mondom, hogy el kell fogadni mások értelmezését, de -főleg azoknak, akik Hollywooddal foglalkoznak -, érdemes néha bepillantani a felszín mögé, mert gyakran találhatunk ott olyasmit, amiról addig talán azt se tudtuk, hogy létezik...:)
Szép napot mindenkinek!
És persze további jó munkát, sok sikert a bloghoz és úgy általában!!:))
süti beállítások módosítása