HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



A Váci Utca Piroskája

2013.12.29.

Címkék: wall street farkasa

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr395715965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idhren 2013.12.31. 10:38:52

Gergő, mi ütött beléd? :D

drg8 2014.01.01. 14:26:31

A videó ritmusa (ritmusváltásai) annyira jók hogy én egy akkora ötöst adnák érte ami kilóg a NAPLÓBÓL! 7:20-nál pedig a legjobb hadarós szövegrész amit valaha hallottam tőled, ja szövegírás is "ötös".

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.01. 17:47:55

Ugye a Hírügynökség árnyékserege titokban évek óta küzd a "George Clooney 4 prezident" black ops-on, de én ebben is lázadó vagyok (mint a sereg stratégia kérdéseinek többségében) és én a "Leo DiCaprio 4 prezident" akciót tolom már vagy 10 éve.

whattafaka 2014.01.02. 16:29:47

Egy-két észrevétel.
A pénz nem okozott kárt senkinek? Valóban, közvetlenül még senkinek, kivétel a Yap szigetek egyik két tonnás kő pénzérméje, ami egyszer ráesett valakire véletlenül, amúgy igaz. De gondoljunk bele, közvetve mennyi embert támadnak és ölnek meg csak a pénz miatt. Elég profánul hangzik, de megszámlálhatatlan a világon a kisebb nagyobb rablások száma, amik csak a pénzről szólnak, és nem ritkán, nem csak pénz eltulajdonítás lesz a vége.
Az hogy szükségünk van majom korunk óta vezetőkre, akik irányítsák és rendszerezzék nagyobb csoportjainkat, megint csak így van, de egyrészt ez se szükségszerű. Hiszen léteznek, és léteztek is olyan közösségek, ahol a vezető szerep nem evidens, hiszen az úgynevezett vezetőnek is ugyanannyi felelőssége van, mint a kollektívában lévő többi egyénnek. Csak egy példa, de lehetne másokat is írni. A klasszikus értelemben vett vándorcirkusz pl.
A másik pedig, hogy szerintem nem igaz az, hogy ha valaki vezető lesz, akkor feltétlenül hatalmaskodnia kell, és romlottá válni, és elnyomni mindenki mást. Hisz egy vezetőre elvileg nem azért lenne szükség, hogy nagyobb legyen a hatalma, hanem hogy irányítson olyan tevékenységeket a közösségen belül, és kívül, amit a többi tag nem tesz meg. (többféle okból)
Belénk kódolt tulajdonság? Tényleg minden emberben benne van ez? Még Ghandiban is benne volt? Én ismerek, és ismertem olyan embereket, akik nem akartak többet, hanem megelégedtek azzal, amijük volt/van.
„A pénz okozta probléma, a hatalom gyakorlásának kultúrájában keresendő.”
Tökéletes. Szüntessük meg a pénzt, és kivettük a probléma okát. Vagy nem?
Ezt a Ben bácsis idézetet szerintem nagyon félreértelmezted.
A nagyobb erő, nagyobb felelősséggel jár.
Abban megint igazad van, hogy minél nagyobb a hatalom, annál kevesebb felelősséged van bárki irányában, de csak azért, mert a mostani hatalom így gondolkozik. De ez az idézet arról szól, hogy ne így gondolkozzunk, és a felelősségünket vállaljuk fel, minél inkább kompetensek vagyunk. Látni kéne azt, ha képes vagyok valamire, akkor szinte kötelességem, hogy azt a képességemet jól használjam, és minél jobb vagyok valamiben, annál inkább a felelősségem, hogy jól használjam. Csak sajnos a gyarló gondolkodású emberek, ezt nem képesek átlátni, vagy betartani. Ehhez már bizonyos szintű szellemi „nagyság” kell, amit sajnos az emberiség korunkban még nem ért el. (én így gondolom)
A társadalom pedig elvár valamit azoktól, akik tőle (belőle) gazdagodtak meg, csak sajnos ez ügyben nem tud semmit tenni (általában).
ÉS NEM MIND AKARJUK! (a bling-blinget és a többit, amit mondtál) Durva általánosítás, de vannak egyszerű emberek, akik csak csöndes, nyugodt, békés, kiegyensúlyozott életet szeretnének.
Remélem elolvasod Gergő.
süti beállítások módosítása