HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Puzsér Vs Szirmai - Top 10 leggyűlöletesebb filmműfaj #1

2013.06.19.

Címkék: Puzsér Vs Szirmai

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr345368834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2013.06.19. 13:38:54

Nagyon gyorsan elrepült ez a fél óra. Örülök, hogy az előadás sava-borsa mégis felkerül.

Sajnos nem bírtam megszeretni a Ház az erdő mélyén-t, tudom, hogy kifigurázza a sablonokat, de mivel közben ugyanúgy sablonos történettel támasztja alá a sablonos, bugyuta sztorit (tudom, hogy pont ez kell, ettől ironikus), de ugyanígy pont emiatt kevésbé élvezhető.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.06.19. 16:00:27

Köszönöm, hogy feltetted. Amúgy tanulság: ha legközelebb olyan helyzet adódna, hogy fel kell egy ilyen beszélgetést venni - ami nagyon valószínű, tekintve, hogy sok embernek az adott időpont nem lesz alkalmas -, érdemes előtte felmérni a terepet, hogy hol van konnektor :).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.19. 16:45:20

én is köszi ezért, majd a hétvégén remélem meg is tudom hallgatni.

Detail 2013.06.19. 19:20:11

Üdv! Csatlakoznék az előttem szólóhoz, ez a 33 perc elképesztő gyorsan eltelt. Ha legközelebb lesz ilyen beszélgetés szívesen segítek (ha ráérek, és nem lesz forgatni valóm) a felvétel elkészítésben. ;)

Tóth József 2013.06.19. 22:50:43

Puzsér-nak üzenem, hogy a '81-es Evil Dead-et nem paródiának szánta Raimi, hanem vegytiszta horrornak - nem hiába lett horror klasszikus. Hiszen az első Evil Dead fektette le azokat az alapokat, amelyek aztán klisékké változtak az Evil Dead-et pofátlanul másoló ötlettelen horrorok tömkelege által. Aztán, ha már horrorparódiákról is beszéltetek, inkább a stílusteremtő és klasszikus Braindead-et kellett volna megemlíteni, mintsem a The Cabin in the Woods-ot - már csak azért is, hogy az fiatalabb generáció is szívjon magába egy kis kultúrát. Amúgy valóban kéne itt-ott vágni, de ez az élő show varázsa - itt be is lehet égni:))

Tóth József 2013.06.19. 23:13:43

Ja, és a horror, mint filmes műfaj is kitermelt nem egy értékes filmet, amelyek legalább akkora értéket képviselnek a filmművészetben, mint a Doktor Zsivágó, vagy a Casablanca...

Xhamster HQ 2013.06.20. 11:24:16

1.Nincs hentelés max cs-ben, slasher horror van
2.Evil Dead korszakalkotó horro és nem paródia

Amúgy jó lett. :)

UI: Nem vagyok slasher fan csak ha fikázunk valamit nézzünk utána.

Tóth József 2013.06.20. 11:45:39

Szirmai Gergő-nek egy építő kritika, ha megtanulsz lassabban és nem hadarva beszélni, akkor nagyot lépsz előre élő kommunikáció terén és ez a karrieredre is jó hatással lesz:) Hiszen annak nincs értelme, hogy valamit elhadarsz, de nem érti senki...inkább belese kezdj. Puzsér még mindig pontatlan, mint állat...készülj fel, ha filmekről beszélsz közönség előtt - főleg, ha mindezt pénzért teszed!!!

Tóth József 2013.06.20. 11:54:18

@Xhamster HQ: Nem csak CS-ben van hentelés, hanem a műfaji klasszikusaiban is. Ezért is rossz megközelítés ez a hentelős horror alapból szar film lehet kategória. Persze valahogy el kell adni a műsort és a horror egy intenzív/szuggesztív műfaj, szórakoztatva lehet róla témázni.

Xhamster HQ 2013.06.20. 14:25:03

@Tóth József: Persze nem csak a cs-ben van, lehet a műfajt is így hívni, csak ha egy kontinens slasherként ismeri akkor célszerű azt az elnevezést használni. Annyi a gond, hogy puzsér annyit dolgozott a témán mint Harvey Keitel a sírásán...

youtu.be/RPYIfrL5pxU

Tóth József 2013.06.20. 15:06:55

@Xhamster HQ: A Slasher kifejezés sem helytálló, hiszen az, a horror műfaján belül egy külön stílust takar, de az nem azt jelöli, mint amiről Puzsér meg Szirmai témázni próbált (több kevesebb sikerrel:)
Ez a "hentelős horror" kifejezés inkább a trash horror filmekre passzolt, de akkor miért nem nevezik nevén a gyereket, minek új kategória (?) De nem is ez a gáz, inkább ami zavaró volt, hogy sem a Saw, sem pedig a Cube nem trash, de még a horror műfaján belül is eltérő stílusú a két említett film - ezért a folytatásaik kategóriája sem lehet ugyanaz. Ebből kiindulva meg minek sorolják oda (?) mindegy, ebből mondjuk lejön, hogy egyik kritikusnak sem a horror - stíluson belüli - kategorikus megkülönböztetése az erőssége:) Általában a legtöbb kritikus amúgy sem szereti a horror filmeket, hiszen a kritikusok többsége egy elitista sznob (persze a horror stílusán belül meg feltűnően sok a szemét:) és mi másba kötnének bele a legszívesebben, ha nem a filmes világ mostohagyerekébe/fekete bárányába - persze tisztelet a kivételnek.

Kolonel 2013.06.20. 17:37:51

A tolerancia-kampányfilmek szerintem azért annyira idegesítőek, mert túl hülyék ahhoz, hogy értsék a problémát, és bár jót akarnak, leginkább lejáratják magukat minden legalább egy kis intelligenciával rendelkező néző előtt.

És nincs annál idegesítőbb, mint amikor valaki más pocsékul érvel olyan dolog mellett, amivel az ember alapvetően egyet ért.

Xhamster HQ 2013.06.20. 19:01:57

@Tóth József: Na így már értem, teljesen igazad van. Én sem értem miért ezek a filmek kerültek porondra trash horror címszó alatt.

Gulandro 2013.06.23. 13:51:41

Ott voltunk, érdekes élmény volt, köszönjük. Negatív kritikát nem írnék inkább. Összességében sokkal jobb, hogy volt egy ilyen alkalom, minthogy ne lett volna. Kellemes nyarat.

whattafaka 2013.06.27. 06:25:53

Én egy amolyan trash horror-vígjátékot (ha lehet ezt így egybe írni) említenék meg a Tucker and Dale vs Evil avagy Magyarul a Trancsírák. Én nem vagyok oda a horrorokért, azon belül a trash horrorokért még annyira se, de ez a film megmaradt bennem. Szerintem, meg még jópár ember szerint egy igen csak jól sikerült film. Tulajdonképpen nehéz kategorizálni, de elég sok vér folyik benne.

@Tóth Józsefnek: Szerintem Meg Gergő maradjon meg olyannak amilyen, hadarjon nyugodtan, pont a jelenlegi stílusa miatt kedveljük ennyien. Ha mindenki megmondaná neki, milyen legyen, hogyan változzon... és ő hallgatna ezekre, akkor már nem önmagát adná.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2013.06.27. 15:47:52

Életemben először végignéztem egy fél órás videót.

Tóth József 2013.06.28. 11:16:39

@whattafaka: Nem azt mondtam Gergőnek, hogy váltson nemi identitást, csupán egy retorikai tanács volt részemről.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.29. 15:04:54

a felolvasásig puzsér egész visszafogott volt.
De, hogy csak a kamaradráma szót ismeri...

Hangódi Sándor 2014.06.20. 11:57:26

A toleranciáról :
Szerintem árnyaltabb a dolog, mert ragadjunk csak ki négy embert a tömegből. Alkossanak csak egy csapatot. Ha ebből három egyforma és egy különböző, már ki is alakult a kiközösítés, kirekesztés, közös viccelődés, még ha alig érezhetően is.
3 magas 1 alacsony, 3 nő 1 férfi, 3 színesbőrű 1 fehérbőrű - hogy kicsi csavart vigyünk a rasszizmusba -, és sorolhatnám.
Ami például rasszizmusnak látszik sem mindig az, de azzal ártanak neki a legtöbbet, ha verik az asztalt, és ordibálnak, hogy ez rasszizmus. Mert csak olajat öntenek a tűzre. A szőke nős viccek sem feltétlenül soviniszták, mert ha egy szőke nő nem ért valamit, adott esetben egy másik, fekete hajú nő is rámondja : hagyjad már, hát nem látod, hogy szőke?
A kirekesztés az emberi természet része. Klikkesedés, hasonulás, hívjuk ahogy akarjuk. Sosem fog megszünni, de ha nem beszélhetünk róla, akkor ahányszor belép egy színesbőrű ember egy váróterembe, mindenki elnémul.
Hogy miért?
Mert nem lehet beszélni róla és ez többet árt számukra, mint bármi más.
süti beállítások módosítása