HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



A Sithek bosszúja kritika

2012.01.15.

 

Címkék: star wars the hobbit

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr383548666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.01.15. 14:22:12

az új 3 közül szerintem is ez az egyetlen ami vállalható.

Nem is értem, hogy miért nem fordítva csinálták visszafelé?!

Hiszen ha már van egy 4-5-6 rész akkor nyugodtan megcsinálhatták volna 3-2-1-be is a trilógiát, és úgy könnyebben tudtak volna koherens történetet kihozni belőle.

BlackJack923 2012.01.15. 16:27:31

LOLlypop utolsó képen spock :D hamár itt tartunk egy start trek film kritikát szívesen olvasnék (ha már a serlock holmes 2ről írtál), nekem mondjuk bejött, annak ellenére hogy világéletemben a star wars-t preferáltam

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2012.01.15. 19:36:26

hát, szokás szerint kurva jó és igényes munka! thx!

Divi 2012.01.15. 21:08:14

Ha már Spoc, 's ha már kiveséződik a Star Wars...
A 2009-es Star Treket nem akarod műsorra tűzni? :)

b0c1k4 2012.01.16. 18:15:56

+1 A Star Trek kritikahoz.

A nép fia 2012.01.16. 19:27:21

De csak és kizárólag a 2009-es Star Trek!!!!!!4!!!négy!4!!!

b0c1k4 2012.01.19. 14:20:11

@A nép fia: Tolem akar az osszes lehet, nekem mindegyik tetszik. (Ahogy siman beletudom elni magam sw barmelyik scifi/fantasy univerzumba)

azvanhogy · http://azvanhogy.blog.hu 2012.04.13. 23:47:26

d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/3801430_460s.jpg

nem nagyon kötődik semmihez, de mikor ránéztem csak az jutott eszembe, hogy végre elérte a sors keze :d

Lord Joe 2012.05.03. 16:11:16

Tudom, hogy "jókor" kommentelek, de alapvetően Star Wars fannak tartom magam, a kritikáidat pedig nagyon érdekesnek - nagyrészt jónak. (és vitatkozni is szeretek :-)

Baljós Árnyak: A Midi-chlorianok tényleg feleslegesek voltak (speciel mikor először láttam, nem is értettem, miről beszélnek), Jar-Jar tényleg idegesítő, és felesleges (viszont nyilván elég kicsi voltam, hogy én is jól szórakozzak rajta), Anakin tényleg hiteltelen, és Darth Maulnak tényleg nincs igazán helye - mikor az V. részben Luke a sötétben mászkált, leeresztett karddal, és Vadert keresete, én marhára izgultam, hogy "Úristen! Vigyázz! Lehet, hogy ott van a sötétben! NE menj oda!" - Darth Maulnál meg semmi ilyesmi, pedig kevés időkülönbséggel láttam a két filmet.
Qui-Gonn viszont szerintem kifejezetten érdekes figura, mert szerintem egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a többi Jedi. Nem türelmes, nem riad vissza a csalástól, zsarolástól, hazudozástól, saját érdemeit tartja fontosnak, és nem foglalkozik másokkal ("Minek fogalalkozzak Obi-Wannal, ha egyszer itt a kiválaszott is?"). Mindemellett pedig mégis szeretik, bíznak benne, és ezen érvek ellenére mégis képes mindmáig elhitetni velem (és a filmszereplőkkel is), hogy tök jófej.
Obi-Wan meg mindehhez nem szól semmit! Szerintem vele nagyobb baj volt, mint Qui-Gonnal. Az egész film alatt semmit se csinált, pedig ő volt az egyik, akire ugye (szerintem legalábbis) kíváncsiak voltunk az új filmekből (nyilván a másik Anakin).
Ezek csak a saját benyomásaim voltak, ami viszont nem szubjektív, az az, hogy a "top 5 ok amiért a Star Wars a filmkészítés magasiskolája"-ból van itt is: filmzene továbbra is John Williams; meg az univerzumépítés itt is megvan.

Klónok Támadása: A szerelmi szálat már elsőre gáznak tartottam, nem mintha átgondoltan ítélkeztem volna, csak gáz volt. A zenéje viszont k*va jó!
Ezen kívül sok vitatkoznivalóm nincs, nagyrészt egyetértek veled a ténykérdésekben, de valahogy nekem mégis tetszik a film.

Sith-ek bosszúja: Elsőre nekem pont nem tetszett igazán. Aztán meg egyre jobban. Mindenesetre én itt gondolom azt, hogy TÚL SOK A FÉNYKARDCSATA! Nekem pont Grievous volt felesleges, nem Dooku, főleg azért, mert Dooku-t ember játssza, méghozzá Christopher Lee, akit alapvetően marha jó színésznek tartok. A fickó elő tudja adni Dooku-t, aki a galaxis legnagyobb balfasza (Anakin után), mert együtt tervelik ki a háborúsdit Sidiusszal, majd pedig Sidius őt is átveri, és az egész háborút úgy játssza végig, hogy előre tudja, hogy a vesztes oldalt vezeti, de nem baj, mert a végén valahogy majd ő is nyerni fog. És mindehhez politikus! És Jedi volt (a galaxis legbölcsebb fickóinak egyike). Simán le kéne neki esni, hogy átverik, mint szart a palánkon! De mindezzel együtt, egy rohadtul magabiztos, vérengző, de mégis barátságosnak tűnő alak. Olyan ellentmondásos, hogy azt nem tudom ideírni, és a filmen a dolog mégsem szúrja ki a szememet, sőt, Dooku szerintem egy egészen hiteles ellenség lesz, ami szerintem Christopher Lee érdeme.
Szóval nekem ebben a részben volt túl sok a látvány, meg csata. Anakin bukása pedig inkább olyan, mintha a fickó egyik pillanatról a másikra megőrülne, és kissé ez is hiteltelennek tűnt, mert először még olyan jó, hogy Dooku-t sem akarja megölni, és milyen csodálatos, hogy gyereke lesz, aztán meg megöli a fő-Jedi-mestert, ami még esetleg érthető, de hogy utána ELHISZI amit Sidius mond, az nem. Ehhez meg kell hülyülni, és valahogy ezt én nem találom elég megalapozottnak.

Összegezve szerintem az új trilógiában a látvány nagyon jól megfogja a gyerekeket, a zene továbbra is nagyszerű, a szereplőválasztás pedig szintén javítja a helyzetet. A negatívumokról már sok szó esett a videóban, meg általában azokat többet hangoztatják, ezért most nem írom ide... :P

Remélem, valaki azért elolvassa, és talán nem tűnök nagyon elvakultnak.

AbsolutDaav 2012.05.24. 00:37:40

Gergő ez a kritika egyszerűen... hüpp... fergetes volt! Emellett a szokásos módon szarrá röhögtem magamat. Végül pedig hálás vagyok, hogy legalább a Sith-ek bosszújának megkegyelmeztél (de amúgy szerintem abszolút jogos volt a szigor az előző kettővel)

attilahawks · http://goo.gl/M7Tq4i 2014.03.16. 16:15:43

A Sithek bosszúja jó film, de sajnos pont azokat a részeket vágták ki (politikai szál), amit benna hagyhattak volna. Ez megmutathatta volna, hogy Padmé másokkal szövetkezve megpróbálja menteni a köztáraságot a diktatúrától. Ezt leszámítva nem sok szerepe van. Másrészt Yoda megérkezése a száműzetése színhelyére igazán benne maradhatott volna.

Túlságosan a rendező szeme előtt lebegett 2 óra filmidő. Jobban szeretem azokat a rajongói változatokat, amelyekben utólag visszatették a kivágott jeleneteket. És nem lett elviselhetetlenül hosszú.

Darth Peter 2014.08.19. 23:01:52

Hogy egy robotnak miért nem kell köpeny? Hát azért, mert Grievous nem robot, hanem kiborg.
Egyébként a jedi mesterek tényleg elég idióták, pl. nem tűnik fel nekik, hogy Amidala megölésével megbízott fejvadász, és a klónok genetikai apja egy és ugyanaz, s ily módon a klónok veszélyt jelenthetnek a jedikre. Aztán miután kezdenek rájönni arra, hogy Siodius irányítja a Köztársaságot, az eszükbe nem jut, hogy a titokzatos Sith esetleg ismeri a jóslatot, és netalán a saját oldalára akarja állítani a Kiválasztottat. Amúgy az első rész sajnos tényleg elég vacak lett (leszámítva a végén a párbaj jelenetet), a második film már egy fokkal jobb: fő hibája a rossz szerelmi történet, bár ezen lehetett volna segíteni úgy, ha pl. benne hagyják a Pádmé szüleiről szóló jelenetet. Ebben filmben egyébként van egy érdekes rész, mégpedig az amikor Windu belép a geonosisi arénába és Jango Fett torkának szegezi a kardját, ahelyett, hogy jóval veszélyesebb Dooku gróffal tette volna ugyanezt. (Majd film későbbi részében hideg vérrel végez Jango Fettel, pedig a jediknek az ilyen szigorúan tilos.) A harmadik film messze a legjobb az új trilógiából, és nem csak a látvány miatt, bár a 2000-ek delegációjáról szóló jelenetet, Yoda megérkezését a Dagohbára simán benne hagyhatták volna a filmben.
süti beállítások módosítása