HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



A klónok támadása kritika

2012.01.08.

 

Címkék: star wars

15 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr483528362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Best filmkritika ever!:D 2012.02.22. 21:22:18

Teljesen más szemmel nézem a SW 2-őt ezek után:D Hihetetlen:DxD...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.01.08. 13:28:04

most mindennel egyetértek a videóban. :D

Aigi 2012.01.08. 14:17:30

Visszatértél :)

Zadam 2012.01.08. 16:18:37

Először is gratulálok, nagyon jót röhögtem és tényleg nagyon igaz, amit mondtál.
Személyesen én csak annyit tennék hozzá, hogy amikor néztem a filmeket valahogy én mindig elsiklottam ezek felett a részek felett, amiket kritizáltál (vagy azért, mert volt türelmem vagy azért, mert még nem tudok annyira jól filmet nézni :) ).
Engem inkább sokkal jobban megfogott a SW univerzum kiterjesztése és lehet, hogy egyedül vagyok fele, de kifejezetten élveztem a jedi tanács üléseit vagy a "szenátusi közvetítéseket" :), mert így tényleg úgy éreztem, hogy ez egy komplett univerzum. Ez volt eddig számomra a különbség a két trilógia között, hogy még az elsőben a lázadók csőlátásából figyeltük az eseményeket, addig a második trilógiában már egy sokkal átfogóbb képet kaphattunk.
Ezért jó, hogy felnyitottad a szememet, mert amikor megláttam ebben a videóban először Padmé hercegnő félig nyitott száját tudtam, hogy miről fog szólni a fél videó. :)

húsos fagyi 2012.01.08. 16:54:24

Jó az elemzés. Két észrevételem volna.
1. "A Jedik inkompetens, tudatlan, öregemberek."
Gondolom itt a Jedi Tanácsra gondoltál. De jobb lenne ha fiatal jedik osztanák az észt? Szerintem nem. Az bölcseknek időseknek kell lenniük, még ha nem is mindig bölcsek :)
2. Yoda vs. Doku, azért meg kellett mutatni egyszer, hogy Yoda tényleg vágja a témát és miért is ő a legnagyobb dzsedáj, és nem csak beszél az Erőről.

Atkakukac1989 2012.01.08. 19:37:36

Remek videó, a szerelmi szál gyerekfejjel nekem teljesen rendben volt. Aztán, ahogy egyre idősebb fejjel láttam újra a részeket már baromira zavart. Az általad elmondott indokok alapján főleg.

Meg akkor bebizonyosodott az is számomra, hogy tényleg gyerekfejjel lehet ezt felhőtlenül élvezni, mert ha mondjuk 30 évesen leülsz megnézni ezt a részt, lehet, hogy jól szórakozol itt-ott de, nem élvezed maradéktalanul.

Viszont a 3. rész tényleg el van találva szerintem is. Lehet, hogy ott Gyuri bácsi már tudatmódosítókat szedett, vagy az ellenkezője pont, hogy 3-4 hónapra kitisztult a feje. Franc tudja, de nem rontotta el.

szepi79 2012.01.08. 23:14:32

@húsos fagyi: 2. pont azzal lehetett volna megmutatni, h Yoda a legnagyobb dzsedáj, ha kard meg pattogás nélkül, csak az erő segítségével elkalapálja a kalimpáló grófbácsit. csak ugye azt nem lehetett, mert a grófbácsinak most még el kellett szöknie.

mesteri erőhasználat != überkardozás.

bungics (törölt) 2012.01.09. 17:04:25

Na, ez nagyon jó volt! És így már érthető ahogy a szerelmi szálat elmagyarázod, mint egy hétévesnek. Ezt hiányoltam a TW kritikánál.
Azért zárójelben még mindig megjegyzem, hogy a való életben, van olyan, hogy "megmagyarázhatatlanul". De ezt most már hagyjuk.
Egy teljesen off, de azért leírom:
Nagyon kár ezért az Anakin gyerekért, mármint a színészért - Hayden Christensenért (már eleve ilyen névvel ugye) - , de nagyon jó színész. Láttam egy pár felejthető filmben, és zseniális volt. Mégis el fog tűnni a süllyesztőben, mint Mark Hamill.

Darken03 (törölt) 2012.01.10. 18:32:50

Nagyon jó!

Zamo 2012.01.13. 21:19:38

EPIC XD
legalábbis a kisbaba anakin XD
meg a többi
igazából rég láttam a filmet
a láv sztori télleg twilight kb. (amikor néztem még moziba a filmet én se értettem mitől ez a nagy szerelem)
meg az is rejtély hogy miért engedik a pszichopatát pszichopatáskodni
a yoda harcon elég sokan röhögtünk a moziban XD
a nagy csata az igazából tény h animációs, de azé van egy menő feelingje, jól nézett ki
jar-jar meg...
hát igen...
küldöm inkább a kommentet XD

Parasite 2012.01.22. 12:16:44

idegesítő a hangja a gyereknek

dzsu 2012.02.16. 22:27:11

sírtam a röhögéstől, köszi:D

Garga Pitics jr. 2013.01.13. 13:33:36

Szerintem az erő lehorgonyzása az ember biológiájában alapjaiban jó ötlet. (Az, ahogyan csinálták, az primitív)
Egyszerűen visszanyúltak az ókori gyökerű organikus univerzum modellhez, ami a transzcendens istenképpel degenerálódott szanaszét hasadozott keresztény kultúrában nem annyira érthető, noha periférián, onto-teológiában, misztikában mindig jelen volt a gondolat. - és az Erő-tan is ennek a világképnek az alapján van.
Teszemazt, egy organikus világkép, vagy immanens istenkép természeténél fogva egységként kezeli a tapasztalati valóságot és az ontológiai vezérdinamikát. A spirituális valóság nem másvilág, hanem Egy, a szerves egészt alkot a tapasztalati világgal.
Másfelől a transzcendens istenkép barbár mámorában hasadozott, deszakralizálódott világképben tudnak egyáltalán megszületni olyan problémák, hogy oppozícióba kerül egy vérgőzös tündérmesévé degenerálódott vallás világképe az ilyen-olyan szikár módszertanra szorítkozó tudományos világképpel. - a vita, hogy létezik-e misztikus élmény, vallási vagy esztétikai elragadtatás, kozmikus tudatállapot stb.. vagy csupán az agy biokémiájának állapotváltozásairól van szó, értelmezhetetlen egy organikus világképben.
USA az állatorvosi ló. Mitikus harcot tudnak vívni a kulturálisan teljesen lehasadt és magukba záródott szubkultúrát képező teisták és scientisták.

attilahawks · http://goo.gl/M7Tq4i 2014.03.16. 16:10:59

Lehet, hogy a szerelmi szál (párbeszédek) megírását egy sikeres szerelmi regény írónak kellett volna adni. Instrukciókat adni: ezek a karakterek, innen indulnak, itt és itt ennyit töltenek együtt, .......
süti beállítások módosítása