HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Cowboyok és Űrlények kritika

2011.09.04.

 

 

Ennyire semmilyennek nem lehet lenni ilyen címmel. Lehet gáz, gagyi, jó, legendás, ikonikus, klasszikus, felháborító amitakarsz de felejthető az nem. Kikérem nekünk. Egy poént vártam, mellyel viszonylagos jóindulatomat elnyerhette volna a film: Amikor a kolonizáló fehér embert letámadja a kolonizáló alien, a környéken lebzselő indiánok egy laza vigyorral megspékelt "szar dolog ez a népirtás, mi?" felkiáltással elvihették volna a pálmát. De inkább ott hagyták, elsorvadni a középszerűség sivatagában.

Címkék: olivia wilde cowboyok és űrlények

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr883202830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.05. 13:30:12

ez a kritika/ismertető ismét talált.

IQLight 2011.12.15. 10:14:20

Megnéztem és hát nem értünk egyet. :) Szerintem nagyon jó kis film volt:
- jó a sztori, jók a szereplők, nincsenek benne nyálas ömlengések, van benne humor.
- van benne maszkulin férfi és csinos nő, de itt meg is kell állni. Amit kifogásolsz, hogy semmit nem csinál a nő a filmben... hát pont ez a lényeg, ne is csináljon, mert ez a vájld veszt, ami nem való romantikára. A női szerepek ne domináljanak, ez a nő nem Ellen Ripley és pont.
- az alienek bárgyú grafikájúak, de annyi szuperül kidolgozott alien/predator/zombi/avatar volt mostanában, hogy teljesen immunissá váltunk magára a szörnyre és ez így van jól.
- külön öröm volt számomra, hogy nem egy csapat kib*szott S.W.A.T. kommandós jött, akik halomra lövik nagy csinnadrattával a lényeket, miközben a leszakadó szörnydarabok mindent beborítanak, majd a bolygó megmenekül, láv end vördpísz. Sokkal földközelibb a film, nyilakkal, kövekkel, pisztollyal, lándzsákkal, mennek ellenük és közben meg is halnak nem kevesen... néha kicsit többen is, mint ahány bandatag és indián volt összesen, de ez csak a hetvenes évek westernjeibe kalauzol vissza. Rám üdítően hatott ez is.
- nincs megszokott nyálas happyend. Igazából nem az emberek győznek, hanem az ellenfél bukik el egy másik -ámde annál szexibb- űrlény által. Van különbség.
süti beállítások módosítása