HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Transformers 3 kritika - A primitivitás balladája

2011.09.01.

 

Nincs is jobb módja a Nyárzáró Extravaganza elindításának, mint (az általam legmélyebben gyűlölt rendező) Michael Bay verbális lerohanása. Ez az ember pofátlanul meggazdagszik a nosztalgiánkon, és ez nem lenne baj, ha nem egy olyan filmművészeti tömegkatasztrófával érné ezt el, mint a Transformers sorozat. Az elsőre ártatlan filmek ugyanis a kritikaálló mellényük alatt sokkal rosszabb dolgokat védelmeznek, mint a pocsék filmalkotást. Van ott szexizmus, (kultúr, és még négyfajta) rasszizmus, és minden más, amit a világ többi része elkeseredetten igyekszik legyűrni. Michael erre persze szarik, magasról. Végül is, ha nem néznénk, nem lenne sikeres.

 

Mi mégis nézzük.

 

De mé?

Címkék: transformers 3

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr913196264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2011.09.02. 05:20:24

a szitán eleve sok lyuk van. ha egy moly megrágja, akkor a sok kis lyukból csinál több nagyobbat, mert ugye "összenyitja a lyukakat."

de egyébként nagyon fasza lett, az asztalracsapós bazmeget meg kellett nézni párszor, nagyon kedvenc lett.

hunyadilaca · www.hunyadilaca.hu 2011.09.02. 13:50:41

De vártam! Minden nap ránéztem a blogra, hogy mikor indul az új évad.
Objektív, nem agymosott, örök értékekhez kötött kritikákra mindig szükség lesz. Ha a csillogóreklám-hatalmaskodó-agymosó-gépezet be is foltozza a józan gondolkodás és JÓIZLÉS ütötte lyukakat, mindig van új felület, új fórum(most a blog) a normálisok hangjaihoz :)
Hajrá, lessen a sok gyógyegér világos véleményt!

várjuk a Herripotter és a hülyefeje part34-ik elemézését

_drk 2011.09.02. 13:56:27

Jó lett a videó, de igaza van azoknak akik azt mondják hogy kapcsold ki az agyad, ezeket a filmeket már nem a régiekhez kell mérni hanem a mostaniakhoz azokhoz képest meg igenis megállja a helyét. 1 minimális pozitívizmust vártam volna legalább az akció jelenetről mert azok igenis jól lettek megcsinálva, amikor sokkoló megjelenik meg így az uccsó óra nagyjából egész jól sikerült.

1henger_peti 2011.09.02. 18:30:59

A 2.részhez képest talán egy árnyalattal jobb lett, de messze nem az igazi. Viszont az ígéretekhez képest gyenge.
"igaza van azoknak akik azt mondják hogy kapcsold ki az agyad," Ok, de már zavaróan idegesítő és fájdalamas a történet.

Nagyon fasza lett a videó:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.05. 12:55:26

totálisan igazad van, már az első is szégyen volt ebből a filmből.

Gothic0327 (törölt) 2011.09.07. 13:45:19

hát nem tom nekem mindegyik rész bejön, bár a 2ben a végső harc elég rövid lett

Predakon 2012.06.19. 13:08:35

1. Rasszizmus? na most a Transformersnek kb az a mondanivalója (eredetileg) mint a MIB-nek, egy másik faj aki nem talál haza és polgárháború tépázza, kiáll a jó mellett, és megvéd egy másik gyengébb, számára jelentéktelenebbnek tűnő civilizációt... és ugyanolyan emberi problémákkal rendelkeznek, mint mi: csak otthont szeretnének találni, békében, háború nélkül élni... (ugyanúgy megvan köztük a jó és a gonosz, mint az embereknél)

2. szereplőgárda, igen amatőröknek is nevezhetjük őket, de valljuk be az általunk nagyra tartott színészekkel ellentétben, ők még kezdők, és jól játszanak ahhoz képest, ha a világban valaki sz*rban van, ő is 90% biztosan, hogy nem a hiper-hero lesz aki beveti magát a tömegbe, hanem teli van az ember kételyekkel, félelmekkel, problémákkal (kicsit talán emberközelibb ez az egész, te még attól is fosol, miért hív be a főnököd, vagy hogy átmész-e a vizsgán, tudom, hát én is :D) - itt hozzá tenném, hogy a sokat szidott főszereplő srác, kaszkadőr vagy dublőr nélkül kiállat az első részben annak az épületnek a párkányára kockástul, egyetlen szál biztosítókötéllel... benne is van a verkben :D

3. az igaz, hogy ne kapnak elég teret a robotok, ezért nem lehet érteni kis háttértudás nélkül, hogy mi miért történik a filmben... sajnos ezzel egyet kell hogy értsek...

4. Transormers 1 - DVD / bővített kiadás / interjúk és narrációk -> mindenki figyelmébe ajánlom, mert ott ELMONDJÁK, hogy igen sajnos lehet szidni, de direkt tették bele ezeket az elemeket, mert basszus ez kell a fiataloknak, Bay is és a többi imposztor, akik a filmet csinálták egybehangzóan állítják, hogy ez a film erről szól: kell egy srác, aki nem a vagány, hanem a lúzer, de kiderül róla hogy nem az, sőt elhódítja a legjobb csajt, aztán egy jobbat... kell bele az akció, hogy mindezt azok is megnézzék, akik erre buknak, kell bele a monumentalitás hatalmas robotok hatalmas csatái, és egy komplett város lerombolása elég jó erre... és igen gyerekkorodban volt átalakítható robotod...

szóval lehet szidni, de nem is akartak többet adni, lehet jönni a nagy rendezőkkel, de nem érdemes, teljesen más műfaj... és a végén bemutatott akciófilmeken hát, még maga Sly is elmondta a véleményét a régi akciófilmekről az Expendables forgatásán, ami kb ennyi volt: no sztori, no mély értelmek, csak keményf*szú legények akcióban, ez a lényeg...
süti beállítások módosítása