HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Arany Kecske Díjátadó 2014

2014.03.03.

 

Címkék: arany kecske

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr495841823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2014.03.03. 19:41:26

Szerintem:

Legjobb film: 12 év rabszolgaság tök jó, hogy nyert, de én a Her-nek adnám a díjat. Mert az általad elmondott pozitívumok a forgatókönyvnél a filmre is igazak. Nagyon el lehetett volna szúrni, de Spike Jonze egybe tartotta.

Legjobb rendező: Cuarón zsebében volt a helye.

Legjobb női főszereplő: Cate Blanchett megérdemelte, de nem is volt más igazán erős női főszereplő, akire emlékszem.

Legjobb férfi főszereplő: Bárki lehetett volna az jelöltek közül. Be kéne vezetni a megosztott díjakat. Több értelme lenne, mint annak, hogy sok alkotó/színész hoppon marad nagyon sokáig.

Legjobb női mellék: Bár Lupita nyerte, szerintem nem volt annyira erős az alakítása. Főleg Ejiofor és Fassbender mellett. De a többi jelölt sem volt annyira erős itt, talán June Sqiubb vagy Lawrence.

Legjobb férfi mellék: Jared Leto megnyerte és ez így van jól.

A technikai kategóriákban nem volt hiba, max. csak a vágásnál adtam volna a Phillips kapitánynak.

Viszont az vicc, hogy a legjobb filmzene a Gravity lett. Mikor abban a filmben nem is a muzsikára emlékszik az ember, hanem a csendre és lihegésekre. De mindegy is.

(Azt már csak meg sem említem, hogy mennyi jó filmzene maradt ki, egyáltalán a jelölésből). De ez elmondható a legjobb film jelöltjeiről is. Van ami csak azért kapott ott helyet, mert kevés film között akarták szétosztani az összes kategóriát. Nem tudom ez mire jó, de nem túl szimpatikus.

DavidGumby 2014.03.04. 10:27:08

Tényleg uncsi volt, mindenki azt kapta, amit megérdemelt. Pedig jó lenne háborogni egy kicsit. :) Leónak meg van még jópár éve, hogy besöpörjön mindent. A kosaras naplója óta várom, hogy megkapja.
Mivel nincs is miről beszélni, íme egy nagyon kellemes kikapcsolódás: (ajánlom figyelmetekbe a nézőtéren lévő gyerekek őszinte alakítását) :)
www.youtube.com/watch?v=uT3SBzmDxGk
Rengetegszer megnéztem, de nem bírom megunni!
:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.04. 10:30:47

hát idén nagyon kommersz kecske lett. :D

érdekes, hogy nálam idén 1 azaz egy olyan díj volt amit egy szóval se mernék kritikával illetni, ez pedig leto mellékférfija. :D

Gulandro 2014.03.06. 17:59:53

Mindenkinek jó ha van egy ilyen szubjektív évértékelő Oscar-paródia díj a farzsebében. Erről eszembe jut, hogy a blogomnak még én is tartozom a tavalyival. De előbb inkább itt mondok véleményt (abban a kényelmes nyugalomban, hogy tudom nem olvasod/reagálsz az itt olvasottakra).

Legjobb film: 12 év rabszolgaság? Aranyos. Amikor legutóbb olvastam/láttam Tamás bátya egy egész életet rabszolgaságban töltött ... de ahhoz képest a 12 év sem kevés ... vagyis de. Lényegtelen is, mert tavaly nekem a 2010-es I melt with you megtekintése akkorát ütött, hogy azzal kihúzom szerintem melldöngetve 2020-ig is.

Legjobb animációs film: Space Pirate Captain Harlock. Nem jelölték? Nem hallott róla senki? Jah, hogy mert nem játszották IMAX-ban és háromdében a Gravity és a Repcsik közötti teremben. Attól még létezik, üt és nem csak gyerekeknek szól, cserébe nem is annyira véres.

Leo nem kapott Oscart? Miért kellett volna? Hány álintelligens film után járna feltétlenül neki? Látta valaki színészkedni? Mert akkor ennyi erővel Robert Downey Jr-nak is járna egy a Vasember 3-ért, pontosabban a második, mert az elsőt a Trópusi Vihar előtti kamutrailer miatt kapta volna.

Amikor ilyen igénytelen és semmilyen felhozatallal készül az Oscar gála én általában csak visszamerengek a 76-ikra, amikor kb utoljára 1, volt értelme 2, érdekelt is valamennyire 3, történtek is ott dolgok. Mert az hogy jövőre mindenkinek eszébe jut az ovisoknak készült Hobbit trilógiát szétdíjazni az mostanra nem fog padlóra küldeni meglepetés gyanánt.

Uff.

Apropó (de csak mert biztos tudom nem olvasod és a hugomat is felzaklatta) a komment keddes vallásvesztésről alkalomadtán egy egész adást is szervezhetnél a népnek vagy privátban beszéljük meg egy tibeti tea mellett, mert úgy érzem sok ki nem mondott "részlet" rejlik a történet megett.
süti beállítások módosítása