HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Alkonyat kritika

2011.11.13.

 

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr963373783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.13. 09:06:02

valamiért nagyon komoly frusztrációid vannak emiatt a film miatt, hogy ennyire utálod.

ZsKA26 2011.11.13. 09:20:02

@doggfather: Szerintem ez a kiritika sokkal objektívebb volt mint az összefoglaló.Engem is zavart a karakterek jellegtelensége,de a szerelmükbe nem kötnék bele ennyire.

Zamo 2011.11.13. 10:21:06

Nah hát tökéletes kritika, nincs is mit mondanom hozzá, elmondja pont azt amit utálok a sorozatban.
Főként a vámpírmítosz kiherélése,megrágása és kihányása zavar (mert am. szeretem a vámpír meg vérfarkas témát, pl.: Underworld).
És nem is azé utálom mert romantikus film, mert már én is néztem romantikus filmet, ami tetszett.
De ami itt van az tényleg röhej.
Drakula halott, és impotens.

bungics (törölt) 2011.11.13. 10:37:04

Gergőkém, kisfiam, te még soha nem voltál szerelmes? Mert épp ez a lényege: nem lehet megmagyarázni miért éppen akkor, ott, azt akit...
Sokszor minden racionális észérv ellene szól, mégis...
Ettől függetlenül a film tényleg úgy sz@r, ahogy van, ebben igazad van.

bucbuc 2011.11.13. 10:49:29

Hát, a nők pedig ilyenek, sok oka van ennek.
Annak is hogy ennyire bejön ez nekik.
És ez nem fog változni.

Lehet őket lenézni érte, csak butaság. :)

Nem volt rossz a kisfilm egyébként, várjuk a következőt. :)

Atkakukac1989 2011.11.13. 12:05:36

Ezt a videót mindenkinek látnia kellene, akik nem értik miért is rossz ez a film. Nagyjából minden elem benne van, ami magyarázatot ad a problémákra.

Lehet, hogy valami Álomháború-féle elmegyógyba ezzel kellene kezelni az imádókat. (Na jó, nem bántom őket). De akkor is, amikor megnéztem az első részt régebben, ugyanígy ültem fölötte utána, hogy ez most komoly?

Na mindegy! Ebben élünk, a sorozat beírta magát a filmtörténetbe. Közel olyan sikeres mint a Potter vagy a GYU. Ez van, ezen már nem tudunk változtatni.

4 nap múlva debütál az új rész. tuti megdönt pár bevételi rekordot az is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.13. 13:24:52

@ZsKA26: nem a kritka objektivitásával van gondom, hanem, hogy egy egész sorozatot csinál erről, amiről már az elején megállapította/tuk, hogy nem nagyon képvisel filmtörténeti értéket, akkor minek foglalkozni vele ennyit??

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.11.13. 15:43:55

@Atkakukac1989: A tini csajoknak akarod megmutatni, akik a bugyijukat tépkedve, sikongatva rohamozzák meg a mozikat, hogy megnézzék Edward és Bella románcát?:)

Szerintem nincs min csodálkozni, hogy millión kedvelik és legalább ennyien utálják. Majd ha a filmet kedvelők többsége leül mondjuk 20 év múlva megnézni az Alkonyatot lehet hogy lekaparja az arcát, hogy ezt régen mennyire szerette.

Egyébként az Alkonyatot úgy ahogy van szétkritizálták már. Szóval a kérdésem Szirmaihoz: Megéri-e az eddigi trilógiát végigszenvedni, mazo vagy?:D:D

Atkakukac1989 2011.11.13. 20:22:12

@koimbra: "Ha a filmet kedvelők többsége leül mondjuk 20 év múlva megnézni az Alkonyatot lehet hogy lekaparja az arcát, hogy ezt régen mennyire szerette."

Ezzel a megállapítással egyetértek: de az a durva, hogy nem is kell fiatalnak lenni hozzá, ott van a twilightmoms.com... egy csomó kiéhezett 30-40-es csinálja, na arra mit mondasz. Ő nekik már tényleg nem kéne így rajongani, hiszen (biztos) sokan már családosak, érettek stb. Ők is várjanak 20 évet? Ez nagyon szép, lesz vagy 60 mire rádöbben az unokával a hintaszékben, hogy mekkora egy barom volt.

Ez a Twilight, sajnos!

A nép fia 2011.11.14. 09:49:20

@doggfather: Pontosan ugyan ezeket gondoltam, mint Gergő, amikor rászántam magam, hogy megnézem a filmet.

@bungics: Nem figyeltél? Geri pont azt mondta, hogy bármikor kapható egy normális romantikus filmre, amiben érdekes karakterek vannak. De ezek érdektelenek, és még csak nem is romantikus film, hanem egy ********.....

@Atkakukac1989: Az Álomháború legalább látványos, és jó bunyók és lövöldözések vannak benne. Ráadásul az egésznek van egy nagyszerű alaphangulata, amit a kiváló betétdalok és a képi világ csak tovább erősít. Jó, a történet kicsit gáz, de nem esik Alkonyat-mélységekbe! Az Alkonyatnál kb. 15 perc után már pofoztam magam, hogy ne aludjak el. Azok a 30-40 évesek pedig minden bizonnyal szürke életet élő kielégítetlen családanyák, akik a "tökéletes pasiról" ábrándozva masztiznak a film nézése közben.

Geri, újfent gratulálok! A videódban minden benne volt, amit én is gondoltam erről az egészről. Annyi különbséggel, hogy 1 óra 15 perc után kikapcsoltam a filmet, mert végképp nem bírták az idegeim ezt a sz*rt - szóval, nem néztem végig. :-)

Aigi 2011.11.14. 10:09:06

Tudjuk, hogy mindenki végignézte az alkonyatot, mert olyan mint egy tömegszerencsétlenség, elfordítanád a fejed, hogy ne kelljen látnod de képtelen vagy és közben folyamatosan mormolod: Ezt nem hiszem el. Ilyen biztos nincs. Ezt nem tehették emberek emberekkel. De igen:)

vanclemm0ns 2011.11.14. 12:05:51

Nemrég láttam az eddigi 3 részt.

Ez a kritika TÖKÉLETESEN leír mindent, ami bennünk is megfogalmazódott, nézés közben.

Nekem a legnagyobb bajom az említett románc részével volt, amiből - bár sokan mondják, hogy a szerelmet nem lehet megmagyarázni (szerintem igen) - teljes mértékben hiányzott a realitás, a 30. percben szerelmet vallottak egymásnak, aminek semmi értelme nem volt, hiszen akkor kb. 3 hete ismerték egymást, amiből 1 hetet a kis vámpírfióka nem is volt jelen, hiszen nem ment iskolába.

Más kérdés persze, hogy ez tiniszerelem vagy mittomén mi, ami lehet ilyen szenvedélyes és értelmetlen, de ahhoz meg kb 13 évesnek kell lenni...

Szóval a film minden kétséget kizáróan SZAR, mégis valami perverz módon, szinte alig várom a következő részt! Valami baj van velem?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.11.14. 12:51:33

@Atkakukac1989: Ha úgy vesszük, vagy úgy közelítjük meg akkor akár tekinthetünk az egészre egy romantikus regényre is, ahol az öregedőfélben lévő anyukák bele tudják magukat élni a szituációba. Hisz egy ilyen "romantikusregénymarhaságban" van egy nő, aki erős férfi karjai között talál boldogságot. Itt Bella kegyeiért egyszerre két férfiállat is verseng, aki több veszélyes pillanatot is átél, de végül a szomorú arcú, de belül vidám vámpírlegény ölelő szorításában lel nyugalmat.

Mellesleg úgy érzem, hogy ez az egész utálat valahogy mesterségesen lett felnagyítva. Hisz így is beszélnek róla és ha már beszélnek róla az reklám.

bungics (törölt) 2011.11.14. 15:23:11

@A nép fia: Te sem figyeltél.
Vagy ötször mondja a kritikában, hogy nem érti, MIÉRT szerelmes egymásba a két fiatal.
Mert csak. Szerelemben értelmet keresni?
De nem magyarázom tovább.

A nép fia 2011.11.14. 15:36:27

@bungics: Igen, a valóságban nem kell magyarázat. De ez egy film! Ennek kéne, hogy legyen drámai szerkezete, a karaktereknek motiváció és jellem. Ezeknek pedig NINCS!

Egy mesélt történetnek bizony meg kell felelnie néhány kritériumnak, különben összevisszaság lesz belőle. A történetírás több ezer éves, az antik színdarabok 2500 évesek, és JÓL működnek! Érdekes módon az Oidipus király, hiába ősrégi, mégis jó, mert érdekesek a figurák! Egyszerűen kell érteni a motivációkat, különben nem lehet azonosulni a karakterekkel. Aki ennek ellenére is képes, az minden bizonnyal pontosan ugyan olyan üres, mint Bella vagy Edward.

A tinik azért rajonganak értük, mert még nincs kiforrott egyéniségük, ezért könnyedén a helyükbe képzelhetik magukat. Nekik nem kell különösebb motiváció. De ők 13-15 évesek! A 20-on felüli korosztály pedig, mint már mondottam volt, azért "rajong" értük, mert miközben erre izgulnak, az üres figurák helyére bárkit képzelhetnek. De ez csak saját felületességüket bizonyítja.

Szóval, igen, az élet az más. De ha valaki irodalomban vagy filmművészetben szeretne történetet mesélni, az előbb tanulja meg, hogyan kell jellemet építeni és árnyalni, miként kell vezetni a sztorit. Mert valljuk be, az Alkonyatban még az sincs, történetvezetés.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.14. 17:39:42

Gergő!
Ha már a honlapotok megújul, rakjatok már egy főoldal linket valahová, mert rohadtul zavaró, hogy csak a link törlésével lehet visszalépni...
(vagy én vagyok balfasz és nemlátom hol van)

Mocsár 2011.11.14. 17:49:30

Oké, ez a videód már jobban tetszik. Megy a faszbúkra. XDDD

Atkakukac1989 2011.11.14. 20:19:29

@koimbra: Az tuti, hogy beleélik magukat az anyukák is. Az meg teljesen igaz, hogy a negatív reklám is reklám. Jól is elsülhet, hiszen.. ha valamit nagyon szidnak, hogy rossz már csak azért is megnézi a gyanútlan mozizó. Hogy tényleg annyira gáz mint mondják?.

@A nép fia: Az Álomháború tényleg jobb, nem is kicsit, annak sok hibájával együtt is.

Ez a mondatod pedig valami zseniális: "Azok a 30-40 évesek pedig minden bizonnyal szürke életet élő kielégítetlen családanyák, akik a "tökéletes pasiról" ábrándozva masztiznak a film nézése közben." - szakadtam, köszi. :DD
süti beállítások módosítása