HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Drive kritika - Film noire a volánnál

2011.10.02.

 

Mit csináljon az ember, amikor egy olyan filmről kell beszélnie, ami körülírható, elemeire bontható, de a hangulata teljesen megragadhatatlan. Mit csináljon, ha a film jó, nagyon NAGYON jó, de mégis teljes letargiában jött ki a vetítőteremben. Mit csináljon, ha ajánlani akarja mindenkinek, de ez a tett hat államban jogilag szadizmusnak számít? Nos, belenéz a kamerába, vesz egy nagy levegőt, és kinyögi....hát izé.

 

Híreink szerencsére oldják a feszültséget, de csak részben. Liam Neeson újra felveszi a harci kesztyűt, melyek ezúttal törött sörösüvegekből és jégcsapokból állnak. A The Grey Izgalmasnak ígérkezik. Ha jól számolom, harmadszorra készül elbukni a 3D filmiparban. Részletek a videóban. Végül beszámolok a sötét fellegekről is, melyek a horizonton gyülekeznek. Zöld lámpát kapott a produkciós irodáknál egy folytatás, mely elődje annyira rossz volt, hogy még az én kritikai bicskám is beletört...

Címkék: 3d wanted 2 the grey

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr873272626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.10.02. 20:20:57

"Qui-Gon Jinn sufnituning Wolverine-karmokkal..." EMBER! Honnan jön neked az ökörség?!?!?! Ezen kifeküdtem!

szepi79 2011.10.02. 21:34:22

na ez most kurvára bejött :) csak így tovább, még kissé kéne csökkenteni a hadarást is, de már 99%ban érthető akkor is, amikor nagyon gyorsan beszélsz.

bucbuc 2011.10.03. 00:43:12

Tedd kattinthatóvá a fejlécet. Nagyon szar, hogy nem lehet kikattintani a teljes blogra egy posztról.

Thresher 2011.10.03. 08:14:34

Hát..izé.

A kritika olyan mint a film: nem tudom hová tenni. :) Abban igazad van, hogy a film lassú, csendes, és hülye zene megy alatt... de ettől függetlenül baromi jó film volt, a jó szó rá hogy jólesett.

Talán a félreérthetőség ott van, hogy átbaszták a pre-nézőket, és valamilyen örült benzinszagú gyilok filmnek volt betituálva, pedig ha sima független ("művész") filmnek lenne elmondva, akkor az elvárások is mások, főleg úgy, hogy mennyire hozzá vagyunk szokva a klisé-halmaz akcióhoz.

Szóval nekem baromira tetszett, kellett az ilyen már végre. A rózsaszín feliratok erősen wtf, de legalább felírható ez az egyediség számlájára.

Gosling meg überkirály, a vallatós jelenetes mennyire brutál... És külön piros pont a végéhez, amikor nem tudod hogy izé, vagy azé, aztán azt hiszed hogy azé, de mégis izé.

Én megveszem majd DVD-n. Nuff said.

Thresher 2011.10.03. 08:22:05

Ja, és könyörgöm: a verekedős résznél mi a zene a videóban?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.03. 09:08:58

Hát szerintem nem lett olyan jó a drive, ahogy azt mindenhol (itt is) istenítik...

Világos, hogy igazából nem olyan az élet, mint a tomcruise, statham, stalone, filmekben, de könyörgöm, biztos, hogy nem ilyen mint itt...

Gosling tiszta forrestgumpra vette a figurát.

Majdnem elaludtam rajta én is nem lehet mit mondani...

A wanted-del teljesen egyetértek totális bullshit volt, nem szabadna folytatni, és aki erre célzást tesz, mármint az ellenkezőjére azt tollban kéne meghempergetni némi szurok után...

A jedi-rozsi szöveg nagyon ott van. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.03. 09:09:41

@bucbuc: és, hogy a posztra magára se lehet kattintani, csak a kommenteken keresztül!!!

bucbuc 2011.10.03. 09:51:32

@doggfather: Te elalszol rajta, engem érdekelt végig.
Az a helyzet, hogy az általad említett filmeken rohadt ritkán lehet izgulni. Itt azért lehet érdekes a film, mert olyan valóságos, hogy nem tudod bakker, hogyan alakul a történet.

Egy Nic Cage vagy halálosabbabb iramban filmnél pont ez az izgalom hiányzik.
Kurva unalmas tud lenni ugyanis, hogy igazából nem izgalmasak. mert bármi történhet a következő jelenetben, igazából súlya sincs az újabb lehetetlen autós kaszkadőrmutatványoknak, meg az állandó hamis lazaságnak.

bucbuc 2011.10.03. 10:03:58

@doggfather: Jaja, ezek alapvető hibák. Ráadásul az idegesítő fajtából.

Plz csináld már meg Gergely.

bucbuc 2011.10.03. 10:05:56

+1:
Hacsak nem direktben, itt akarod kapni a (jobbító és jószándékú, de) kellemetlen kritikát, esetleg még a szerző nickje is kint lehetne, hogy lehessen neki üzenetet küldeni...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.03. 10:07:00

@bucbuc: azért ebben is tudni lehetett előre, hogy mi lesz a vége...

Írtam is, hogy azok se jobbak, de ez se a valóság.

És érdekes, hogy a csóka nem kigyúrt a csaja nem modell és rögtön mindenki isteníti, mint valami igazságszagú, vagy művészfilm lenne.
Holott egyik sem.
Szerintem.

Gabenkutya 2011.10.03. 15:47:04

Ismét remek kis video, csak így tovább!

Logicka 2011.10.03. 20:24:58

@bucbuc: Sajnos nem rajtam múlik, az új honlap jön, de mivel én nem értek a webszerkesztéshez, szívességekhez kellett folyamodnom, az meg lassú :)

Thresher 2011.10.04. 19:44:08

@Logicka: Jaja, már láttam, dánke!

nabu 2011.10.17. 11:48:07

lesz néhány SPOILER!
Úgy néz ki kezdek nagyon egyedül lenni a véleményemmel, de szerintem ez a film nem jó, egy kicsit sem. Nevetségesen lassú, szószerint nevetni lehet rajta, hogy a főszereplőnek 20 mp-ig tart válaszolni egy egyszerű kérdésre is. Közben pedig a sztori rendkívül ostoba, ahogy szinte az összes karakter is, tulajdonképpen annyira buták, hogy legtöbbjük meg is érdemli a halált. Bár a legidiótább karakter egyértelműen a főszereplő, aki valamiért a karóráját az autó kormányára erősíti, aki valamiért maszkot vesz egy olyan szituációban, amikor az egyetlen embert aki megláthatná meg akarja ölni és aki sikeresen megkéselteti magát a film végén. Létezik egy érdekes filmtörténeti aspektusa a Drive-nak, de ez szerintem nem segít rajta semmit. A karakterek pedig nem idióták, hanem klisések is és abszolút nem érdekel az egész filmben, hogy mi lesz velük élen a főszereplővel. Egyébként meg mindenki el van ájulva Gosling színészi játékától, pedig nem csinál semmi, egy darab fában több élet van, mint ebben az emberben. Egyetlen dolgot tud, nagyon sokáig nem pislogni. Nagyon megtévesző egyébként, hogy ilyen lassan beszélnek, mert emiatt az ember csak nehezen veszi észre, hogy egyébként milyen szörnyűek a párbeszédek néhol. Szóval szerintem ez egy sz*r.

nabu 2011.10.17. 11:48:56

*karakterek nem csak

cornelius c. 2011.11.06. 13:07:55

a film korrekt, sőt. nem vitázom senkivel és felesleges azt bizonygatni, hogy mennyire jól van megcsinálva. az hogy vkik nem tudnak vele mit kezdeni szar ügy, az hogy a logikai szálakat nem tudják észrevenni megint magán ügy. tökéletes filmet, majdnem tökéletesen megcsinálva nem érdekelheti az átlag plebset. kb. ennyi. ja és a maszk? az nem azért van rajta kedves néző, hogy ne ismerjék fel, hanem azért mert a srác mellékállásban kaszkador és egy égésálló maszkot vesz fel. tudod, van benne egy ütközéses affér, aminek a kimenetele kétséges, hogy mivel jár tűz...a srác pedig miért olyan amilyen? introvertált (mások élete(pl)), nem úgy mint a sok néző, aki őt fikázza és nem érti.
süti beállítások módosítása