HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Az öreg Oszkár és a tengernyi problémám vele

2012.02.29.

 

Címkék: oscar drive harry potter hugo meryl streep díjkiosztó vaslady majmok bolygója tin tin rango tree of life tinker tailor soldier spy the artist

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr364227577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aigi 2012.03.01. 07:56:22

A dunakavics ütött mint az ipari áram :D
A legjobb rendező akkor is Nicolas Winding Refn ha az aranykecske mást gondol :)

kaamir 2012.03.01. 09:02:42

Hát, szinte semmiben nem értek egyet, kivéve mondjuk Malick díjazását.

- A Drive egy nagyon erőltetett, önmaga paródiájává váló film. Ha lett volna tökük, a Nader és Siminnek adják a legjobb film díjat is, vagy a Red, White and Blue-nak :)

-Oldman: hát nem tudom, ez ilyen kegyelem Oscar lett volna, mert annyira nem jó a TTSS-ban. Gyenge mezőny volt, én Tom Hardy-nak adtam volna a Warrior-ért.

-Alan Rickman: ne vicceljünk. Nick Nolte és senki más.

-Operatőr: Élet fája. Az művészet és progresszív.

-Az Utódok forgatókönyve kifejezetten gyenge, eredetiben pedig megint csak a Nader és Simin lett volna a jó választás.

2012.03.01. 11:41:35

éééés jeee! Jon Lajoie-ból stáblista zene lett! Jon Lajoie jó, hallgassa mindenki (és keressen rá a szövegekre)!

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.03.01. 15:21:33

Oldman valóban nem érdemelte volna meg ezért az alakításért, az meg gáz, ha valaki csak azért kap, mert régen nem díjazták a megfelelő alkalomkor (lásd Scorsese - A tégla effektus). Ettől függetlenül jogos, hogy már rég kapnia kellett volna.

Bármennyire is rühellem Az élet fáját, az operatőri munkájáért megérdemelte volna az Oscart, legjobb rendezésért meg ugyan...

Amúgy az nem derült ki, hogy legjobb női mellékszereplőért kinek adtad volna? :)

cornelius c. 2012.03.01. 23:08:07

@purga: a feka csajnak a fekaságért...

cornelius c. 2012.03.01. 23:09:21

GG: Golden Goat ez nagyon kellemes...

Prodge 2012.03.02. 10:15:39

Egyébként érdekes ez a Drive kérdés is.
Tarantino(Az egyik nagy kedvenced ugye Gerő)
Nem tette bele a drive-ot a top 10 idei filmjei közé hanem csak a "Nice try" kategóriába, amivel valahol egyet is értek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.03.02. 11:18:06

@kaamir: köszönöm!
szerintem is igencsak felülértékelt a drive...

Tiadlan 2012.03.02. 21:06:58

A Cowboys VS. ALIENS megkaphatta volna a legbevállalósabb címért járó Oscart :)

KeatsNobu 2012.03.03. 13:29:40

Ebből a választékból nem is lehetett sokat kihozni. A Hugo 5-ből 3-at valóban megérdemelt...az operatőri munkáért viszont a The Tree of Life-nak, a vízuális effektekért pedig valóban a Rise of the planet of the Apes-nek kellett volna nyernie. The Artist is csak a legjobb filmzene díjat érdemelte meg. A legjobb film: Drive? ez kb. a Nem vénnek való vidék kevesebb gyilokolással és a Szállító reálisabb kivitelben keveréke ...másrészt nagyon megoszlatja a közönség véleményét, ha ez volt a film célja akkor az stimmel, de ezt pl a Helpről is el lehet mondani, mert tényleg rohadtul megható volt, de ennyi és nem több...a legjobb film, ahogy Edward Norton is nyilatkozott, olyan amikor a stáblista alatt is csak tátott szájjal ülsz azon agyalva, hogyan is hozták ezt létre...na ezt idén nem sikerült összehozni.
A legjobb női főszereplő Glenn Close-Albert Nobbs, és legjobb adaptál forgatókönyv Moneyball...a HP pedig valóban megérdemelte volna az általad említett 2 díjat.

PaperDramaQueen · http://reisuto.tumblr.com 2012.03.04. 17:24:33

ÉÉÉÉÉÉÉN egyetértek. Persze a Meryl Streep-pártoló énem verhetné az asztalt hogy "leöreghölgyezted te szemét na majd én is jól leöreghölgyezlek és és és küldök neked banyatankot tele krumplival érted krumplival" - dddde teljesen jogos. A Vaslady egy merénylet, a legjobb lenne elfelejteni az egészet, és ha már random aranyszobrokat hajigálunk hozzá, akkor az legyen tömörarany és okozzon valami nyolc napon túlit.

A Suszter Szabó Kacsakrém (elmész a francba, innentől automatice így hívom) nekem egy dorombolós simogatás volt és egy csillámló Milkacsoki bánya, mert az összes színész aki játszott benne az nekem ilyen Hadd Követlek Hazáig típusú kedvencfenomén, a le Carré könyvek nem rosszak, gyönyörű operatőri munka, rendezés, vágás, helyszínek, minden szép és tökéletes éééés vége van, és felállsz és már az ajtón kifelé menet valami tök másra gondolsz.
Szóval kvázi a tökéletes film ami nem csinál semmit.
SEMMIT.
Nem csak hogy nem von be, de még direkte rád is bassza az ajtót, és akkor aztán nyüszíthetsz a küszöbön, hogy "de én szeretlek."
A BAFTÁinak mindenesetre nagyon örültem.
De az Aranykecske lenne az igazi.

Thorongil 2012.03.06. 18:50:59

hát a Drive nekem se jött be igazán, a HP filmek tényleg elég borzasztók de azért az a két Oscar kijárt volna

Bornyitó 2012.03.21. 23:11:05

Drive! Hát ezt mondom én is! Még sose ragadott film ennyire magával(kivéve az Apokalipszis most). Hangulat film a javából, a sztori szinte csak másodlagos. De a zene, a kis gesztusok, a semmiből jövő robbanások és persze a nagy hallgatások kombinációja szerintem klasszikussá teszi ezt a filmet. Remélem később felfedezik majd ezt az emberek és nem tűnik el a süllyesztőben. Meg is nézem még egyszer.

jane00 2012.05.01. 22:57:33

fúj... fúj de utálom merylt. az okot hiába keresnénk, egyszerűen így születtem. vagy nem.
nem tudom, de legalább annyira utálom mint te bay bácsit.
istenek szálljanak le és magyarázzák meg nekem, miért van mindenki oda ezért a nőért?
persze, persze tudom a választ.
CSAK KURVÁRA NEM ÉRTEM.
anyway +still angry as hell+ én a roxfort legújabb diákja vagyok, képtelen vagyok feldolgozni, hogy hazám miért nem kapott egy díjjat sem - bár már mondhatni megszoktam, nem mintha nem vérezne apró dobogó szívem minden egyes elszalasztott alkalommal, de LEGYEN -, gondolom azért, mert muglik a kritikusok.
kegyetlen egy világ ez.
a drive!-ról pedig csak annyit, hogy fantasztikus. lebeilincselő, tökéletes színeszek.
de hát mint mondtam... muglik.... ostoba egy társadalom...
a suszter, szabó, nemtudommégmit pedig csak benedictért preferálom.

AbsolutDaav 2012.06.01. 22:07:37

Drive: tényleg hihetetlenül jó volt. Pedig én nem is szeretem az autókat, ezért egy kicsit berzenkedve ültem le elé, de nem kellett sok, és már tátott szájjal bambultam. Igenis díjat érdemelt volna!

Suszter,szabó,baka,kém: Egész jó, borongós hangulata volt, és próbálkozott is, de összességébe nézve nem volt túl érdekes. Gary Oldman persze uralt, mint mindig. (Szerintem is felháborító, hogy nem kapott még semmit.)

Hugo: Jókat olvastam róla; azt hittem hogy majd egy kellemes, hangulatos mese lesz. Viszont amikor megnéztem... igazából végig sem bírtam nézni. Pedig nem volt vele semmi gond; becsületes munka, csak egyszerűen zzzz....

Harry Potter: Nem vagyok nagy rajongója a sorozatnak... azért nem mondom, hogy szar, de szerintem a film annyira nem jó, hogy díjat érdemeljen.

The Artist: Nem láttam, de Gergő érvelése, hogy Oszkár bácsinak készült logikusnak tűnik.

Utódok: Meg akarom nézni.
süti beállítások módosítása