HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Harry Potter és a Halál ereklyéi 2 kritika

2011.09.02.

 

Fú hát ezzel a filmmel megszenvedtem. Szeretem a sorozatot, habár nem vagyok nagy rajongó, számtalan szép emléket adott az öreg Rowling. Most viszont, hogy kritikai karrierem kibontakozása közben találkoztunk, nem lehetek szentimentális, könyörtelenül ki kell kérnem magamnak a film nyilvánvaló hiányosságait. Még úgy is, hogy amúgy azt mondanám, mindent összevetve a sorozat baromi jó lett, a lezárást jól előkészítették, és azt hiszem, egy rajongó se marad kielégítetlenül. Ettől függetlenül, a film az film, s mint olyan önmagában lép a kritikai rivaldafénybe, nem hozhatja magával az egész pereputtyát. Lássuk hát, mit tett le "Generációnk filmélménye" az asztalra. 

Címkék: harry potter

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr353198528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKKKKKKKK 2011.09.02. 23:28:08

Most ki a ti generációd?

Kelbi 2011.09.03. 09:04:20

Üdv!

Szerintem érdemes lehet a címre "A Gyűrűk Ura" trilógia, "A Sötét lovag", vagy a "Harcosok Klubja". Az "Avatar" és a "Mátrix" technológiailag ide tartozhat, de az Avatar - hiába az egyik kedvencem - azért történetileg nem újdonság. A "Mátrix" meg csak a folytatásai nélkül nézve tartozhat ide. Bár az is meghatározó filmélmény volt, amikor életem egyik legnagyobb filmes csalódása volt a Mátrix 3.

kaamir 2011.09.03. 10:49:47

Pilgrim, Batman, Avatar? Talán a 14 éveseknél :)
Harcosok klubja, Memento, Blöff, az újabbak közül mondjuk a Nem vénnek való vidék és a Közösségi háló.

Potty fiu 2011.09.03. 16:50:10

Olvasta a filmet ,látta a könyvet :D

Antisuli 2011.09.04. 18:32:39

Nagyon szeretem az összes filmkritikádat, de ha belegondolsz egy sorozat akármelyik (maximum csak az első) részét nem lehet önálló filmként értékelni. Pl. ott van a Gyűrűk ura. Az egyik legnagyobb film a filmtörténelemben, de ha pl a 3. részt látnám elsőként, akkor hiába lenne jó, ott ülnék hogy: Most miért szenved a gyerek a gyűrűtől? Annak miért hegyes a füle? Most ki harcol ki ellen és miért, és így tovább...
Nekem egyébként tényleg az egyik legmeghatározóbb filmem (és könyvem) a Harry Potter, és mellette a Batman is :D Amúgy láttad az új trailerjét?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.05. 13:02:37

HP semelyik generációnak nem lehet a filmélmény...
És igen a Hp utcsó részére kiderült, hogy:

A filmben a főszereplő, aki tényleg erős, kitartő hős volt az Piton, az ő halálát meg olyan sután nyomták el, hogy csak nah.
Neville is nagyon jó volt, 7 rész alatt ő is sokat fejlődött, a végére ő is hős volt.
Harry csak simán kiválasztott, meg se próbált sose tenni semmi xtrát, nem fejlődött semmit, még az utcsó részben is segítségre szorult egyfolytában.
A három grácia a végére unalmas lett, semmint összeszokott akciócsoport, aki rendszeresen menti meg vállvetve a világot...

KeatsNobu 2011.11.29. 03:37:13

HP szuper meg minden, de nem egy eget rengető nagy durranás. A Matrix pedig enyhe émelygést okoz, amikor ódákat zengenek róla...de miért? amikor egy nagy kópia az egész az ázsiai szubkultúra egy darabkajából, azaz a Ghost in the Shell-ből és néhány kínai harcművész film jeleneteiből. A Ghost in the Shell biztos beugrik néhány embernek a King of my castle klipp alapján. Matrix egyetlen egyedi motívuma, a háttér amibe beágyazták.

polpetti 2012.04.11. 16:20:22

Nem attól generációs jelenség a HP, mert fasza filmek készültek belőle.
Az első HP könyv 1998-ban jelent meg itthon, két év alatt kijött belőle négy anélkül, hogy az embernek meg kellett volna erőltetnie az agyát, hogy mi fog történni a következő kötetben. A 4. és 5. kötet között azonban közel 4 év telt el. Ez alatt az idő alatt a rajongók elkezdték újra olvasni a regényt, kilogikázni, hogy mi mi miért történhetett és hogyan folytatódik majd a sztori, ha egyszer megjelenik az 5. könyv. Ekkor lendült fel brutális mértékben a fanfiction írás, ahol a rajongók megírták a saját folytatásaikat a regényekben elrejtett utalásokból. Amikor aztán kijött az 5. könyv, mindenki 3 nap alatt elolvasta, és az egész kezdődött elölről új infókkal, míg a 6. kötet meg nem jelent stb. Ráadásul, a várakozás-faktorra ráerősítettek azzal, hogy átlag évente dobtak ki egy HP filmet. Naná, hogy a franchise élt és virágzott. De nem azért lesz felejthetetlen a HP, mert a filmek szuper jók voltak, hanem mert az első könyv megjelenésétől az utolsó film moziba kerüléséig eltelt 15 év. Ezalatt az idő alatt felnőtt egy generáció Harryékkel együtt. ezért is szeretik a mostani huszonéveseket Harry Potter-generációnak hívni a nagyokosok. Az ő, a mi életünkben valóban lezárult egy korszak, a gyerekkor. Ennyi a titok, nem több. :)

U.I.: sem az Éhezők viadala, sem pedig a Twilight (bloá) nem lehet az új Harry Potter, bármennyire is ezt sugalmazzák, hiszen hiányzik belük az, ami a HP-korszakban megvolt és ami valóban naggyá emelte a Harry Pottert: az izgatott várakozás, teóriák zsákszámra történő gyártása, logikázás (akárcsak egy jó krimiben, hogy apró nyomokból végül összerakhasd a képet, hogy mi lesz a történet vége).
süti beállítások módosítása