HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



X-Men - Az elmúló jövés menése

2014.05.26.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr366210762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.26. 21:15:02

az eddigi legjobb x film lett, kíváncsi voltam vajh fog e tetszeni. :D

Matsuda Takato 2014.05.28. 12:41:03

Politikai kérdés, már megint. ^^"

"Az ő undora többet ér, mint két ember szeretete"

Ha a melegházasságra gondolsz, akkor abban igazad van, hogy két ember szeretete tényleg sokat ér (az Andrew Solomon-féle TED-talk (www.ted.com/talks/andrew_solomon_love_no_matter_what) jutott eszembe, bár az nem egészen erről szólt), de ne mondják azt, hogy az ő kapcsolatuk ér annyit, mint a "tradicionális" házasság. Mégpedig azért, mert két egyén szeretete tényleg sokat ér, de annyit azért nem, mint a társadalom folytatólagossága. A mai amerikai mainstream gondolat az, hogy a házasság csak és kizárólag arról a két emberről szól (vesd össze egy másik TED-talk végével, ha már ezeknél vagyok: mi is a család "célja"? www.youtube.com/watch?v=hPsUXhXgWmI ) és nem olyasmi, ami túlmutat az egyes generációkon, illetve túlmutat az egyén szeretetén. Persze, tudom, hogy ez maga a liberalizmus, ami nem ismer nagyobb értéket, mint az egyéni szabadság/autonómia, illetve minden ezen túlmenő értéket gyanúsnak tart. A kérdés csak az, hogy fenntartható lesz-e egy ilyen társadalom a liberalizmus alternatíváival (iszlám, ázsiai kollektivizmus) szemben. Nyilván Te úgy gondolod, hogy igen, én azonban igen szkeptikus vagyok, tekintve hogy az előrejelzések szerint Európa ötven éven belül török/arab, azaz iszlám kontinens lesz, és akkor jó eséllyel vége a liberális társadalmi rendnek... vajon a radikális iszlamisták egyetértenek majd azzal, hogy két ember szeretete többet ér, mint az ő undoruk? :P

aBringakirály 2014.06.01. 01:43:02

bár valóban van pár lyuk a sztoriban, a Magneto erejének visszatéréséhez az X3 stáb utáni jelenetét ajánlom megtekintésre.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.02. 08:11:24

@aBringakirály: az még csak nem is a stáblista után van, hanem előtte. x prof kómás betegbe való visszatérése van a stáblista végén.

cochabamba83 2014.06.03. 01:15:40

azért ennyire nem kéne belemagyarázni egy simán izgalmas sci-fibe hogy ilyen-olyan társadalmi problémákat milyen mélyen feszeget.. az hogy a mutánsok a melegeket szimbolizálják, kifejezetten már a hülyeség netovábbja, ilyet max exhibicionista melegek találnak ki... félreértés ne essék, a mutánsok helyzete kifejezetten hasonló a való világ kirekesztő megnyilvánulásával ami egyáltalán nem ugyan az, csak azzal paralel... ilyen alapon bármit ki lehet találni, akár azt is hogy a mutánsok zsidók akik különleges képességeikkel (szokásos sztereotip dolgok) erősebbek a többi embernél és ezért utálja őket a legtöbb ember:D ráhúzható? rá.. hülyeség? az.. legjobb lenne a jó sci-fiket meghagyni annak amik, azaz szórakoztató fikcióknak...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.03. 13:58:37

@cochabamba83: az megvan, hogy mikor a 60as években kitalálták az x-ment akkor direkt az akkori fekete polgárjogi mozgalmakra "találták ki" azok voltak az ihletadói?!

cochabamba83 2014.06.03. 14:43:44

@doggfather: fogalmam sincs, és nem is hangzik hihetőnek... ez a videoban is van, egy fekete azért elég nehezen tud rejtőzni:D de persze lehet:D jelenleg csak egy szórakoztató film, nem több...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.04. 08:45:16

@cochabamba83: hogy neked hihetőnek hangzik e az kevésbé számít ne haragudj.

A képregény kitalálói mondták már ezt nem egyszer:
en.wikipedia.org/wiki/X-Men#cite_note-2

The comic was partially inspired by the African-American civil rights movement of the 1960s.

cochabamba83 2014.06.04. 13:00:57

joh hát akkor eredetileg az... jelenleg nem az:)

cochabamba83 2014.06.04. 14:27:38

ja, elég gáz hogy ilyen irányba elvitték, igazi utólagos eröltetett irányváltás... de basszus ez csak egy szórakoztató film... van egy valag jó művészfilm ami jól boncolgat kényes témákat, az x-menre csak be akarok ülni egy nachos menüvel és élvezni a filmet.. ha valami nagy mondanivalót akarnának belevinni, na ahhoz nagyon ócska film lenne... szórakoztató sci-finek viszont kiváló... hagyjuk is meg annak ami, plz..

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.04. 15:44:59

@cochabamba83: mitől lenne erőltetett??

Abban már megegyeztünk, hogy a kisebbségek jogainak harcát (is) jelenítette meg a képregény, ugye? ;)

Nah a feketék jogai már "megoldva", már amennyire.

Van azonban másik kisebbség is akinek a jogai csorbulnak. És ilyenek pl a melegek. Nem érzem erőltetettnek ezt.
süti beállítások módosítása