HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Az Öreg Vég Játéka

2013.11.09.

Címkék: végjáték oldboy grudge match enders game

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr115622436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FTR 2013.11.09. 23:23:42

Nekem tegnap volt "szerencsém" a "Vég'játék" c. műhöz. Elég régóta nem sikerült egy jót mozizni, de amikor úgy jöttem ki, hogy szó szerint felháborodtam azon, hogy mit mertek velem tenni, hogy így és ezt kaptam, hát had ne mondjam mi a véleményem mi az egész bagázsról a véleményem (a könyvet nem olvastam de az elmondásod alapján vehetem egy kalap alá...) Rendkívül jó téma és jól induló film, a kissé szociopata főszereplővel is lehet azonosulni (Hannibal Lecter vagy Dexter után szabadon) de amikor egyszerűen tudod hogy mi jön a "bonyodalom" irodalmi terminológiánál akkor várod hogy meg lepjen... és kiírják hogy vége. Mint amikor vársz arra hogy a hatásszünet végére és nincs vége... Könyörgöm ennyire nehéz egy normális sci-fit alap storyval és szép látvánnyal összerakni a Szentfaanyag területén? Az én véleményem: Ha elakarsz menekülni a hétköznapokból pár órára és nem szoktad magadnak mondani, hogy "elvesztegettem az időm erre" továbbá bosszankodsz kicsit majd elfelejted, hogy van ennél fontosabb is akkor egyszer megéri megnézni... (a szinkron olyan amilyen szokott :/
)

FTR 2013.11.09. 23:26:44

@FTR: bocsánat a logikátlan, csapongónak tűnő mondatokért, csak átfogalmazás közben, átolvasás nélkül küldtem el. (_ _)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.10. 13:06:56

én már azt se értem, hogy vannak meleg ellenes mozgalmak?!?!?!

Atkakukac1989 2013.11.10. 19:29:59

az, hogy manapság Hollywoodban minden öreg színészt beleszuszakolnak mindenféle szerepbe, az csakis egyet jelent: pénz

amíg él és nem az emlékéből és a hátrahagyott filmjeiből sajtolják ki az utolsó centet, addig alkalmazzák mindenféle rossz és néha jó szerepekre, azért hogy abból is zsetont nyerjenek ki, a baj csak az, hogy ezzel (a legtöbb esetben) a jó hírét és a nevét is lerombolják, amit addig gondos marketingmunkával az évtizedek alatt felépítettek

pizzaboy 2013.11.12. 08:52:43

@FTR: " (a könyvet nem olvastam de az elmondásod alapján vehetem egy kalap alá...)"

nem

Zded 2013.11.12. 14:14:57

Én ezt támogatnám, sok pénzel lehetne kicsit több jelenlétet szuszakolni a köztudatba ennek a kevéssé sponzorált értékrendnek:

Szekuláris Humanizmus

FYKI Wikipédiából idézve a magyarázat:
A szekuláris humanizmus egy naturalisztikus világnézet, fő értékei az ésszerűség, az együttérzés, a tudományos vizsgálódás, az erkölcs, az igazság és az egyenlőség.

Másként fogalmazva a szekuláris humanizmus azon kevés filozófiai irányzatok közé tartozik, amelyek ténylegesen megkövetelik a logikus, kritikus gondolkodásmódot, és az emberi igazságkeresés során a tudományos módszerek alkalmazását.

vagy csak osszunk mindenkinek fagyit

FTR 2013.11.12. 20:54:18

@pizzaboy: a könyvet akkor érdemes elolvasni?

lendkívül magas langú embel Lómában 2013.11.22. 14:04:11

Hehe
A Shyamalan csavar!! :) Dolph Lundgren kiszagolja a bűntényt...

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2013.11.23. 14:35:46

Nem leszek népszerű... Én úgy tudom, hogy a (liberális) demokrácia úgy műlködik, hogy mindenki azt csinál amit akar, amíg nem ütközik törvénybe. Így van amerikában szabadon náci mozgalom még mindig. Mert ott ez tényleg műlködik. Nem az az első reakció, hogy tííccsákbe, mint errefelé, hanem azt mondják, hogy jó, ha ezt játszuk, akkor elfogadjuk teljes egészében a szabályait. Ha a pofa támogat meleg ellenes mozgalmakat, akkor az az ő dolga. Megtehei? Meg. Egyet kell érteni? Nem. Akkor meg miről van szó?... Vagy elfogadunk egy rendszert teljes egészében, vagy alakítunk egy mást, és elmondjuk, hogy milyen vélemények kaphatnak teret. De ez nem nagyon műlködött. Amíg a vélemény szabad, addig fel lehet háborodni, lehet véleményt alkotni más ember véleményéről, de ennyi (3x ugyanaz a szó egy mondatban. Nagyon tudok :P ). Én úgy hallottam először erről a filmről, hogy a meleg szervezetek bojkottot hirdettek ellene. És néztem, hogy miért, mi a baj a filmmel. Ja, hogy semmi. Oké, akkor? Az író. Aha. Az meg nem érdekel engem, aki esetleg a filmre és a könyvre kiváncsi. Mert nem mellesleg én szeretem a sült pisztrángot, és volt német juhász kutyám... Érti aki érti ;)

cochabamba83 2013.11.23. 21:35:24

egy sci-finél nem tudom minek siránkozni a feliratos verzióért.. vannak filmek amik csak eredeti nyelven, felirattal jók, de egy ilyen filmnél sokkal fontosabb hogy a látványt élvezni tudja az ember és ne kelljen olvasgatni...

matetoth 2014.01.29. 16:03:40

@cochabamba83: mert rossz a magyar szinkron. Igazából az angol verzióért siránkozik, aki azt nem érti, annak kell a felirat
süti beállítások módosítása