Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



A világ legerotikusabb péksüteménye - CISPA 2012

2012.04.08.

 

Címkék: sex titanic woody allen nyócker amerikai pite to rome with love

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr324370892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PaperDramaQueen · http://reisuto.tumblr.com 2012.04.08. 10:38:29

A szex és a társadalom: ami engem a legjobban zavar, hogy a tudatlanságnak álcázott prűdia mellett nagyon is intenzíven ott van az, hogy szexelni muszáj. Minél hamarabb, minél többször, minél több partnerrel. Ha szeretnéd megfontolni a dolgot, ha vársz valaki igazán fontosra, ha még nem vagy kész, ha a nyomás következtében rettegsz vagy simán nem érdekel - béna vagy. Megteszed. Már nem béna vagy, hanem kurva, legalábbis ha nő vagy. Ha meg pasi? Akkor eszedbe se jusson megemlíteni, hogy olyan lánnyal feküdtél le, akibe szerelmes voltál. Soha ne merészelj visszautasítani egy felkínálkozó alkalmat, és ha egy nővel voltál egész életedben aki a feleséged is, akkor mindenki úgy viselkedik, mintha a Marsról jöttél volna.

A szex korunk lovagtornája vagy gladiátor-viadala. Mintha egy véres küzdelem lenne ellenfelekkel és félelmekkel, csak hogy a társadalom elfogadjon és végre normálisnak számítsunk, hogy a partnerünk ne dobjon ki, hogy senki se nevezhessen bénának. A szüzek létezésében vagy az aszexualitásban ez a kor nem hisz, nem hisz elvekben, vallásokban, saját erkölcsrendszerben, saját gondolatokban. Menni kell és csinálni azt, amit mindenki más, kefélni egy jót. Még azt is megszabják, hogyan, megmutatják ezerszer, csak hogy szörnyen érezd magad, hogy nem olyan szép és intim az egész, mint a filmvásznakon, hozzájön a tinédzserterhesség és a nemi betegségek belénksúlykolt réme és az a kettősség, hogy míg az egész társadalom csak nyomjanyomjanyomjanyomja hogy meg kell tenned, elítélhet akkor is, ha megteszed.

Szóval igen, kellenek az ilyen filmek. Amikben bénák. Amikben félnek. Amikben beleroppannak a nyomásba. Csak az gondolkoztat el, vajon tényleg megoldás-e, ha beadják a derekukat ÉS VÉGRE VALAHÁRA MÁR LEFEKSZENEK VALAKIVEL, csak hogy ŐK normálisnak érezhessék magukat, nem azért, mert az illető nő/férfi annyira a világmindenség minden tündöklése, hogy ez szívük egyetlen vágya az adott pillanatban esetleg még utána is.

A társadalom pedig (hiszen MI vagyunk a társadalom) ugyanolyan kétségbeesett, zavarodott és teszetosza az egész kérdésben, mint egy filozófiaszakkörös tinédzserfiú. A reklámoktól kezdve a bűnügyi hírekig minden erről szól, de valahogy mégsem mond senki semmit.

ddonie 2012.04.08. 11:41:07

@PaperDramaQueen: de az első Amerikai Pite film (sőt az összes többi) "üzenete" úgy jut el a társadalom nagyon nagy részéhez, hogy DUGNI KELL! Pedig, ahogy mondod, nem ez lenne a normális.

Félreértés ne essék, ha valaki naponta ötször akar szexelni, szíve joga, mert az lenne a lényeg, hogy mindenki úgy, akkor, annyiszor, ott csinálja ahol Ő és nem a társadalom akarja.

Csak az a gond, hogy sajnos az emberek 80%-nak az Amerikai história X az a film maradt meg, amiben fejberúgnak egy niggert, A bárányok hallgatnak arról szól, hogy valaki kannibál, és igen, az Amerikai pite pedig arról, hogy dugni kell, vagy véged, mind társadalmilag, mind egyénileg.

Pedig, pont ezeknek a filmeknek kéne ráébreszteniük az emberek mélyen szunnyadú elméjét, hogy bizony, van, amit nem úgy kell értelmezni, ahogy látsz. De sajnos hülyék vagyunk.

Na, most hogy vége az OFFnak, a videó nagyon jó, azt hittem Neil Patrick Harris-t valahogy megemlíted:D Mellesleg nekem nem is egy film volt, ami ilyen szexuális felvilágosítást tartott, hanem voltak filmek, amik nem erről szóltak, de egy-egy jelenet erre ébresztett rá.

kbobbie 2012.04.08. 13:07:42

Az Amerikai Pite az egyik legtöbbször végig nézett film az életemben. Valahol a barátaimnak éreztem a karaktereket, olyan barátoknak akikkel együtt bulizunk, és egy-egy esetben megmutatják mit hogyan NEM kell csinálni, illetve tanácsot adnak. Számomra meghatározó film volt. Egy kicsit csalódtam, az új részben. Túl nagy volt az elvárás, mert a katasztrofális sorozat után, már nagyon vártam/vártunk erre a részre. De mégis megnéztem, és meg is fogom nézni újra és újra.... Mert AMERIKAI PITE!!!!!

TomDenem 2012.04.08. 16:01:06

@PaperDramaQueen: Szívemből szóltál. Ez ennyi.

polpetti 2012.04.08. 20:57:27

Én azért javaslom, hogy aki teheti, nézze meg a Titanicot 3D-ben, mert zseniális! Már majdnem Avatar szintű. Hiába, James Cameron ebben is megelőzött mindenkit: a konvertálása simán veri a 3D-ben forgatott mostani filmeket.
Gergő, szívesen megnéznék a Titanicról, mint filmről egy elemzést a Te stílusodban. Nagy élmény lenne, az biztos! :)

kbobbie 2012.04.08. 21:27:32

Valamikor a közeljövőben készíthetnél egy elemzést a sorozatokról. Újabbakról, régebbiekről, sikersorozatokról stb. Illetve külön kiadás gyanánt egy-egy szinészről/szinészcsoportokról. Szívesen megnéznék tőled olyan részeket is ahol a hozzá nem értő amatőröknek(pl nekem)elmagyarázod mitől is jó egy film, mit kell megfigyelni(operatőri munka, vágások, karakterkidolgozás tehát egy kicsit belefolyni a részletekbe. Mert sokan csak a szerint ítélnek, hogy populáris színész=jó film. Holott azért többről van szó. Egyébként remek munkát végzel. Megfertőztem az ismerősöket is, és várjuk minden héten az újabb videókat!!!!! Csak így tovább!!

karamcsand 2012.04.08. 22:05:03

Titanic 3D-vel kapcsolatban (ha még nem láttátok), ajánlom ezt a videót. A kedves főszerkesztőnek biztosan tetszeni fog..
9gag.com/gag/3755976

A szexet illetőleg pedig: Tizenéveseknek ma már bőven elég lenne az is, ha kapnának néhány normális honlapajánlatot az ún. felvilágosítás helyett. (Ott elkerülhető a személyes kontakt kínossága) Ahol emberi nyelven a normális kérdésekre kapnának válaszokat.
Számomra meghökkentő, hogy 30 körüli emberek is milyen eszméletlenül tájékozatlanok alapvető kérdésekben. Ennek az egyik legdurvább oka (amiről szintén meg kéne homályosítani a fiatalokat, és ez cseppet sem kínos téma), hogy nem beszélnek a partnerükkel és nem is merik jelezni annak, hogy mit gondolnak az aktuális helyzetről.

Jelenleg a felvilágosító szerveknek három fajtáját tapasztaltam:
- A konzervatív
Csak semmi szex, sok nemi betegség, depláne abortusz
- Az orvosi eset
felrajzolunk a táblára két petefészket meg egy mellékherét és valahogy kihúzzuk az óra végéig, nehogy feltegyenek /olyan/ kérdéseket a kölkök
- Az "én megértelek bácsi"
Kétségbeesett törekvés egy felnőttől arra, hogy úgymond a "tinik nyelvén" magyarázza el a dolgokat. Ebből fakadóan az egész elképesztően gyerekes lesz (szex-képregények ezerrel), bár ha ezt félreteszi az ember, néhány hasznos infót találhat.
- A bújtatott térítő
Érdekesen kezdődő olvasmány, aminek a végére kiderül, hogy ez az egész erkölcstelen, beteg leszel tőle és kitaszított, DE ha majd a nászéjszakádon, az 'Igazival' kezded, ott fel sem merülhet probléma. Na persze.

Nem tudom, hogy itt előfordul-e ilyen, de drog-prevención találkoztam még egy típussal, a Nagyon Laza Vagyok sráccal, aki szerint "Lehet belőle kis bajod, de én már régóta tolom, ahogy épp eszembe jut és uralom a helyzetet"

Thresher 2012.04.09. 10:54:56

Nekem tinédzser korom meghatározó filmje az Amerikai...Szépség volt.

A tv2-n láttam először, csütörtök éjjel adták a "művész"filmeket. Akkor még.

Szóval engem annyira fejbe vágott ez az "ez hátralévő életünk első napja"-duma, hogy másnap a suliban odamentem a lányhoz, aki -mai terminussal élve- friendzone-olt engem erősen, majd szemébe mondtam hogy hagyjuk abba ezt a szánalmas erőlködést, én többet nem fogok neki loholni, miközben nyilvánvalóan szarik a fejemre, szóval akkor most hellószia, és akadjunk le egymásról.

Nem nagy cucc, de volt olyan önbizalombomba mint az első dugás.

Bornyitó 2012.04.09. 15:28:05

Nekem az első ilyen szexuálisan meghatározó filmem az AnálDebulátor 9000 vs a Pina Báró

Dosi 2012.04.09. 23:35:06

@Thresher: Az Amerikai Szépséget én pár hónapja néztem meg, és rám is nagy hatással volt, de nem szexuális értelemben. Szögezzük le, az egy kurva jó film, már a hatásából is kitűnik. :)

Viszont, én azt hiszem, ha jól emlékszem még nem láttam az Amerikai Pitét. Lehet, hogy ez egyesek szemében elég gáz, de esküszöm, a 6. része meg is van, de még egyszer nem néztem meg, mert egyáltalán nem tud érdekelni. Ezt nem azért mondom, hogy papoljak az erkölcsről, mert nincs bajom az ilyen filmekkel. Egyszerűen csak kimaradt ez nekem. (de enélkül is élem az életem továbbra is)Egyébként nekem 12 éves koromban volt osztályszintű felvilágosításom, ami tök sokat ért, mert rendes nővérke volt a suliban. Mindent lehetett kérdezni, mesélt is, elmondta a kötelező dolgokat, de ennek ellenére nem volt az a fölösleges unalmas hülyeség amit általában elmondanak.(vagy nem)
Ennek ellenére konkrétan nagyon kevés azoknak a serdülő fiataloknak a száma, akiket még a szüleik világosítanak fel. Lehet hogy ez ciki, de nekem furcsa volt, hogy szépen lassan kiskortól kezdve egészen a serdülőkoron keresztül a TVből jön rá a gyerek, hogy mit meg hogy és hova. Igazából egy kereskedelmi csatornán vetített egy napos műsorból már meg lehet tudni mindent. Egyet értek veled PaperDramaQueen, hogy ez a társadalom hibája, de ha nekem lenne gyerekem nem biztos, hogy tudnám mit tegyek vele, mert ez mindenkinek kellemetlen, ha ki kell mondani. A filmipart kivéve. Aki ebből még profitál is.

Atkakukac1989 2012.04.10. 18:56:15

A Pite filmek (főleg az első 3) számomra is meghatározó élmény volt. Sok hasonló szituáció ismerős volt az életből, meg nagyon sok dumát idézgettünk a filmből is. Persze volt olyan aki csak "gyökér" kategóriába sorolta ezeket. De mi a baráti körrel, (amiben volt sok lány is), nagyon szerettük a trilógiát. :D

A szexuális témáról meg annyit, hogy az általános iskolába, volt egy nővérke aki nagyon jófej volt és már kora miatt is tapasztalt annyira, hogy bármiről lehetett róla beszélni. A ciki az volt, hogy ezt eljátszották 10.-be gimi is, de akkor nem egy nővérke, hanem egy biológiatanár magyarázta a "fontos dolgokat". Odáig fajult a dolog, hogy levetített egy SZÜLÉSt is az egész csoportnak, ahol premier plánba mutatták, hogy mi történik ilyenkor. A fiúkat vagyis minket is sokkolt a dolog, de a lányok teljesen kiborultak.

Utólag és mai napig sem értem, hogy miért volt erre szükség. Sokkal jobb lett volna, ha ő is őszintén beszél a dolgokról. De szerencsére nekem itthon elmondtak mindent amit kell és egyáltalán nem volt cinkes. Szerencsére jó nevelést kaptam, nem csak ezen a terén. Szerintem ezért is fontos, hogy ne legyen kínos az otthoni beszélgetés, hanem értelmes társalgás váljon belőle. Sokat tesz.

Leita 2012.04.12. 13:10:33

Nem szerettem a Pite filmeket.
Pontosan-ugyanolyan-jó-volt a kritikád, mint máskor. Európa "későkorának" hatalmi rendszerei és a szexuális felvilágosítás - ezt együtt emlegetni?...gurultam :)
Mit fogtok most csinálni?

CsakNorrisz 2012.04.26. 00:01:54

Ez nem a vallásosság szidása akar lenni, de én 12 évet töltöttem el két katolikus intézményben ahol semmilyen, ismétlem SEMMILYEN szexuális felvilágosítás nem volt (de persze kibírhatatlan atyák igen)
Eredmény? Két általános iskolás osztálytársam apuka négy pedig anyuka. Mind 19 évesek

Meghatározó film... Akármilyen fura de nem volt. Valahogy én nem tudom értékelni ezeket a filmeket. Mármint benne van az amit mondtál, de nekem az jött le belőle, hogy az amerikaiak hülyébbek a három napos kecskebékafingnál. Mármint bármilyen filmet nézek meg a témával kapcsolatban(legyen vígjátéktól vagy épp ilyen célú "fejlesztő-tanító" izéről szó) az vagy
A)Erőszakolja a mondandóját (Ennek is-ismét hangsúlyozom, szerintem-két vállfaja van: Ha-nem-szexelsz-10-éves-korod-előtt-nem-vagy-menő iletve a HA SZEXELNI MERSZ HÁZASSÁG ELŐTT AKKOR LESZÁRAD A P*CSÖD ÉS KIFOLYIK A SZEMED A VALAGADON KERESZTÜL)
B)A helyzetre nem alkalmazható. Remek példa erre az összes Pite film. Eleve hiányzik belőlük az a plusz ami egy hasonló cipőben járó magyar középiskolásban megvan. Ja és az alkohol. Nekem nem az volt a problémám hogy Budapesten ne tudtam volna csajokat összeszedni, az sokkal nagyobb gond volt hogy hogyan tartsam meg őket. Nyilván ebben nagy szerepet kaptak különböző alkoholtartalmú italok is.

És ez az egyik dolog a kettő közül ami miatt az amerikai filmek célkorhatára Európába érve csökken öt-hét évet (Miért szerintetek ki megy normális esetben Jonas brothers koncertre? A 10 évesek akiknek ez való? Francokat, 18 éves csajok is ugyanúgy ott csápolnak a koncertjeiken (Tudom, én is láttam a bejátszást róluk meg a tömeg-pedo-pornójelenetről) Amerikában a legtöbb nagyvárosban nagyon szigorúan veszik a fiatalkorúak alkoholfogyasztását. Szerintem ez rengeteg gátlás felhalmozódásához vezet. A másik dolog ami miatt ezek a filmek számomra nem bírnak plusz tartalommal az az, hogy a készítőik az átlag amerikait veszik elő aki egyszerűbb mint a nullával való szorzás.

Mandarin94 2013.05.13. 23:39:45

Nekem ami még nagyon fura az az ahogy a homoszexualitást kezelik. Nem csak a felvilágosításokon (pontosabban ott sehogy nem kezelik) hanem a filmiparban is.
Pedig pl.: a skinsben olyan jól elfér a heteroszexualitás mellett
És nem arra gondolok, hogy árasszák az olyan filmeket/sorozatokat mint az L word ami lássuk be inkább leszbikusoknak és pasiknak kedvez a rengeteg szexjelenet miatt.
Pedig egész jól bemutat közben egy olyan világot és olyan problémákat ami a legtöbb ember(jelen esetben a heterok) életében nem jelenik meg. Plusz rámutat arra is, hogy ennek ellenére a legtöbb probléma azonos a kapcsolatokban, a munkában, a hétköznapokban. Tök mind1, hogy fekete,fehér,süket (van benne egy siket leszbikus), transzvesztita,katona,újságíró,tanulatlan, többdiplomás az ember sok gondunk azonos és még rengeteg pozitívuma van. Szóval tök gáz, hogy csak egy réteghez szól (nincs olyan rész amiben ne lenne legalább egy szexjelenet...de komolyan...)
süti beállítások módosítása