HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Baljós Árnyak kritika

2011.12.18.

 

Címkék: star wars

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr53472786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MoonTiger 2011.12.18. 12:59:15

A legtöbb videóddal egyet szoktam érteni, itt.. bonyolultabb a helyzet, de ezt gondolom te is látod. Persze, személyes vélemény, nem tényként közlöd, így nem is akarlak "megváltani", úgy érzi az ember, ahogy akarja :) Nekem ez a film a tipikus "guilty pleasure" kategória.

A harcok (legalábbis a 3 jedi közt) marha jól koreografáltak, hiába, Ray Park harcművész, mint Darth Maul kiváló választás volt. Persze, aláírom, nem lehet sokat tudni róla, de hát a rajongók azért pár dolgot tudhatnak, faj, stb., nekem pedig az egyik kedvenc gonoszom lett.

Qui Gon Jinn.. bonyolultabb téma, de látható, hogy Obi Wan honnan örökölte nyugodtságát, és én igenis örültem, hogy láthattuk Obi Wan mesterét, a karaktert pedig kifejezetten szerettem.

Jar Jar & Anakin. Ezt a két karaktert legszívesebben pofánvágnám. Főleg Jar Jart. Ha jobban belegondolsz, nem csak hogy nincs létjogosultsága, de ha ő nincs, akkor nincs aki javasolja a köztársasági hadsereg felállítását, így nincsenek klónok, amiket Palpatine irányíthat a 3. részben, így nincs jedi mészárlás sem. Jake Lloyd pedig egyszerűen idegesítő volt..

Kb. ennyi a hozzáfűznivalóm, a véleményedet pedig természetesen tiszteletben tartom :) (Ja és Ewan McGregor nagyon jó választás volt Obi Wan-nak)

factorywow 2011.12.18. 13:41:05

@MoonTiger: Én nem teljesen értek egyet a Jar Jar témában...létjogosultsága volt mert (ha jól emlékszem) ő segít kiépíteni a Gungen-ek és a Naboo-iak békéjét és közös hadseregét a Naboo-i megszállás idején (utánna meg asszem vmi tanácsos lett vagymi). Ezen kívül tisztán látható hogy Jar Jar egy gyerekeknek generált szereplő aki kedves,ügyetlen,vicces akivel a gyerekek azonosulni tudnak mert már megszokták a rajzfilmekben látható kétbalkezes karaktereket. Oké hogy ezzel is csak a film eladhatóságára mentek rá de ez van.

Valamint ha nem lett volna klónhadsereg hogy közdöttek volna meg Duku gróf / Grieves seregeivel ? Addig oké hogy Palpatine átveszi a klónokat és kiirtja a Jediket de ha nem lettek volna akkor alapból vesztesek lettek volna.

Anakinba ÉN nem feltétlenül tudnék belekötni (Nyilvánvalóan ő is a gyerekeknek készült úgy mint Bings kolléga).

És a végére csak annyit hogy az Erő-t megmagyarázni sztem nem volt teljesen hülyeség mert biztos voltak teóriák és találgatások és szerintem sok embert érdekelt hogy hogy is működik.Hát kaptak rá egy választ.És a fogatversenyes rész nekem speciel nagyon bejött.

Meg lehet kövezni de nekem tetszik az új trilógia is. ;)

Zamo 2011.12.18. 13:42:13

A gyerekkel igazad van, Darth Maulról én se tudtam h kicsoda, tényleg csak betoppant a színfalak közé XD

őőő...
mi volt még...
Jar jar, hát én elmulatoztam rajta, réges rég egy messzi-messzi galaxisba, akkoriban még mittomén lehettem 10 éves, konkrétan azt se tudtam, hogyan kapcsolódik az eredeti star warshoz (csak a 3. rész után tudtam meg, hogy ez az előzménye)
előzmény=eredeti sztori befejeződött, de pénz még kell, ezért készül bárhol egy előzmény, mert sokan ígérgetik, hogy "skacok, télleg ez az utsó rész,nem vagyunk mi kapzsi állatok" aztán csinálják az előzményt "bocs,de kell a pénz" címen.
erre újabb példa a Shrek széria, először mondták hogy csinálnak 3 részt, 3 rész az utsó... utsó...utsó...
aztán kijött a 4. rész is ami talán már tényleg az utsó, és a 3d-re hivatkozva jött ki
"megjelent eza3d nyomjunk 1 részt"
aztán ott voltak a kis animációs részek shrekkarácsony, shrekhalloween, ezek is valószínű a mani miatt, aztán most jön a csizmás kandúr, nah vajon miért jön? csak nem még több pénz kell?

ezért szarok a mai filmek, régóta nem láttam olyan új filmet amit legalább 5-ször megnéztem, mert nem a nézőkre épülnek, hanem a saját zsebük tömésére... ami szar...

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2011.12.18. 13:45:11

Hát amennyire te falra másztál a filmtől, én legalább annyira kiakadtam a kritikádtól. Semmivel sem értek egyet. Számomra a Baljós árnyak a 2. legjobb rész volt a 6 közül.

bucbuc 2011.12.18. 14:01:25

Hm a célközönség nem a 18-49 korosztály, hanem a gyerekek.
Azért kellett bele jarjar.

Azért szar az egész, mert nem történetet mesél, hanem igényeket szolgál ki.

Látod a fentebbi gyengék is milyen jól megvannak vele, az ő igényeiket is kicsit eltalálta, máris védik.

Kritikád alapján egyébként ez a film szarabb mint a twilight. :)

Egyet is értünk.

Sir Black The Brightest 2011.12.18. 14:02:22

Jar Jar és Anakin valóban idegesítő szerintem is. Noha én alapból utálom a kölköket... :P Létjogosultságot latolgatni szerintem felesleges mivel Jar Jarnak egyrészt végülis volt valamennyi szerepe, másrészt mindenhol vannak felesleges karakterek, elemek. Szigorúan a hasznos karakterek és elemek megtartása minden filmben elég sivár eredményt hozna. Ennyi színesség talán kell, bár lehet, hogy túl sokat szerepelt.

Darth Maulról: olykor a kevesebb több ahogy a régi mondás is tartja. Éppen eleget tudunk róla: Sith aki utasítást kapott. Pont. Egyben bizonyítja a létét egy Sith Mesternek is hőseink számára. A Dologban vagy az Alienben sem tudtál semmi hátteret a "gonoszról".

bucbuc 2011.12.18. 14:02:33

@MoonTiger: A klónhadsereget a sith nagyúr állíttatta fel. Neki is engedelmeskednek.

bucbuc 2011.12.18. 14:03:37

@factorywow: Egyszerű elméknek egyszerű filmek.
nincs ezzel semmi baj, amúgy is ez a korszellem.

bucbuc 2011.12.18. 14:05:49

@Golovics József: Nyilván a tizenéveseknek ez más élmény. :)

Sir Black The Brightest 2011.12.18. 14:07:20

@Zamo: a csokoládégyárban a csokit is a pénzért csinálják neked mégis finom. Attól, hogy valamit csinálnak amivel keresnek is még nem feltétlenül szar. Persze sokszor valóban, ha csak a pénz a motiváció csapnivaló lehet az eredmény, de ne általánosítsunk.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2011.12.18. 14:09:39

@bucbuc: Valóban tizenéves voltam, amikor láttam, de nem hinném, hogy túl nagy korkülönbség lenne köztem és a videó készítője között. Plussz ha most megnézem, nekem akkor is ugyanazt az élményt nyújtja. Megkérdezhetem, hogy neked hány évesen nyújt más élményt?:D

MoonTiger 2011.12.18. 15:43:53

@bucbuc: Ezzel pontosan tisztában vagyok, de Jar Jar javasolta nyíltan a használatát a Klónok támadásában. Mivel más nem volt, aki lett volna ilyen "bátor".

@factorywow: Ebben egyet kell értsek, azok a jedik a Geonosison nagy valószínűséggel halottak lettek volna, Dooku pedig nyer, de így, hogy használták a sereget Sidious nagyúrnak meglehetősen szép serege lett. Nyíltan Palpatine nem javasolhatta volna, hogy használják, mert akkor az álcája leesik.

factorywow 2011.12.18. 15:56:22

+ sokan szidják h eladható filmnek készült nincs sztori...komolyan nincs SZTORI ???? nemár emberek végül is csak az egész GALAXIS átbaszásáról beszélünk...elhitetik a jókkal h nyerhetnek és végül egy csettintésre kiirtják őket + a legikonikusabb filmgonosz totális őrülté válásának szakaszait nézhetjük végig :D

(abban mondjuk igazat adok hogy a szerelmi szál ami Anakin és Padme között alakul a 3 filmben az valami iszonyatosan gagyi és gáz...de k*vára asszem úgy 14 évesen láttam a 2. részt és a geonosis-i gladiátorjelenet előtt amikor padme az mondja h : idézem "szerelmes vagyok beléd...de azt mondtuk hogy nem leszünk szerelmesek mert tökretennénk mind2-őnk életét" majdnem elhánytam magam...ekkora egy sablonos,nyálas,gagyi klisés dumát még életemben nem hallottam...vérgáz :@

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.18. 16:12:15

A múltkori videóban írtad, hogy rengeteg minden foglalkozik a SW-al, így a rajongók tudták, hogy kicsoda Darth Maul. ;)
(konkrétan könyv szól róla, magyarul is megjelent)

A kritikád nagy részével egyetértek egyébként.

Az ami szerintem nagyon nagy marhaság, hogy Yoda azt mondja, hogy Anakin öreg(!!!), hogy taníthassák, tudván, hogy Luke minimum egy 10essel volt öregebb, és a második legnagyobb jedi lett belőle az apja után ez valami nagyon nagy marhaság volt...

Hö?!

Zamo 2011.12.18. 16:43:27

@VodkadrinkerPíter: nem mondtam, hogy mindenképp rossz egy csak pénzért csinált film
sőt a shrek még nekem kifejezetten tetszett is, amolyan 1-szer nézős kategória.
De pl. ott van a régi és az új star wars, az újon látszik, hogy csak a pénz miatt erőltetik.
Ezzel szemben pl. vehetjük a gyűrűk ura, vagy a Mátrix trilógiát, aminél megmondták hogy három rész lesz és cső
és annyi is lett
bár tom hogy a gyűrűk ura könyvből készült, hálliwúd csinált volna folytatást, de néha még szerencsére nem adják el a lelküket és erkölcsüket az emberek
Mátrixnál is tök menő lenne folytatás, de jobban belegondolva elég az a 3 rész belőle...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.18. 17:03:22

@Zamo: a mátrix pont rossz példa, ott nem tudták, hogy 3 lesz, csak az első kult lett (nem a mozikban, a tékákban).

Aztán csináltak "2" részt, ami ugye 1 szigorúan a pénzért vágták ketté, és ez azóta divat lett...

szepi79 2011.12.18. 17:20:12

én el nem tudom képzelni, hogy mondhatja valaki az új trilógiára, hogy jó filmek. biztos a korommal van baj. én anno olyan idősen láthattam a régi trilógiát, mint a mostani generáció az újat, és bár a régiek sem voltak hibátlanok, azért azok (számomra) még szerethető filmek voltak.

az új filmek meg... egy látványhányadék az egész. a szereplők laposak, a dialógusoktól a hideg ráz ki... (lásd 3. rész: -állj át a sötét oldalra! -nem! -de! -jó!) és tényleg semmin, de semmin nem lehet izgulni, mert úgyis tudjuk, hogy ki fog mindenképpen meghalni, meg ki nem fog semmiképp. egyébként ugyanezt látom a PC/konzol játékok terén is: mindent a grafikának, a többibe meg szarunk bele, majd csak lesz valahogy. sajnálatos, de ez úgy tűnik, működik...

Zamo 2011.12.18. 17:49:41

@doggfather: Hát nem tudom, de szerintem ha csak az 1. rész készül el semmi se lett volna, mivel annak nincs is vége...
vagyis van, legyőzi a főgonoszt és ő lesz a kiválasztott...
de manapság a legtöbb szuperhősös film is így készül, hogy az első rész csak felvezetés aztán majd lesz belőle valami egy kövi részben.
Azt meg látom, hogy tényleg kettévágták a kövi részt, bár amúgy is baromi hosszú lett volna, kíváncsi lennék ki nézte volna végig egy moziban XD
és ami azt illeti ha a 2.-ban annyira nem is, de a 3.-ban van elég filozófia, amire az egész film épül.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.18. 17:56:07

@Zamo: ami filozófia kell azt az első rész, meg az animatrix pont kellően hozza, utána csak az azokban hangzottakat ismétlik, vagy gyalázzák.

Thresher 2011.12.18. 18:14:37

Mi lehet egy bolygó közepén?

Thresher 2011.12.18. 18:29:47

@doggfather: Luke korában nem volt valami sok Jedi már, sztem 60 évesen is tanították volna...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.18. 18:58:52

@Thresher: jaja, az a rész világos, de Anakin is öreg volt már, valahogy úgy magyarázták, hogy bizonyos kor fölött már nem tanítható valamiért.

Sir Black The Brightest 2011.12.18. 21:08:30

@doggfather: gondolom bizonyos kor fölött már kialakultak bizonyos kötődései és érzelmei a világban ami egy Jedinél elfogadhatatlan. Végső soron igaza lett Yodának. Emlékezz csak amikor az érzelmei vezették az anyját megbosszulván, valamint az egész Vaderré válása az érzelmeinek köszönhető.

NYAFFx2! 2011.12.18. 21:38:08

Nos kedves Szirmai, sajnos azt kell, hogy mondjam eléggé elkeserítő volt ez a kritikád! Had kezdjem ott, hogy sok szereplőt kritizálsz pedig pont te mondtad az előző videóban hogy a star wars első trilógia azért is király mert minden szereplőnek meg van a háttér története, ez erre a trilógiára is igaz nézz utána jar-jar-nak meg darth maulnak is! A hajó meg amit anakin szétrobbant egyáltalán nem hasonlít a halálcsillagra, és anakin azért nem fosott be mert az erő vele van, céltudatos stb.. És szerintem a díszlet is nagyon jó, nem értem mi vele a bajod?
Aztán ebbe a trilógiába legalább vették a fáradságot és egy kis harcművészetet tanítottak a színészeknek amitől sokkal jobb a fénykard párbaj mint az a hadonászás az V-dik és IV-dik epizódban! A jedik meg nem használják fejvesztve az erőt ezért nem robbantanak szét mindent (bár szerintem is hülyeség de ez van), Palpatinon meg azért nem érzik hogy sith mert a történet előtt ő egy senki volt és nem gyanakodtak rá, és elrejti magát az erő segítségével, anakin anyjáért meg azért nem mentek vissza mert ő rabszolga és ha engedély nélkül elviszik akkor egy tucat tucat bűnöző szállna rájuk mert vattó szólna a huttoknak, menne rájuk a vérdíj azt kampec nekik! ( az egész egy bűnöző bolygó) és ezért is nem veszik el az alkatrészeket, ja meg feltűnést sem akarnak kelteni! A bolygó közepén meg miért ne lehetne átmenni ez egy fantasy film! És azt sem értem hogy miért mondod, hogy egy videó játékra hasonlít a fogat verseny, igen lényeges eleme a filmnek és elég jól néz ki ahhoz képest hogy milyen régi film! Remélem egy kicsit higgadtabb leszel a következő videódban!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.18. 21:56:51

@VodkadrinkerPíter: persze, de ezzel a logikával Luke-nak el kellett volna buknia. ;)

Sir Black The Brightest 2011.12.18. 23:52:56

@doggfather: téves. :) ezt ne szabályként kezeld. Az érzelmek megléte még önmagában nem egyenes út a Sithé válássá. Anakin "zsarolható" volt érzelmileg. Lukenak nem tudott volna semmit ajánlani Sidius. Amúgy pedig ki mennyire erős Jedi vagy Sith ezt ugye a midikloriánnal magyarázzák és ugye Anakin meg Luke a legerősebbek asszem. DE! Hiába erősebb Anakin pl Obinál, Obi jobb Jedi mert a "hite" megingathatatlan. Őt nem lehetne érzelmileg zsarolni mert sosem a szíve vezeti. Luke is lehet, hogy erősebb Obinál, de szerintem Jediként rosszabb hiszen ő nem egy érzelemmentes "erkölcscsősz" ha szabad így fogalmazni. :) Luke szerintem bizonyos szintű érzelmi stresszt nem tűrne úgy mint Obi. Valós életbeli példával élve ha a Jedik rendőrök lennének és lenne családjuk Obi/Anakin/Luke hazamegy, vérbefagyva találja a családját a tetemük mellett a gyilkossal. Obi valszeg bevinné a gyilkost a rendőrségre, hogy a törvény ítélkezzen felette. Anakin és Luke szerinted mit tenne? :) Jedinek lenni annyit tesz, hogy feláldozod az életed egy magasabb cél/törvény szolgálatában. Ők szerzetesek akiket a személyes érzelmeik nem vezérelhetnek a törvény betartásában. Törvény szerint pedig nem ölhetnék meg a gyilkost. :) ez az én véleményem...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.19. 10:17:37

@VodkadrinkerPíter: értem mit mondasz, csak a filmben,könyvben, képregényben nem mindig ugyanúgy magyarázzák. illetve az új "trilógiáig" nem így volt.

A trilógia, mármint az első, ott az erő a hitben, a szív tisztaságában rejlik, ezért lehetett Luke is. A könyvek is effelé mentek mindig, ezzel az első 3 résszel, meg a midikloriánnos marhasággal pont ezt gyilkolták meg.

Addig, ha valaki tiszta, lehet jedi, onnantól születni kell, egyfajta mutánsok a jedik, akiknek van midiklorián nagy számban a vérükben. Minél több, annál erősebb.
(ehhez jön, hogy gyerekként tisztábbak, jobban befolyásolhatóak)

Ezért marhaság, hogy lebiológiázták ahogy Gergő is mondja.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.19. 15:15:47

Az először kijött trilógiát számtalanszor újranéztem, mikor kiderült, hogy lesz előzmény csillogó szemekkel néztem az összes tudósítást a tévéből...aztán csalódtam (a Fanboys vége jut eszembe, ahol a nagy rajongók ott ülnek végre a Baljós árnyakon és az egyik hirtelen benyögi: És mi van ha rossz lesz?). A videókritika egyes részei (Darth Maul, a gyerek lövöldözése) tök felesleges piszkálódás, vannak benne jó meglátások is. De szerintem a legnagyobb baj az, hogy Lucas nem a rajongóknak, nem is saját magának, csak úgy pénzszerzés gyanánt csinálta., Eltűnt belőle az a báj, az a szerethetőség, a jó karakterek, ami miatt kedveltük a régebbi részeket. Mozgalmas, látványos, de ez már nem Star Wars volt, ha kihagyták volna a fénykardokat meg a jediket.

A nép fia 2011.12.20. 22:37:46

@MoonTiger: @factorywow: Nem csak Jar Jar, de az egész gungan-faj szerepeltetése baklövés volt. Baromság! Szükségtelen! Egy normális forgatókönyvvel az egész alaphelyzet más lett volna. Én is hülyeségnek tartom a koncepciót.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.21. 09:34:11

@A nép fia: a gunganok az ewokokat akarták "helyettesíteni", azért hozták őket, mer az ewokok nagyon sikeresek voltak.

Mzmasta 2011.12.21. 09:41:44

Kemény fába vágtad a fejszéd, az biztos. A kritikáddal részben egyet tudok érteni, pár résznél kevésbé, de mindenesetre szórakoztató végig :)

Én nemrég néztem újra a Baljós Árnyakat picit más szemmel, és lebilincselt, hogy igaz, hogy maga a történet nem túl sokat ad, viszont a _hangulat_ ami az egészből sugárzik nagyon el van találva. Ahogyan mögé van komponálva a jeleneteknek a zene, ahogyan össze van válogatva hogy hol mit lássunk, mi illik bele a SW univerzumba, az fergeteges.

A háttérsztori hiányolása egyes karaktereknél valóban igaz, még akkor is, ha múltkor épp arról volt szó, hogy mennyi háttéranyagot lehet elérni, ez a kritika a filmről magáról szól. Csak a filmről. Engem Qui-Gon karaktere a kevés infó ellenére is megfogott, Darth Maul viszont nem nyert meg magának.

Engem a filmben igazán csak 2 dolog bosszantott.
1. bolygó magján keresztülhajózás
2. leesnek a droidok fejei miután leáll a vezérlőhajó

Atkakukac1989 2011.12.22. 21:37:28

Lesz egy idei évösszefoglaló videó, hogy mi tetszett neked a legjobban, természetesen az SW videók mellett!

DosEvolution 2011.12.23. 12:35:42

Greg Taylor készített egy fél órás videót, amiben a sztori borzalmas logikátlanságára részletesen kitér.

Miért küldenek Jediket lovagokat, jogi vitákra?

Film elején látható szövegben két Jedi harcosként van feltüntetve, holott Obi-Wan még csak padawan.

Nabbot miért vették blokád alá, mi az ami nélkül nem tudnak élni a bolygó emberei? (holott hatalmas erőművel, látványban gazdag városokkal rendelkezik)

Miért van a kereskedelmi szövetség felszerelve harci droidokkal és harci hajókkal?

A kereskedelmi hajon a protokoll droid, honnan tudja, hogy a két vendég Jedi?

Miért látható gázzal próbálják eltenni láb alól a két Jedi-t?

Qui-Gon Jinn hogyan állapítja meg a gáz típusát, mikor be sem lélegezte?

A Jedi-k a bolygó közepén át haladnak, ezek szerint a droid hadsereg a bolygó rossz felén szállt le.

A Jedi-k a bolygó közepén át haladnak, akkor elvileg a túl oldalt éjszaka van.

A Naboo-ról való meneküléskor miért pont a blokád felé mennek? (holott a térben milliónyi pontot választhattak volna)

Menekülés közben megsebesül a hajó pajzsgenerátora. Hogyan tudták kilőni a pajzsgenerátort, ha egyszer be volt kapcsolva?
Egyáltalán miért kell megjavítani, ha ki tudják lőni?

Harci hajó ágyúi még véletlenül sem próbálják eltalálni a Jedik űrhajóját, holott maga az ágyú kétszer akkora.

Amidala hasonmása miért azt a szolgáját kéri dorid pucolásra aki az igazi királynő?

Szenátusban miért nem hisznek a királynőnek, hogy megszállták a bolygóját? (holott két Jedi tanúja is van.) Majd ezek után Amidala benyögi, hogy váltsák le a kancellárt, amiben viszont mindenki azonnal mellette van. Nonszensz.

A Jedi tanács érthetetlen, miért nem akarják Anakint ki képezni?

A Jedi tanács megigéri Qui-Gon Jinn-nek, hogy kiderítik, ki volt a támadója. Rá 15 perce meg elküldik a picsába a Naboo-ra hogy derítse ki magának.

Amidala miután visszafoglalta a palotáját, le áll tárgyalni a helytartókkal. Miért? Illetve miért nem állítja le azonnal a robotokat a droidok VS gangen háborúban?

A film végén Obi-Wan miért nem használja a szupergyors futását, hogy megmentse Qui-Gon Jinn-t? (ahogy a film elején is elmenekültek a droidok elől)

A nép fia 2011.12.24. 10:47:03

@DosEvolution: Remek kérdések! :-) Gyuri bácsi mit mond erre?

DosEvolution 2011.12.24. 12:58:37

Halvány fogalmam sincs, de ahogy a Gyuri interjúit elnézve, biztos meg tudná magyarázni.

Tartarus 2012.08.25. 14:56:19

@Golovics József: @VodkadrinkerPíter: Szerintem jar-jarnak volt létjogosultsága. Addig jó volt, hogy összetalálkoznak (a két jedi meg jar-jar), és levezeti a jediket a gangenekhez. Megismerjük a naboo bolygót, a jedik kapnak egy járművet átkelnek a tengeren, vagy min, (szerintem ez a hülyeségek netovábbja..átkelni egy bolygón....de ezt még lenyelem mert hát egy sci-fi ről beszélünk, nemde?) és szerintem ott hogy hárman kibukkannak a nabook féltekén jar-jarnak fognia kellett volna azt a vízi járművet és el kellett volna húznia a káromkodásba. Addig volt létjogosultsága. Viszont azt nem értem miért kellett ilyen mélységesen ostobának tervezni. Egy NEM ügyetlen szereplő is lehetett volna vicces. Én addig szerettem ezt a részt, amíg meg nem néztem ezt a kritikát. Valahogy annyira elkábított ez az egész film, hogy fel sem tűntek a hibái, amiket pedig, ha vannak, nagyon gyorsan észre szoktam venni. Ez a kritika felrázott a lucas által generált álomvilágból, és felébresztett.Nem tetszett amit láttam. Nagyon nem.

attilahawks · http://goo.gl/M7Tq4i 2014.03.16. 16:07:39

Alapvetően tetszik a Star Wars mind a 6 filmje, de voltak benne olyan dolgok, amelyekkel szemben voltak fenntartásaim. Ez a kritika kicsit erős, talán túlzottan is, de mogfogalmazza azokat, amivel szemben fenntartásaim voltak. Szóval gratulálok, de ettől még szívesen megnézem újra és újra bármelyik Starwars filmet.
süti beállítások módosítása