HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Top 5 ok amiért utálom a Twilight szériát

2011.11.05.

 

 Mert nem olyan egyszerű ez a helyzet. A felszínen csak egy középgyenge szörnyrománcot lát a néző, de ez a sorozat, már ami a film verzióit illeti, velejéig romlott. Van itt minden, ami a jó ízlésű befogadót az öngyilkosság felé terelgeti, mind a technikai, mind a - hiszitek vagy sem - ideológiai téren. Had fejtsem ki...

Címkék: twilight

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr673357023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.11.05. 22:50:15

Oké, ezt a videót tolom ki a Facebook-ra!

bucbuc 2011.11.05. 23:11:00

Én pontosan látom mi bajod vele. :)

1. gyerek vagy még
2. kéne neked egy barátnő végre.

Amiket felsoroltál az egyáltalán nem baj. Mindenki megpróbálja befolyásolni nemcsak ezeket az általad képzelgett kislányokat (minden nőnek bejön ugyanis ez a szar), egyáltalán nem baj ha ilyen értékek mentén teszi.

Ugyan mit fáj neked ez ennyire, hogy végre a csajok is megkapják a maguk pornó adagját (ebből látszik mennyire gyerek vagy)? Ők kb leszarják mennyire imádod az őket hidegen hagyó expendablest vagy hasonló egyéb fost, ami meg a te nyálelválasztásodat indítja el.

Hunfonix 2011.11.06. 00:50:10

Ne tedd ne nézd meg mégegyszer... minden egyes másodperccel csökken az iq-d...

szepi79 2011.11.06. 00:52:54

hopp, ezt elkúrtam, a képet bucbuc-nak akartam linkelni.

ZsKA26 2011.11.06. 07:55:03

@bucbuc: Mint egy régebbi videóban említette nem imádja az Expandablest (énis csak a zenéjét :D)

Aigi 2011.11.06. 10:14:53

Nekem is fáj :) Miért kellett a szörnyuniverzum kékvérű arisztokratáit lecserélni a 170éves tinikre. Hogyan változott a vérgőzös romantika tátott szájú bambasággá? Mi a fenét szeretnek ezen a szociopata, dögunalmas és nem is túl szép nőn, hogy képesek egymásnak ugrani érte. És mi a fenét szeretnek ezen a két fickón? Nyilván nem a színészi játékot mert azt ez a széria nyomokban sem tartalmaz. Miért kellenek a napon mászkáló vámpírok? Sebezhetőség nélkül nincs izgalom. Drakulának még volt miért aggódnia, ha Van Helsing nappal környékezte meg az otthonát. Napokig lehetne sorolnia hibáit (reméljük Gergely meg is teszi mindannyiunk épülésére :), hogy miért mérhetetlenül gyenge ez a produkció. Égessék el nyilvánosan az összes kópiát és állítsák falhoz a jegyszedőt mert ő is bűnrészes. És adják vissza a hegye.. akarom mondani az igazi vámpírokat. Hogy újra átjárhasson a borzongás. Hogy újra lehessenek azonosulható, megérthető filmhősök ebben a műfajban.

Zamo 2011.11.06. 11:01:43

Én csak az első részt láttam és azóta rühellem.
Nah és miért?
Pont azért mert az idióta tinicsajok butítására szolgál...
egy vámpírra meg vérfarkasra maszturbálnak, aztán meg jönnek az olyan kérdések hogy "ez és ez volt a fiúmmal, terhes lehetek-e?"
Ezért van ma több abortusz 18 éven aluliaknak,mint felülieknek (Magyarországon).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.06. 13:20:15

pont azt nem említetted még, hogy a vámpírmítoszt úgy ahogy van ez a sz.r a kukára veti, kiheréli, megerőszakolja.
nekem csak ezzel van bajom, hogy egyébiránt egy nagyon világosan elmondott tanmese, azzal kevésbé, hisz a star wars, meg a HP is az.
(és a HP is megerőszakolja a fantasyt. Azzal meg az a bajom)

Grafithuszar 2011.11.06. 14:46:02

Az első részt végignéztem...na jó nagyjából mert jó párszor beletekertem. A másodikat elkezdtem de egy év alatt nem tudtam befejezni (és valszeg már nem is fogom, elég kínszenvedés volt az első)

A videókat nagyon várom :) Hacsak fele olyan színvonalas lesz mint ez a bevezető már megéri megnézni ;)

ZsKA26 2011.11.06. 16:18:05

Egyébiránt nem túl fontos részlet,de a mangacsajos testtartás nem lehetetlen ;D

Thresher 2011.11.06. 17:06:50

@ZsKA26: Ha kétszer annyi csigolyád van mint nekünk, akkor tényleg nem.

bucbuc 2011.11.06. 18:26:20

@Aigi: Csak ismételni tudom magam: mi a bánatos picsáért sajnáljátok ilyen dühvel a csajoktól ezt?

Ne nézd, én sem teszem, a csajok sem nézik ami nekünk tetszik.
És nem biztos, hogy az az értékesebb. :)

Zamo 2011.11.06. 21:18:12

@bucbuc:
Ez tudtommal egy kritika (mármint a videó).
Nem sajnáljuk, hadd nézze akinek ez tetszik. De az oldal lényege az, hogy elmondjuk 1-1 filmről a véleményünket. Az oldal nem a Twilight fikázásáról szól, ha körbenézel több filmről is van videó.

De én kiemelem neked a kommentem egyik lényeges részét:
"Ezért van ma több abortusz 18 éven aluliaknak,mint felülieknek (Magyarországon)."

Nem pont emiatt a film miatt, de az ilyen típusú dolgok miatt van ez, hogy a tini azelőtt szexelnek, mielőtt megtudnák, hogy nem a gólya hozza a gyereket.
Nekem ha a jövőben lesz gyerekem (márpedig lesz) nem szeretném, ha egy olyan környezetben nőne fel, aminek a legfőbb célja az ő butítása.

Detail 2011.11.07. 00:21:48

Ismét egy kiváló kritikát sikerült összehozni. :) Bátran ki lehet jelenteni, hogy ez a filmsorozat az ég világon nem szól semmiről. Szándékos népbutítás, egyetlen célközönséget próbál rabul ejteni. Fákking tvájlájt. Nyomjad Gergő, csak keményen! :) Várom a többi remekművet is! ;)

Komáromi Teréz Atya 2011.11.07. 03:19:12

Ő... a mormon nem az a vallás akinek az alapítója egy kalapból olvasta ki a vallás tanait?

Atkakukac1989 2011.11.08. 00:11:50

Kíváncsi vagyok, hogy a nyomtatott verziót olvasta-e valaki? Az egy baromira szórakoztató és szinte letehetetlen könyv.

Sokszor az az érzésem mintha csak a főszereplők nevét és faját vették volna át a könyvből és semmi mást.

Emlékszem az első részben (a könyvben) Bella elrablása mennyire izgalmas és feszült helyzetben volt tálalva, benne egy jó kis csavarral. Ezt a filmben annyira de annyira jellegtelenül oldották meg, hogy téptem a hajam miközben néztem a mozit. A könyv olvasása közben végig izgult az ember, a filmnél meg a fejét falba verte.

Ezért is várom a videót!!! Nyomjad Szirmai Úr!

Ui.: talán 1 pozitívum a mozikkal kapcsolatban, hogy ez a széria termelte ki a szépséges Kristen Stewart-ot a filmvilágnak. Illetve megismertette a nevét mindenkivel. Talán ennyire jó volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.08. 09:20:05

@Atkakukac1989: KS messze nem olyan szép, mint amilyen rossz ez az egész...

Aigi 2011.11.08. 13:58:09

Már amennyibe szép egy nő aki nem képes csukott szájjal létezni. Vagy csak ő a vámpírfarkasmadárvédő golyókapkodó . Szirmai úr pedig túl sok South Parkot nézz (lásd Jonas Brothers és az ejakuláló gitárok esete) vagy én nézek sokat. De hát ki vethetné ezt a szemünkre :)
Bucbuc engem nem az zavar, hogy másoknak tetszik, hanem az hogy engem vernek át amikor beharangoznak valamit amire fogékony lennék(mert minden ami szörnyes vámpíros az jó ;) amikor kikapcsolódásként a mozi pénztár előtt bóklászom és valami egész mást kapok de ez csak akkor derül ki amikor már bent ülök. Csoda-a ha megkeseredik a kukorica a számban . Egyébként is szeretném megtartani a jogot, hogy hangot adhatok annak ha valami nem tetszik. Ettől még az szereti aki akarja. Váljék egészségére. És nem tetszik a logikátlan történetvezetés, a bénán megírt karakterek, a hiteltelen színészek, a cselekmény álmosítóan lassú csordogálása, az ostoba párbeszédek, a béna effektek. A zenéjére pedig nem is emlékszem. Volt benne egyáltalán?. stb
Valaki tényleg elmondhatná , hogy ebben a karakterben mi az a vonzó tulajdonság, amitől megörül minden hímnemű 16-tól 200 éves korig. Átlagos külső (a tátott száj miatt talán kicsit gyengébb is) átlagos intelligencia. Nincs humora. Halvérű. A szenvedélynek az írmagja sincs meg benne. Én semmi vonzót nem látok benne. Talán azért mert még nem töltöttem be a százat. És nem vagyok farmernadrágos farkas sem, hogy elbódítson az illata. Mondjuk a szagos moziig várni kell erre a megoldásra. Értem én, hogy meg kell mutatni, hogy a kis unalmas, kapucniban bujkáló nyomi lányokért is eljön a fényes bőrű herceg . De akkor miért nem írtak olyan tulajdonságot ami egy kicsit szerethető. Bármelyik Disney mesében sikerül szerethető főhősöket alkotni akikért érdemes a toronyba mászni a leomló hajzuhatagon és boszorkányok, szörnyek tömegét megdádázni. Ezért a nőért kereket nem cserélnék egy autón .
ui a könyvet nem olvastam arról nem is írok véleményt bár nehéz elképzelni, hogy jó lehet amiből ez a film született.

A nép fia 2011.11.08. 14:30:34

@Atkakukac1989: Látod, ez egy filmblog, nem könyvblog. Itt a filmet gyalázzuk (megérdemelten), a könyvvel nem foglalkozunk.

Atkakukac1989 2011.11.09. 13:54:37

@doggfather: Ez teljesen így van! Ezzel az érvel nem lehet vitatkozni. :D

@A nép fia: Szerintem meg figyelembe kell venni (részben), mivel a könyv az alapanyag. Ezért tartom fontosnak, de amúgy igen ez egy filmes blog. Viszont a videóban is azért meg lett említve az írónő. :P

Atkakukac1989 2011.11.09. 13:58:31

@Aigi: Nem olvastad a book-ot! Erősen ajánlott... és hidd el, hogy lehet szar filmet csinálni egy jó alapanyagból.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.09. 17:33:02

@Atkakukac1989: akkor még egyszer le kell írjam, ott ahol KIHERÉLIK a vámpírmítoszt ott nem lehet jó könyvet találni!

Zamo 2011.11.09. 18:50:58

Hát jah...
szegény drakula gróf kasztráltan forog a koporsójában, azon sírva h pár homokos vámpírfarkasember belezúg 1 emberbe és kufircolnak stb...

ettől még nekemis feláll a szőr a hátamon...
nahmeg hallottam hogy egyes országokba divat lett nyakat harapni...

szóval mostmár nemcsak elmebeteg késes gyilkosoktól kell tartanom, hanem nyakrágcsáló idióta tiniktől is...
mert ha kutya fut felém,azt tudom, hogy meg akar harapni, de egy hülyegyerekről honnan kéne tudnom?

Atkakukac1989 2011.11.09. 22:46:23

@doggfather: Ezzel is egyetértek! De azt el kell mondjam MEGINT, hogy bármennyire romantikus vámpírsztori a könyv, még így is ezerszer komplexebb mint az a semmirevaló film.

Így attól, hogy kiherélik a sztorit, ahogy említetted.. igenis lehet jó könyvet találni. Hiszem, ahogy megcsinálják a filmet (főleg ezt/ezeket), nem függ össze az irodalmi alapanyaggal. Sztori szempontjából olyan a film, ha a könyvhöz viszonyítjuk, mintha 20 oldalt vettek volna csak át kötetenként. Annyi mindent elcsesztek a filmben, meg kihagytak, megváltoztattak, hogy borzalmas. Így a könyv kiütéssel győz! (Bár ebben az esetben ez nem nehéz).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.10. 09:35:28

@Atkakukac1989: értem, hogy mit írsz.

Onnan, hogy vámpírkönyvnek SZUTYOK személy szerint nem érdekel, hogy romantikus, vagy tini, vagy vallási vagy mittudom én milyen könyvnek kiváló. ;)

Atkakukac1989 2011.11.10. 14:33:14

@doggfather: Most már nekem is tisztázódott az álláspontod. Mindig öröm, ha értelmesen lehet vitázni. Ez tényleg így van, hogy vámpírsztorinak nem való, ez van. Nem tudom a filmekkel, hogy állsz, de számomra az eddigi 3 rész közül egyértelmű a 2. rész az abszolút mélypont. Ez olyan tipikus szarnál is szarabb dolog. Ha még nem láttad, szerintem ne is nézd meg. Felesleges időtöltés. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.10. 18:30:19

@Atkakukac1989: az első részből 20 percet bírtam, mikor az volt a központi probléma, hogy menjenek-e a strandra. Akkor ki is kapcsoltam.

A könyvet ezek után (illetve a fülszöveg elolvasása után) a kezembe se vettem.

Számomra a vámpírmítosz szent. Stoker nagyon erős ponyva alapot teremtett, majd Anne Rice magasan szépirodalmi szintre emelte. Ezek után nagyon megválogatom, hogy mivel szennyezem az agyam...

Ez nem jó hozzáállás, tudom, de ez van.

Ezért a könyvet nem is minősítem, meg a filmet se, csak mindenhol elmondom, hogy nem ez a vámpírtörténet, hogy aki valamilyen okból azt hiszi azt felvilágosítsam. ;)

bucbuc 2011.11.12. 01:28:53

@Zamo: Az oldal rss-ben van már régóta, nem újdonság.

Viszont ez nem kritika, hanem egy szinten túl csak gyerekes düh. Rossz esetben vmi frusztráció.

Csak nézd meg a top 5 főgonosz videóját a srácnak, ott is a nyomorult bella az 1. helyezett. Az a lányka akivel a tini és középkorú csajok annyira tudnak (mekkora egy tragédia, tényleg) azonosulni.

Mivel rosszabb ez (hogy a könyvadaptációknál maradjunk) mint egy harry potter?
...

bucbuc 2011.11.12. 01:31:39

@Zamo: Ó bakker, rohadtul nem a twilight rajongók harapdálják egymást, hanem pont a klasszikus vonal "hívői". Azok az idióták, akik vallást csinálnak az eredeti darkos faszságból is.

Aigi 2011.11.12. 12:28:17

Engem zavar az, hogy egy vitában ami elvileg érvek és ellenérvek tere lehetne, csak annyit kapunk mi akik nem szeretjük ezt a filmet, hogy ismertem valakit aki hallotta, hogy valaki látta azt akinek tetszett és tudott azonosulni bármelyik karakterével. Én a jó filmeket szeretem nem érdekel milyen műfajban születik. És nagyon jó lenne olvasni legalább egy indokot, hogy miért tetszhetett ez a sokunk szerint bűn rossz film valakinek.

ui: Nem értem miért kell vámpírnak nevezni és miért nem lehet kitalálni egy új fajt ennek nem tudom kiknek.
Megoldások:
1. az írónő fantáziátlan.
2. A vámpír jobb marketing szempontból :)

Harry Potter nagyságrendekkel jobb, annak ellenére, hogy nálam az egyszer nézhető kategóriába esik, de ebbe a hajóba idő hiányában most nem szállnék most bele :)

Zamo 2011.11.12. 18:02:00

Érdekes én meg azt olvastam, hogy a "szerelmesek" harapdálják egymást, a "szeretet jeléül" szerintem, ezt nem egy Drakulás filmből vehették...
az hogy valaki darkos, emos vagy akármi ilyen, annak nincs sok köze hozzá, csak szimplán hülyék és azé csinálják. (Ez kb. ugyanolyan, mint anno a dragon ball miatt ugráltak le az ovisok az emeletről, tehát ezek az "emberek" is ovis szinten vannak.)

Annak a főgonoszos videónak meg teljesen igaza van.
Elhiteti a csajokkal, hogy ő a jó kislány, közbe körülötte gyilkolják egymást a vérfarkasok meg vámpírok, MIATTA.
Ha normális Ember lenne, akkor fogná magát és lelépne, abbamaradna az öldöklés is stb.
Vagy lehetne öngyilkos, aztán akkor csak 1 ember hal meg csomó vámpír/farkas helyett.
Tehát egy önző ribanc(ahogy Gergő fogalmaz).

Zamo 2011.11.12. 18:05:24

@Zamo: Jah és megnyugodhatsz,mert a Harry Potter sorozatot is eléggé rühellem, úgy ahogy van.
Jó a világa, tényleg fantáziadús.
De amint átment egy rókabőr nyúzásba, hogy minél több pénzt kaszáljanak, onnantól számomra az a sorozat meghalt.
2-3-4-5. könyvet olvastam is, onnantól feljebb már sajna csak rókabőr, a kapzsiság miatt, és az egész egy lebutult tömegmozivá változott, ahova meg varázslónak öltözött rajongók (hülyegyerekek) ülnek be.

ZsKA26 2011.11.12. 18:24:45

@Zamo:Hát a HarryPotter egy jó ötletből indult ki,de ahogy elkezdte fűzni a történetet teljesen szétesett,mármint annyi megválaszolatlan kérdés maradt... (Kezdve például az időnyerőkkel amelyeket nem használtak ki,stbstb.)

szepi79 2011.11.13. 00:08:37

ide még nincs még kiposztolva az új videó? ha nem veszlek fel faszbukon isminek, akkor még mindig sejtelmem senincs róla, hogy a gyalázás első epizódja megtörtént, ami egyébként szokásosan fasza lett.

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2011.11.13. 21:50:27

@bucbuc: a HP-rel összehasonlíthatatlan ez a szutyokszar minden szempontból.

@ZsKA26: el kell olvasni a könyveket. 1-2-3-4. filmek nagyon jók, még a 7. is jó, bár abban is nagyon sok az elvarratlan szál, könyvben viszont már ajánlott mind a 7 rész.

tumpara 2011.11.14. 16:07:47

posztolónak:
Utolsó mondat helyesen: Hadd fejtsem ki... Lehet törölni. Engem is.

bucbuc 2011.11.14. 16:23:58

@Twix: Akkor a fair play jegyében el kell olvasnia twilight könyveket is, nem?
Nem egy rajongó szereti a könyveket és tartja fosnak a filmet.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.11.14. 16:32:25

A tinik furcsa dolgokat szeretnek, pl. Justin Bieber-t is. Majd kinövik, máshogy nem lehet ezen segíteni. Elvégre a Mizu-nak is van rajongótábora, ami önmagában döbbenetes, a Twilight eltörpül emellett.

Páneurópai Harci Kos 2011.11.14. 16:38:18

3x fölötti hímként, tetszik a Twilight (főleg könyvben), de végül is ha film, hát film.
A könyv sokkal jobb.

p.s. a hozzászólásokat csak most fogom olvasni.

Páneurópai Harci Kos 2011.11.14. 16:42:44

Harry Pottert is szeretem:)(bár megintcsak a könyv a döntő, a film másodlagos.
fura, idáigi gyakorlatomban mindig a könyv volt a jobb mint a film, van valahol, ahol ez másként van??

Thresher 2011.11.14. 17:15:44

@doggfather: Igen, egy hetes cikkre fognak jönni a trollok, szuper.

szepi79 2011.11.14. 17:28:28

@Thresher: nem baj, én már bekészültem popcornnal.

Thresher 2011.11.14. 17:33:40

@szepi79, első ezen a néven: Mondjuk kíváncsi vagyok hányan jönnek rá hirtelen hogy ők tulajdonképpen fanok...

Mocsár 2011.11.14. 17:36:38

@bucbuc: "(minden nőnek bejön ugyanis ez a szar)"

Nagyon el vagy ám tévedve. A Twilightot csak az szereti, aki a totálisan szociopata és életképtelen hisztigép főhősnő bőrébe akar bújni, hogy azt képzelje, hogy a hülye vámpírok meg vérfarkasok érte harcolnak/rajonganak. Mindenki más, normál intellektussal megáldott ember tudja, hogy a Twilight csak egy baszatlan picsa írónő nyáladzása, olyan színvonaltalan formába öltve, hogy azt még a csökevényes agyú, antiszoc olvasói feltétel nélkül elfogadják. De ha nektek ez a takonnyal átitatott fos kell, akkor nyeljétek. Szégyellném magam, ha nőként ilyesmiért rajonganék.

"Mivel rosszabb ez (hogy a könyvadaptációknál maradjunk) mint egy harry potter?"

A Harry Pottert a szádra ne vedd! Mind a könyv, mind a 8 film történetvezetésben, megvalósításban, minőségben (és nem utolsósorban mondanivalóban) magasan veri a Twilightot. Sértés a kettőt egy mondatban említeni.

Az eredeti videó meg érdekes, bár eléggé összecsapott és komolytalan, remélem, a beígért kritikák ennél alaposabbak lesznek.

YessicaHard 2011.11.14. 18:00:17

Öcsém, a helyesírási szótárt forgasd a Twilight sorozat helyett!
"Hagy fejtsem ki!" Nézz utána hogy kell írni. Nem így!

goodjohnwin 2011.11.14. 18:15:02

nem lehetne inkább ÍRNI ezt a blogot?

annyira szörnyűséges ennek a srácnak a beszédstílusa, a levegőért kapkodása, az affektálása (a hajtűket is látni vélem, ahogy röpködnek), pedig akár még érdekes is lehetne a mondanivalója...
persze már amennyire az ilyen önjelölt filmszakértőké szokott lenni...

szepi79 2011.11.15. 10:38:44

hm, jól van, alig jöttek. lehet a nagy többséget elbátortalanította, hogy most akkor neki 5 percig figyelni kéne valamire.

1adelheid1 2012.04.28. 15:27:55

@bucbuc: Kedves bucbuc! Miért van szükséged rá 3X felett, hogy valakire azt mondd, hogy "gyerek"? Szerény véleményem szerint az Alkonyat megtárgyalásához, pedig semmi köze Gergő kapcsolati státuszának, amiről kétlem, hogy bármi pontosat tudnál. Ahogy én látom Gergő szórakoztató stílusban előadja a filmkritikáit, amiben természetesen erősen megmutatja a saját véleményét. Ez miért érint téged kellemetlenül, bucbuc? Miért a másik ember személyét minősíted, ha nem értesz egyet a véleményével?
Az alkonyatról pedig:
Természetesen eddig az összes Alkonyat részt láttam, és csak azért, hogy megnézzem mivel mérgezik a tini lányokat. Tudod bucbuc az a baj (kiegészítve Gergőt), hogy ezek a kislányok elhiszik, hogy létezik "Igazi", és létezik az "örök szerelem", és az az egyetlen, aki rá vár, képes mindent megtenni érte, a szeretett nőért. Elhiszik a kislányok, és sok nagylány is, hogy ilyen szerelem létezik, és a sírig boldogok lehetnek együtt. Egyáltalán nincsenek tisztában a realitásokkal. Ehhez hozzá kell tennem, hogy a hálivúdi romantikus lötty-möttyökben egy darab hiteles, reális kapcsolat sincs ábrázolva. A lányok és a fiúk agyát is átmossák ezekkel a filmekkel, amik az értékrendjüket és elvárásaikat alakítják. Az a szörnyű, hogy a valóság egy lenyomatát látod a filmeken össze vissza színezve meg retusálva, miközben észrevétlenül sokkal-sokkal mélyebben hat úgy, hogy észre sem veszed. Nekem pl. nem az a bajom, hogy az Alkonyat létezik, hanem az, hogy nincs választási lehetőségem. Nincs normális hálivúdi rom.fim. Esküszöm polanski Keserű méz c. filmje értékesebb és hitelesebb a maga patológiás szereplőivel, mint a hálivúdi romantikus filmek összessége.

kisstohair 2012.07.05. 13:13:08

Mindenekelőtt elmondanám: George R. R. Martin a Lázálomban IGAZI vámpírokról írt, min ahogy Louis és Lestat is IGAZI vámpírok. Itt kérem, diszkógömbökről van szó.

Könyv-én is elolvastam, nem is egyszer mind a 4-et. Minden egyes olvasás után egyre negatívabban álltam hozzá- Bella valóban olyan, amilyennek Gergő leírja.
Agresszív-mindenen felhúzza magát, végtelenül önző, élvezettel dagonyázik az önsajnálatban, és ha csak két percig nem tudja valamiért mártírként beállítani magát, akkor bedühödik. Abszolúte SENKIVEL SEM törődik saját magán kívül, mindig csak azt nézi, őt hogyan érinti egy dolog-bár a könyv ezt nagyon ravaszul adja be;mintha Bella önfeláldozó, szerethető stb. JÓ ember lenne. De nem az.
Még egyszer elmondom: mind a 4 kötetet elolvastam (könyvenként 4x-5x is!), a filmeket is láttam, szintén többször (mazochista vagyok :D) úgyhogy NEM lehet azzal vádolni,hogy a levegőbe beszélek.
Élvezettel indultam neki ennek a Twilight dolognak,mert imádom a vámpírokat, vámpíros filmeket,könyveket-de szörnyű nagyot csalódtam.

kisstohair 2012.07.05. 13:26:43

Kihagytam valamit:

Film- valóban egy "megfilmesített légúti lepedék"
A párbeszédeket mintha 5 éves óvodások adnák elő, és a színészi teljesítmény ugyanezen a szinten van. Ha nem tudnám, hogy ez egy igazi film, azt hinném, hogy én és a barátaim félrészegen színészkedni próbáltunk volna kézikamerával a mályi nyaralóban. Kész röhej.
Nekem az a színész,akinek ELHISZEM.Elhiszem minden egyes szavát,még akkor is, ha azt magyarázza hogy ő Lucifer, és a letört szemfogáért jött a Földre. Kész.
Ha ezeket a színészeket nézem Kristent és kompániáját, nemhogy nem hiszek el semmit,de még valami viszolygás-szánakozás féle érzés is elfog, hogy : neeee máááár...
süti beállítások módosítása