HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Top 5 film, ami készül, pedig nem kéne neki.

2010.03.24.

 

Korábbi bejegyzéseimben már utaltam rá, mennyire ellenzem a filmgyártás újkori ütemezését. Túlságosan sok nagyköltségvetésű film jön ki egy évben, így nem igazán tudunk rákoncentrálni egy filmre se. Emellett pedig fokozatosan elveszik a kisebb volumenű filmek iránti érdeklődést, mert ha a mainstream produkciókkal alig bír az átlag szemlélődő, a kisebb hírű filmekkel csak a fanatikusok képesek érdemben foglalkozni. Aki ezzel nem ért egyet, tegye fel magának a kérdést: Látott (vagy egyáltalán ismer) egyetlen alkotást is az Oscar díj „külföldi film” kategóriájából? Nem e?

 

Bizony ez így nem egészséges, de úgy tűnik, senkit se zavar. Az viszont már szembetűnőbb, hogy a filmek az egyre szofisztikáltabb elvárásoknak nehezen tudnak ilyen gyors ütemben eleget tenni, így sok az olyan alkotás, ami bizony el tudott volna viselni még egy két hónap csiszolgatást. Nézzük meg például a nagysikerű sötét lovagot. A legnagyobb kifogás ellene az volt, hogy nem vágták meg rendesen, túl sok a sallang. Ha egy kicsit tovább hagyták volna főni a levében, talán lemállott volna róla a felesleg, és talán kapott volna Oscart. Talán.

 

Ne értsetek félre, nem azt gondolom, hogy lassítani kéne az procedúrát. Ki bírná elviselni, ha mondjuk a Vasember 1 és 2 között négy év telne el. Nem, én arra gondolok több pénzt kéne belefeccölni egy egy film poszt produkciós gárdájába, így az erőltetett menetet is tudná tartani a projekt, mert hát több szem többet lát, több vágó meg jobban vág. Persze nincs erre pénz, már így is minden film milliókba kerül. No én tudom, hogy honnan jönne az extra pénz:

 

Mi lenne, ha nem készülne el minden random ötlet, amit valaki befolyásos forma benyög a tárgyalóasztalnál. Olyan felesleges projektek készülnek mostanság, amik nem csak hogy rossz beruházások, de néha még kifejezetten rosszat is tesznek az alapanyagnak, amit felhasználnak. A pénzt eszik rendesen, érdemben azonban nem tesznek hozzá a filmtörténelemhez. No nézzünk meg pár ilyen eltévelyedett akciót. Jöjjön a most készülő legrosszabb ötletek listája. Kapaszkodjatok meg, meredek menet lesz.

 

 

# 5:

Wanted 2.

 

 

Ok ok, ez enyhén személyes vélemény, sokan (számomra érthetetlen okokból kifolyólag) kedvelték ezt a filmet. Pont ezért nem tesz majd jót az első film nevének a folytatás. A második részben csak az nem lesz meg, ami az első filmet elviselhetővé tette: Egy Morgan Freeman meg egy Angelina Jolie. A Wanted 1. láthatólag nem sorozatnak készült, a központi téma véget ért, a fő poént lelőtték, a fő gonoszt is, a karakterek közül pedig egyetlen egy maradt életben, az, akit mindenki utált. Rebesgették persze, hogy előzmény – filmet (Prequel-t) forgatnának, de az se az igazi, ha az első rész sztárjai hivatalosan is nemet mondtak a forgatásra. Rossz ötlet, sok pénzért. Nagyon sok pénzért. Ha a film költségét Bono-nak adnák, minden második afrikai árva Armani öltönyben üldözné a gazellát.

 

 

#4:

Justice League

 

Aki nem tudja mit jelent ez a név, annak összefoglalom röviden: A Justice League egy képregénysorozat volt, melyből később cartoon network-ös rajzfilmsorozat is készült. A címszereplő igazság ligájában olyan szuperhősök vannak, mint Batman, Superman, Wonder Woman stb. A komoly probléma ezzel a filmmel az, hogy amikor felvetették az ötletet, még nem mutatta be Christopher Nolan az új Batman szériának az első részét. A Batman: Kezdődik, majd később a Sötét lovag megalapozta a képregényfilmek új vonalát, melyben a hős és világa közelebb állnak a valósághoz, mint azt maga a műfaj feltételezné. Most képzeljétek el, hogy a hörghurutos Christian Bale alkotta önmarcangoló Batman beugrik pacsizni az összevissza repkedő Wonder Womannal és a lézerszemű Supermannel. Ez tönkretenné az esélyét a képregényadaptációknak, hogy komolyan vegyék őket. Engem mondjuk nem feltétlenül zavarna, de meg kell hagyni, hogy az új Batman sorozat túl jó ahhoz, hogy elbagatellizálják, a Justice League pedig túl gyermeteg ahhoz, hogy komoly legyen. 

 

#3:

Transformers 3

 

Most kell ehhez bármit is hozzáfűzni? 2009 legrosszabb filmjének, forgatókönyvének és rendezőjének díja is e film elődjéhez vándorolt. Ezután akarnak csinálni még egy milliódolláros géppornót. Miért? Mert vannak, akik még mindig megnézik. Itt meg is jegyezném, hogy ha a moziba járó közönség kicsit igényesebb lenne, és neadjisten hallgatna a kritikusokra, nem lehetne ennyit kaszálni egy ilyen szar sorozattal, és most nem néznénk szembe a Transformers 3-al. Van azonban egy nagyobb tragédia. A filmben szerepet vállalt John Malkovich. Bizám. Korunk egyik legelismertebb színészét valahogy becsalták ebbe a kelepcébe. Menekülj John, amíg nem késő. Fogd a tehetséged és fuss.

 

#2:

Hupikék Törpikék (Élőszereplős film)

 

Igen jól olvastad. Élőszereplős. Engedd át magad a gondolatnak. Képzelj el egy két méter magas kék Bud Spencert fehér szakállal és cuki kis farkincával. Törpapa. Bizony. Most nyisd ki a szemed, és töröld le könnyeid.

Persze nem „A” Bud Spencer fog benne szerepelni, de ez az ötlet így is elég tragikus. Nem elég, hogy a szerintem kifejezetten tehetséges Neil Patrick Harris (ismertebb nevén Barney Stinson) belemászott ebbe a katyvaszba, még annyit se engedtek meg neki, hogy csak a hangját áldozza fel. Nem, élőszereplősnek kell lennie a rajzfilmadaptációnak. Punk tum.

De van egy elemibb probléma az ötlettel. Emlékszik valaki egyáltalán az eredeti rajzfilmre? Én nem vagyok éppen fiatal, de mégis alig alig rémlik valami. Akkor most a mai gyerekek ismerik egyáltalán? Vagy a harmincéves korosztályt célozza meg a film. Mert ha igen, nem akarom látni. Ha nem, akkor se.

 

#1:

Félelem és reszketés Las Vegasban REMAKE!!!!!

 

NEM! Nem szabad ezt engedni. Valaki ássa ki a csatabárdot és verje agyon vele Steve Pinket. Van POFÁJA annak a középszerű senkinek fejébe venni, hogy újra leforgatja az egyik legjobb filmet, ami a drogkultúráról és a 70es évekről készítettek. Johnny Depp legjobb alakítását és Terry Gilliam kiváló, eszes, a könyvhöz és Hunterhez hű rendezését csak úgy félre hajítva van mersze azt mondani, hogy: „mi is tudnánk valamit hozzászólni a témához”. Az lehet, de ne szóljatok hozzá. Maradjatok csöndben, és hagyjátok békén ezt a tökéletesen kielégítő kult filmet. Ha még van, aki megpróbálná megvédeni az ötletet, bedobom az aduászt. A főszerepre John Cusackot akarják meginvitálni. John „kétmimikás” Cusackot. NEM! FÚJ! Ereszd el! Rossz Cusack. Helyedre! 

 

Címkék: remake félelem és reszketés justice league hupikék törpikék transformers 3 wanted 2

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr301865666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jane00 2012.05.01. 22:39:31

én oda vagyok a wanted-ért. de lehet, hogy csak a szereplő gárdát részesítem előnyben. engem mindenképpen elgondolkodtatott.
ééééés a transformerset is enyhén szólva szeretem. nem tehetek róla... maximálisan egyetértekazzal amit mondasz, de akkor is.
ja és egyik videodban említetted, hogy nem akarsz(?) tumblr-t csinálni.
pedig jó lenne.
nagyon.
jó.
süti beállítások módosítása