HTML

Hollywood Hírügynökség


Egy hétrekész (mainstream) filmkritikai platform, ami messze nem olyan komoly, mint a mondat első fele. További információért olvasd el az Ars Poetica-t.



Wanted 2. - Formális ima Angelina Joliehoz

2010.02.26.

Miért? Miért akarnak még egy Wanted filmet csinálni. Miért?

 

!FIGYELEM!

 

El fogom rontani nektek az első részt a következő inadekvált kaligrafikus őrjöngéssel.

 

KIT ÉRDEKEL? Kit érdekel, hogy elrontom az első részt? Egy darab szar az egész film. Bugyuta effektek, kriminális színészgárda (kivéve persze Morgan Freemant. Ámen.) a filmtörténet egyik legelbaszottabb története, (az egész titok megoldása egy ősidőkből visszamaradt mindent tudó varrógép) és egy olyan befejezés, ami kinyúl a képernyőből, felpofoz a barátnőd szeme láttára, majd megalázott testedet magával rántja a teljes logikátlanság kénköves poklába. Megdöglik mindenki a végén. De mindenki. A film központját adó bérgyilkos banda egy az egyben KIHAL. Hogy akarnak így folytatást csinálni? De van jobb kérdésem. MIÉRT?

Komolyan, ilyen vacak filmet rég hordott hátán celluloid. Teljesen hasznavehetetlen marhaság, a történetben annyi lyuk van, mint egy tonna ementáliban, és amúgy sem egy olyan hihetetlen vonzó téma sorozatnak. A  főhős egy nyavalygó kis balfasz, aki inkább idegestő mint szerethető, inkáb szánható mint tisztelhető és inkább pofára ejt mint ámulatba. Nem tudom miért olyan fontos folytatni az unalom mocsarában kapálózó élettörténetének regélését. Idealszom, már a gondolatra is.

Az egyetlen reményünk az, hogy Angelina Jolie, akinek a karaktere SZINTÉN MEGDÖGLÖTT, nem igazán akarja vállalni, hogy visszatér a halálból még egy rész erejéig, úgyhogy jelen szösszenetet tekintsétek formális imának.

Kaptál, egy Oscart. Most nézz rá a forgatókönyvre, ahol a legendás mosódeszka és a mindent tudó varrógép feszül egymásnak egy kolosszális csatában. Most nézz vissza az Oscarodra. Kérlek.

 

Ámen.

 

Címkék: angelina jolie wanted 2

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hollywoodhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr451792375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltanszon 2012.12.13. 08:51:19

A Wanted mentségére legyen mondva,
Timur Bekmambetov azt tette a képregénnyel, amit Uwe Boll... tulajdonképp bármivel, amihez hozzányúl.

Maga az alapmű egy jól kidolgozott, fordulatos képregény, teli humorral, vérrel, szupergonoszokkal. Vagyis röviden és tömören kiherélték a történetet. A szereplőket megvátoztatták (Fox arca egyértelműen egy életerős Halle Berry a rajzokon és nem egy agyonnyúzott csontsovány Brangelina), kivették (pl. a "főgonoszt" és Wesley mentorát) illetve hozzáadtak párat (mint Sloant). A két történet ott hasonlít csak, hogy Wanted a címe, és hogy egy Wesley Gibson nevű senkiből gyilkost faragnak. Pont.

De tény, szerintem sem kéne újabb rész belőle. Sőt. A fent leírtak miatt már az első sem kellett volna.
süti beállítások módosítása